Topic-icon B1/B2 vize ile gidenlere tavsiye mektubu verilebilir mi?

11 years 9 months ago #1 by umc
Tavsiye mektubu ile vize tipinin uzaktan yakından alakası olamaz. Bunu söyleyen kişi durumu bilmiyor ya da yanlış bilgilendirilmiş olabilir. Vize tipi klinik tecrübe sırasında sizi gözlemleyecek klinisyenin değerlendirmeye dahil edeceği bir şey olamaz. "B1 vize ile geldin sana referans veremem" demek, "ABD'ye gelirken Avrupa aktarmalı gelmişsin, sana referans veremem" demekten farksızdır. Bunun absürtlüğünü bu örnekle vurgulayabildim mi bilmiyorum.

Bu tip olaylar şunu da çok iyi destekliyor. ABD klinik tecrübeleri (USCE) ve daha çok gözlemcilik gibi informel olanları hakkında kurumdan kurumdan değişen o kadar çok tuhaf ve tutarsız uygulamalar olabiliyor ki, kulaktan kulağa oynayan bazı kurumların GME bölümleri (uzmanlık öğrenci işleri) ya da departman sekterleri bazen neyin mümkün neyin mümkün olmayabileceğini bilmiyorlar, özellikle pek gözlemcilere alışık olmayan kurumlarda bu tip kavram kargaşası ve yönetmelik eksiklikleri bunlara yol açıyor. O nedenle her duyduğunuza inanmamak gerekir, daha önce tecrübe etmiş olanları bulup onlara sormak gerekir. USMER'de bunun için önemli bir kaynak. Sevgiler başarılar.

serhat wrote: merhabalar arkadaşlar ben 6. sınıfın genel cerrahi internlugunu yapmak için delaware e gidiyorum sorum şu olacak bizden bir donem once de oraya bir arkadaş gitmişti vizesi b1/2 tipi imiş ve ordaki hoca bu vize tipiyle referans mektubu verilemeyeceğini söylemiş kendisine.. acaba ben başka bir vize tipine mi başvurmalıyım yoksa hoca geçiştirmiş mi onu? bu arada detaylı gözlemler için bir yazı daha yazacağım dönünce teşekkürler şimdiden..

not: daha once de bir arkadas B1/2 tipiyle alakalı bişeyler yazmış ama referans mektubundan hiç bahsetmemiş.


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #2 by in ter
Elective icin alinacak vize turunu okul belirliyor. J1 veya B1 le olabilir. Hoca biraz yokusa surmus olabilir, turlu turlu insan oldugu gibi turlu turlu de hoca da var, ben bir sene calismadigim insana rferans mektubu vermem diyeni de var, 3-5 gun birlikte calisip cok guzel mektuplar yazani de.

Referans mektubu kisinin hocayla iliskisinden baska neredeyse baska hicbir seye bagli degildir, bazi yerlerde girmeden once referans mektubu istemeyecegim diye bile kagit imzalatiyorlar, bu isteyemezsiniz anlamina mi geliyor, bence hayir.

Umarim guzel degerlendireceginiz bir deneyim olur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #3 by serhat
cevap için teşekkürler benim ilk amerika deneyimim olacak da yanlışlık yapmayayım dedim. demek ki vermek istememiş diye dusunuyorum ben de şimdi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #4 by kerim
Öncelikle tebrik ederim. Vize tipinde herhangi bir yanlışlık yok. Hoca böyle bir şey demişse bunu anlamakta zorluk çekerim ve acaba işi yokuşa sürmek istemiş mi yada vermek istemediği için böyle bir bahane mi ortaya atmış diye de düşünürüm. Standart prosedür olarak başka bir vize tipine başvurmana gerek yoktur. Zaten başvuracağın vize türü orada bulunduğun pozisyona göre belirlenir, daha sonra alacağın mektuba göre değil.

Belki arada bir iletişim eksikliği olmuş da olabilir. İlk günden itibaren iletişimi en üst seviyede tutmanı tavsiye ederim.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago - 11 years 9 months ago #5 by serhat
merhabalar arkadaşlar ben 6. sınıfın genel cerrahi internlugunu yapmak için delaware e gidiyorum sorum şu olacak bizden bir donem once de oraya bir arkadaş gitmişti vizesi b1/2 tipi imiş ve ordaki hoca bu vize tipiyle referans mektubu verilemeyeceğini söylemiş kendisine.. acaba ben başka bir vize tipine mi başvurmalıyım yoksa hoca geçiştirmiş mi onu? bu arada detaylı gözlemler için bir yazı daha yazacağım dönünce teşekkürler şimdiden..

not: daha once de bir arkadas B1/2 tipiyle alakalı bişeyler yazmış ama referans mektubundan hiç bahsetmemiş.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.259 seconds