Topic-icon ECFMG J1 vizesine sadece asistanlık eğitimi için mi sponsor olur?

12 years 7 months ago #1 by umc
Evet.

ECFMG , ABD'de dışından gelen hekimleri ABD içindeki bazı eğitim programları için sponsor eder, bu programın spesifik adı "EVSP" dir. (Exchange Visitor Sponsorship Program). Bu program sadece J-1 vize sponsor eder, ve sponsor ettiği eğitim programların listesi kendi sitesinde mevcuttur.

ECFMG ACGME akredite tüm programlara sponsor olur, ama akredite olmayan programlara da sponsorluk vermektedir. Akredite olmayan eğitim programlarına "non-standard training" adı verilir, ve ECFMG, ACGME akredite olmayan çok sayıda eğitim programı için de ECFMG sponsor olabilir. Bu programların listesi aşağıdadır :

www.ecfmg.org/evsp/nonstandard-subspecialty-disciplines.html

ECFMG yalnız kendi belirlediği programlara J1 vize için sponsor olur.

Araştırma pozisyonu gibi klinik olmayan ya da benzeri diğer ara pozisyonlar için ECFMG tarafından J1 vizesi alınamaz, ama bu pozisyonu veren kurum tarafından J-1 vize desteği verilebilir.

Özetle,çok sayıda J1 vizesi tipi vardır, bunların EVSP denilen grubu ECFMG tarafından sponsor edilir, bunların da hangi programlar olduğu bellidir.

in ter wrote: ECFMG sertifikası alındıktan sonra, ECFMG'nin J1 vizesi sponsorumuz olması için asistanlığa kabul edilmiş olmamız bir gereklilik midir? Yoksa araştırma pozisyonu vb. ayarlanıp çalışılmaya başlanmak istense ECFMG J1 vizesine sponsor olacak mıdır?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: sultans, in ter, neox
The topic has been locked.
More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #2 by USMER
Sayin Üyemiz "inter"

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 7 months ago #3 by in ter
ECFMG sertifikası alındıktan sonra, ECFMG'nin J1 vizesi sponsorumuz olması için asistanlığa kabul edilmiş olmamız bir gereklilik midir? Yoksa araştırma pozisyonu vb. ayarlanıp çalışılmaya başlanmak istense ECFMG J1 vizesine sponsor olacak mıdır?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.342 seconds