Topic-icon Amerika'da populer branslarda uzmanlkk

9 years 1 day ago #1 by efe_aras
Merhaba
Bende Danimarakdan bahsedeyim diger ulkeleri sordugunuz icin....iskandinav ulkelerinde genelde ortopedi,kvc, goz, jinekoloji , nrs populer branslardan. O yuzden buyuk sehirlerde bu bolumlerde asistanliga baslamniz icin sizden PhD yapmis olmaniz beklenmekte..ama tabikide kesinlikle olmayacak anlamina gelmez bu soylediklerim sadece yuzdesi azalmakta sansiniz. Kucuk bir hastanede ortopedi yaptiniz diyelim, bu seferde uzman olarak kadro bulmaniz zorlasicaktir iyi hastanelerde eger CV iniz de kayda deger bir arastirma , PhD vs yok ise..
Sevgiler

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK
The following user(s) said Thank You: slhgnc22

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 day ago #2 by mehmett
Replied by mehmett on topic Amerika'da populer branslarda uzmanlkk
Dostm oncelikle meraba ben de senin gibi usmle calisiyorm son siniftayim. Dediklerin cok dogru ozellikle iyi branslarda oncelik amg lere veriliyor. Yani senin burdan mezun olup göz doktoru olarak calisman nerdeyse imkansiz. Tahmini olarak 300de bir gibi. O da kim bilir saglam bi cvsi olan biri olcak. Diger ulkeleri arastirmadim ama yerinnde olsam farkli branslar icin ugrasirdm. Dahiliye pediatri gibi.. Onlar nispeten daha kolay, diger ulkelerin durumunu pek bilmiyorm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mehmett
  • mehmett's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
9 years 1 day ago #3 by BarisO
Merhaba sevgili dostlar, ben tip 1 ogrencisiyim ve yurtdisinda uzmanlik egitimi uzun zaman once almis oldugum bir karar. 2015 match data'yi inceledigimde kompetitif branslar icin IMG'lerin sanslarinin cok da yuksek olmadigini gordum. Ortopedi, kalpdamar, radyoloji, dermatoloji gibi populer branslar icin bizim sanslarimizi nasil goruyorsunuz ? Bu tarz branslar icin istersek olur yeterince calisip kendimizi gosterdikten sonra neden olmasin diye mi dusunmeliyiz yoksa zaman kaybetmemek adina uzmanlik icin Amerika disinda baska ulkelere (Avustralya ingiltere kanada gibi) mi yonelmeliyiz ?
Sevgi ve saygilarla

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.183 seconds