Topic-icon eş durumu

7 years 11 months ago - 7 years 11 months ago #1 by in ter
Replied by in ter on topic eş durumu
'Couple match' diye bir durum var eşleşmelerde. Çok ayrıntılı bilmiyorum ama imgler için çok mantıklı olmasa gerek. Cünkü öyle yüzlerce program arasından tercih yapmıyoruz ya da peşimizden kimse kosmuyor. Bence daha mantikli olan eğer bir kişinin eli daha kuvvetli ise onun önce basvurup yerleşmesi, en azından ekonomik anlamda rahatlik olacaktır. Sonra diğer es de yakın hastanelerde post doc fellowship vs gibi pozisyonlarla orda bağlantı kurup yer ayarlayabilir kendine.

İki es de cmatch harici başvurabilir tabiki. Farklı yerlere girip asistanlikta yer değiştirilebilir, ( tabi 1 yil calistiktan sonra) ama koşullari çok net bilmiyorum. Ya da eli çok kuvvetli olan aday eşimi de bu hastaneye alırsanız gelirim diye pazarlık yapabilir interview de. Tabi çok iyi olmanız ve bölümün sizi cok istemesi gerekir başka bölüm pdleriyle gorusmeleri ya da ayni bolume esinizi de almaları için. Bu biraz zor gibi.

Sonrasi daha kolay olur diye düşünüyorum. Bizdeki mühendislerin vs isbulmasi gibi bireysel is görüşmeleri şeklinde yuruyör sistem.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #2 by mfsarigedik
eş durumu was created by mfsarigedik
diyelim ki iki eş ve ikiside doktor amerikaya gelmek istiyorlar aynı hastane yada yakın yerlerde asistanlığa başlamalarını ve ilerde beraber çalışmalarını sağlayacak bir sistem var mı
eş durumu usmle süreci ve sonrası için nasıldır

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.220 seconds