Topic-icon KARARLIYIM GİDECEĞİM!

7 years 8 months ago #1 by mymett
Replied by mymett on topic KARARLIYIM GİDECEĞİM!
takip..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #2 by efx
Replied by efx on topic KARARLIYIM GİDECEĞİM!
Selamlar,

Umarım istediğin bölüme yerleşirsin. Aslında saatlerce konuşulabilecek sorular sormuşsun ancak, benim naçizane tavsiyelerim şunlar olacak:

1- Üniversite yıllarını mümkün olduğu kadar dolu dolu ve keyifli geçir.
2- Üniversite dönemi, sadece teknik anlamda değil, genel olark da bilgi ve görgünün gelişeceği, kendini keşfetme şansını daha yakından bulacağın yıllar. Bu nedenle, derslerin yanında ilgi alanlarına da vakit ayırman iyi olacaktır. Mümkün olduğu kadar çok boyutta kendini geliştirmeye çalış.
3-Tıp olsun ya da başka bir bölüm olsun, yurtdışında yaşa veya yaşama, mesleğinde ilerlemek istiyorsan İngilizce'ni geliştirmen şart. Ne kadar erken başlarsan ve ciddiye alırsan, o kadar iyi. Bugüne kadar, sırf İngilizce'si yeterli olmadığı için bir çok fırsatı kaçıran çok insan gördüm.

Tıp ile ilgili soruları, hayırlısıyla yerleştirmelerden sonra ve sen eğitime başladığında cevaplayalım :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #3 by kızılsakal
hocalarım herkese merhaba 18 yaşında bir gencim. bu yıl üniversite sınavına girdim bir sürpriz olmasa mf-3 te 5-10 bin arası bir sıralama bekliyorum. bu forumu görünce çok sevindim. sizin gibi insanların yardımına ve desteğine ihtiyacım var. aşağıdaki paragrafı tamamen okuyup elinizden geldiğince yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

ortaokuldan beri kurduğum en büyük hayalim toplumsal sebeplerden dolayı amerikada veya avrupada yaşamak. bunu o kadar çok istiyorumki anlatamam. hep bunun için ders çalıştım, bana güç kuvvet motivasyon veren buydu. tabi artık bu iş daha ciddi bir boyut kazandı bu yıl tıp fakültesine başlıyacağım. yine tek hedefim amerikada uzmanlık almak ve oraya yerleşmek. tabi internetten aldığım bilgilere göre asla kolay bir süreç değil. benimde burada konu açma sebebim şansa yer vermemek, 6 yılı gereğine göre geçirip 6 yıl sonunda hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadan amerikaya gitmek. sizdende bu noktada destek istiyorum amerikada doktor olmak oraya yerleşmek isteyen bir bir öğrenci okurken neler yapmalı nasıl değerlendirmeli. neleri yerine getirmeli. ingilizcem sıfır

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.361 seconds