Topic-icon Hekim Mecburi Hizmet Yapmazsa Tazminat Odeyecek!

12 years 5 months ago #1 by Dr.Serdar
Zaten böyle uygulamalar doktorlar dışında hangi meslek dalında uygulanıyor ki?Sanki doktorlar devletin kölesi!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #2 by elifson
Asistanlığı bitirince mecburi hizmete gitmeyip uzman olmamayı da göze alan hekim arkadaşların yolunu kesmenin çaresi olarak mı düşünülmüş acaba?

Ama hakikaten artık yazık bize :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #3 by umc
Durun bakın daha neler olacak...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #4 by sultans
Şok oldum,bu da nesi böyle?
Kafam karıstı iyice???
Neyin ödemesi bu yapmadığın mecburi hizmet süresinin mi, yoksa asistanlık suresince alıdıgın devlet ödemesi mi? Her ikisini de geri ödemek saçma...Parayı alacaksa diplomayı verecek demektir???
Bu neyin bedeli ki??? Zaten zorunlu yapmadıysan özel bir kuruluşda da çalışamıyorsun..
Neyi kontrol altına almaya calışıyorlar anlamış da değilim..
Asistanlık sartları zaten agır..
Bakalım başımıza daha neler gelecek..
Sanırım bizi insan olarak görmüyorlar,bir aile kurmaya ve gelecek planlamaya hakkımız yok..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago - 12 years 5 months ago #5 by deniz
sadece tazminatmıymış!.. Ben de hapis cezası olmalı diye düşünüyordum!, sürünmeli doktorlar!,,onlar nasılsa insan değil!.. Devlet zaten tıp öğrencisine/asistanına süper iyi bakıyor.. Kitaplarını!, kıyafetlerini!, stetoskoplarını! veriyor, eğitimini -öğretim görevlisini- başından eksik etmiyor,, sonra da bu "verdiklerinin" karşılığını istiyor!!

üzücü :(

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #6 by kerim
Yuh artık. Resmen darbe üstüne darbe. Arkası da kesilecek gibi değil.

Böyle saçma bir düzenleme umarım mahkemelerce iptal edilir.

Resmen kölelik bu. Sanki asistanlık sırasında çalışmamış, nöbet tutmamış, insanlara hizmet vermemiş de sadece dört dörtlük eğitim (???) almış gibi bir de alınan maaşların iadesiyle tehdit.

İnsan gerçekten üzülüyor. Fakat asıl üzüntü kendimi düşünerek üzülmem değil; ülkem için, ne zor şartlarda çalıştıklarını bildiğim asistan arkadaşlarım için...

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #7 by nilufer
Daha bizimle nasil ugrasabilirler diye dusunurken "alin bakalim" dercesine verdikleri yeni karar!!! :angry: :angry: :angry:

Akşam Gazetesi’nin Haberi

KHK taslağındaki hükümler doktoru zorlayacak. Uzmanlık eğitimini yapan hekimler senet imzalayacak. Mecburi hizmetini yerine getirmeyen asistan, devlete tazminat ödeyecek

Dilek GEDİK / ANKARA

Tam gün şokunu yaşayan doktorları üzecek yeni kararname de yolda. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) taslağındaki dikkat çekici iki yeni düzenleme, hekim dünyasında çok tartışılacak. Mezun olduktan hemen sonra 300 ila 600 gün arasında değişen sürelerde mecburi hizmetlerini yapan ve ancak o zaman diplomalarını alabilen hekimler, aynı zamanda uzman hekim olduktan sonra da mecburi hizmet yapmak zorundalar. Mecburi hizmetini tamamlamayan hekimlerin mesleklerini icra etmelerine ne devlet kadrolarında ne de özel sektörde izin veriliyor. Türkiye’de, mezun olmasına karşın; diplomasını mecburi hizmetini tamamlamadan alamayan tek meslek grubu olan hekimler şimdi bir zorunlulukla daha karşı karşıya. Yeni kararname taslağında ‘uzmanlık eğitimi yaptırılmasını’ düzenleyen maddede bir de senet imzalama zorunluluğu getirildi. 4 yıllık uzmanlık eğitimini yapan doktorlardan, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yüklenme Senedi ile Muteber İmzalı Müteselsil Kefalet Senedi’ alınacak. Böylece doktorun mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeden görevinden ayrılması, müstafi sayılması, görevine son verilmesi veya devlet memurluğundan çıkarılması halinde, o güne kadar kendisine bakanlıkça yapılan tüm ödemeler faiziyle birlikte tahsil edilecek. Mecburi hizmetini yapmayan hekim, sadece mesleğinden olmayacak bir de üzerine senet ödeyecek.

Kaynak:www.asistanhekim.org
The following user(s) said Thank You: zebir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.492 seconds