Topic-icon İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doktora Darp!

12 years 2 months ago #1 by pataraa96
İnsanların doktorlara karşı güveni oldukça azalmış, tv ve dergilerden öğrendikleri hatta öğrenemedikleri yarım yamalak bilgilerle doktorları suçluyorlar.Büyük bir hastanenin kadın doğum acilinde nöbet tutuyordum,geçenlerde kanaması olduğunu suyunun geldiğini söyleyen bir gebe geldi, usg yaptım ve alttan muayene etmek istedim, çocuğunu düşürürüm ona zarar veririm diye muayene olmak istemedi, bir de muayene etmek istiyorum diye beni suçladı. sonrasında imza verip gidecekti ama daha doğru dürüst adını bile yazıp imza atamadı. okuması yazması olmayan insanlar bile yıllarca okuyup doktor olmuş bizlere güvenmiyor, bi de yaptığımız işi bize öğretip yanlış yaptığımızı sanıp suçluyorlar.
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #2 by elifson
Şu anda hekimin Türkiye'de saygınlığı bitti.Çok tuhaf.. İnsanlar çok rahat bir şekilde poliklinikte muayene esnasında inanılmaz seviyesiz sözler kullanarak bizlere darba kadar varabilen türlü türlü davranış modelleri sergileyebiliyorlar. Bakanlık bizim için "emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans" diye bir çalışma başlatmış hesapta. Bu noktaya nasıl geldik? Saygınlığımızın bu kadar dibe inmesinde Bakanlığımızın payı büyük. :( Toplumun hekim olmayan bilinçli bireyleri bile Sağlık Bakanlığının bu uygulamalarına şaşkınlıkla bakıyor. Bilinçsiz birey de duyduğu bütün o söylemlerle geliyor poliklinikte doktor dövüyor.
Toplum psikolojisi diplerde.. Hedeflerimiz hep dediğim gibi artık bireysel..Kimse kimseye güvenmiyor. Güvensiz bir toplum var karşımızda.
Sonumuz hayrola :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #3 by umc

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’nde görev yapan asistan hekim Turan Acar hasta yakınları tarafından darp edildi.

Şifa verdi, darp edildi (!)

Bir hafta önce bizzat katıldığı ve yönettiği operasyon sonucunda şifa bulan hastanın yakınlarının sebep olduğu darp olayını, Dr.Acar şu şekilde anlattı:

“Hasta muayanesi için poliklinik bölümümüze indim. Muayane odasında geçen hafta ameliyat ettiğim hastayı gördüm. Hasta ve hasta yakınlarına sıraları geldiği zaman muayanelerini gerçekleştireceğimi, bu sırada birçok hasta içeri girip çıkacağından ve namahrem durumlar oluşabileceğinden, dışarıda beklemelerini rica ettim. Bunun üzerine hasta yakınları bana “doktor olmuşsun ama adam olamamışsın diye hakaret ettiler”, ardından da üzerime yürüyerek yüzüme gözüme yumruk atmaya başladılar, yüzüm gözüm morardı, diğer hastalarıma hizmet veremez hale geldim, ” dedi.

Maruz kaldığı olay sonucunda diğer hastaların da sağlık hakkının şiddet uygulayan kişiler tarafından gasp edildiğini ifade eden Dr.Acar, darp olayına karışan hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

www.asistanhekim.org olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve bugüne kadar binlerce hastaya şifa dağıtan hekim arkadaşımızın arkasında olduğumuzu önemle ifade ederiz.

ÖNEMLİ NOT :

02.01.2012 Pazartesi Günü öğle arası basın açıklaması yapılacaktır. Tüm sağlık çalışanlarımızın hastane bahçesinde öğle arası hazır olması önemle rica olunur. Bugün hekim arkadaşımızın başına gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Şiddete karşı bir arada olmak dileklerimizle.

BASIN AÇIKLAMASI PAZARTESİ GÜNÜ CANLI YAYINLA TÜM TÜRKİYE’YE DUYURULACAKTIR.

Asistan Hekim TV


alıntı: www.asistanhekim.org/2011/12/yeter-artik-yeni-yil-yine-darp/

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 1.147 seconds