Topic-icon Türkiye'de sağlık çalışanları düzenli olarak şiddete uğruyor!

12 years 2 months ago #1 by umc
Neler oluyor, nereye gidiyoruz ben artık anlam veremiyorum ve takip dahi edemiyorum.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #2 by drblood
Gün geçmiyor ki bir hekime bir sağlık çalışanına şiddet uygulanmasın.

Dün bir hastane müdürü asistan hekimi darp etti, bugün bir hasta yakını eczaneden önceden alınmış ilaçlarını reçete etmeyen doktora bıçakla saldırdı!

Acı ama gerçek ; Türkiye'de sağlık çalışanları ile ilgili her gün şiddet haberleri çıkıyor, daha da acısı henüz tam anlamıyla önlemler alınmış ve caydırıcı cezalar uygulanmış değil...

İşte o haberler

ARKADAŞ, BU HABERE SESSİZ KALIR VE PAYLAŞMAZSAN BİR TOKATTA SEN ATARSIN UNUTMA (!)
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çok acı bir olay yaşandı. Acil Serviste görev yapmakta olan Acil Servisin Kıdemli Asistan Hekimi olan arkadaşımız V.Ü., Hastane Başmüdür Vekili A.S. tarafından darp edildi. V.Ü’nün aldığı darbeler sonucunda yüzü morardı, gözlüğü kırıldı ve çehresinde tırnak izleri meydana geldi. Görgü tanıklarından öğrendiğimize ve iddialara göre olay şu şekilde gerçekleşmiş: “Hastanede çıkan kargaşa sonucunda iki farklı gruptan kişiler acil servise getirilmiş. Acil serviste müdahale için hazır bekleyen hekim arkadaşımız hastaya etkin müdahale edebilmek için hastayı izole etmiş. Bu duruma sinirlenen A.S. bana V.Ü.’i gösterin diyerek Acil Servis’e gelmiş. Hekim arkadaşımız buyrun benim demiş; Sonrasında…
Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Seni ben istediğim yere sürdürürüm (!) BEN SENİN AMİRİNİM !!!
Dışarı gel hesaplaşalım gibisinden sözler söylemiş, sonrasında da hekim arkadaşımızın yüzüne tokat atmış. Gözlüğü kırılan ve yüzünde tırnak izleri oluşan arkadaşımıza ilk müdahale diğer hekim arkadaşlarımız tarafından yapılmış” Bize aktarılan olay bu şekilde. Hekim arkadaşımıza Adli Tabiplik tarafından darp raporu verilmiş olup, konu Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirilmiştir.” İddialar bu şekilde ama ŞİMDİ GELELİM ESAS KONUYA !!!
Hastane Müdürü bir hekimin amiri değildir, Hastane Müdürü’nün kim olduğu bir hekimi asla ilgilendirmez; güncel olduğundan dolayı hatırlatalım Sayın Başbakan da dün akşam bir hekim tarafından opere edilmiştir ve “kim olduğu için” değil insan olduğu için bu operasyon başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ama bu haberi okuyan siz değerli hekim arkadaşlarımıza, sağlık camiasına ve bizi gönülden destekleyen herkese bir çağrımız var ! İlgili hastane müdürüne gelin hep beraber kim olduğumuzu ve hekim arkadaşımızın arkasında durduğumuzu gösterelim !!! Bildiğiniz üzere bu olaya basın ilgi göstermedi; ama önemli değil, sabahtan bu yana 10 bin kişiye ulaştık.
Şimdi yapmanız gereken çok basit, bu olayı Türkiye’nin duyması için tüm sosyal medya araçlarını kullanarak paylaşımda bulun, bana ne demeyin, yarın öbür gün sen de dayak yersin, kimseyi bulamazsın, üzülürsün.
Hadi Türkiye’nin hekimleri, tam gaz bu işi hep beraber çözüyoruz,
KİM OLDUĞUMUZU GÖSTERİYORUZ!
LÜTFEN BU KONUYA TÜM AİLENİ KAT !
HEKİME ATILAN TOKAT BİZE ATILAN TOKATTIR (!)


Sayın Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ, 24 Eylül Cumartesi Günü gerçekleştirilen “Şiddete Sıfır Tolerans” konulu sempozyumda şöyle demiştiniz; “Şunu bir kez daha açıkça ifade etmek istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak şiddete asla tolerans göstermeyeceğim ve bu konuyu bizzat takip etmeye devam edeceğim. Şiddete karşı mücadeleyi bizzat himayem altına alıyorum” Bir asistan hekim arkadaşımız şiddete uğradı ve yeterince destek göremedi. Üstüne üstük tehdit edildi. Kendisi YÖK’e bağlı bir hekim olabilir biliyoruz, ancak yine de Ankara Gazi Tıp’ta Asistan Hekim arkadaşımıza karşı gösterilen şiddet konusunda, Türkiye’nin Genç Hekimleri olarak sizden acilen bir açıklama ve destek bekliyoruz. Cevabınızı arz ederiz.

Sayın Prof.Dr.Sacit TURANLI,



sizin de bir hekim meslektaşımız olarak sağlık çalışanlarına ve hele de hekimlerimize şiddete asla tolerans göstermeyeceğinize inanıyoruz. Şiddete karşı mücadelede hekimler olarak şiddetle karşı duruş sergilememiz gereken şu günlerde hastanenizde meydana gelen bir asistan hekim arkadaşımıza yapılan şiddet haberi, hele de bu şiddetin hastaneniz müdürü tarafından bizzat gerçekleştirilmiş olması, biz hekimleri gerçekten şaşkına uğratmış ve nutkumuzun tutulmasına sebebiyet vermiştir.

Sözün bittiği yerdeyiz...

"Sen benim kim olduğumu biliyor musun?
Seni ben istediğim yere sürdürürüm (!) BEN SENİN AMİRİNİM !!!"

diye bir hekime tehditler yağdıran bu kişinin hastanenizde nasıl görev yapabildiğini idrak etmeye çalışıyoruz! Bir hastane müdürüne yakışan üslup ve tavır bu mudur? Hastanenizin bu yönüyle akıllarda kalmaması , hekime yapılan bu çirkin saldırı ve kara lekenin derhal temizlenmesi için, adaletin yanında, bu çalışanınızın derhal tarafınızdan da cezalandırılması en büyük beklentimizdir. Dekan vekili olarak görev yapmanız sebebiyle bu çağrımızı ayrıca dekanlığınıza da bizzat yapmış olduğumuzu varsayıyoruz.

Sizden acilen bir açıklama ve destek bekliyoruz. Cevabınızı arz ederiz. Saygılarımızla

Sayın Rektör Prof. Dr. Rıza AYHAN,



bir hukuk prefesörü olarak toplumsal şiddet olaylarına karşı tepkisiz ve duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli tıp fakültesi ve hastanelerinden biri olan üniversiteniz tıp fakültesi hastanesinde gerçekleşen sağlık çalışanına yönelik ( asistan hekim) doktor olan arkadaşımıza yapılan şiddet asla kabul edilemez! Hele de bu şiddetin hastaneniz müdürü tarafından yapılmış olması şaşkınlığımızı iki kat artırmıştır! Sadece iyi bir doktor olmak için uzmanlık eğitimini alan, hastalarına en iyi hizmeti sunmak için gecesini gündüzüne katan meslektaşımız gelin görün ki hiç haketmediği bir saldırı ile sarsılmıştır. Hastane müdürünüz tarafından gerçekleştirilen bu şiddet olayı tüm Türkiye'deki sağlık çalışanlarının vicdanını sızlatmıştır. Hastane müdürünüz şiddete başvurmakla kalmamış asistan hekim arkadaşımıza daha tehditler yağdırmıştır.

Sözün bittiği yerdeyiz...

"Sen benim kim olduğumu biliyor musun?
Seni ben istediğim yere sürdürürüm (!) BEN SENİN AMİRİNİM !!!"

bırakın şiddeti sadece yukarda sarfedilmiş sözcüklerin dahi bir hukuk profesörü olarak suç olduğunu pekala siz de çok iyi biliyorsunuz. Bir hekime tehditler yağdıran, fiziksel şiddet uygulayan bu kişinin hastanenizde nasıl görev yapabildiğini idrak etmeye çalışıyoruz! Bir hastane müdürüne yakışan üslup ve tavır bu mudur? Hastanenizin bu yönüyle akıllarda kalmaması , üniversitenizin hekime şiddet ile anılmaması, meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırı ve kara lekenin biran önce temizlenmesi için, adaletin yanında, bu çalışanınızın derhal tarafınızdan da cezalandırılması en büyük beklentimizdir. Gazi Üniversitesi Rektörü ve hukuk profesörü olarak bu can sıkan , yürekleri burkan, asla tolerans gösterilmemesi ve suçlularının acilen cezalandırılması gereken olaya tepkisiz ve duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz.

Kamuoyunu ve hekimlerin vicdanını bir nebze olsun rahatlatacak cevabınızı arz ederiz. Saygılarımızla
DoktorlarSitesi.NET

Uzm. Dr. Fatih Batı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
www.medicinexpress.org
www.doktorlarsitesi.net
www.medicinescience.org

USMER TUS Editörü
The following user(s) said Thank You: umc, kerim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drblood
  • drblood's Avatar Topic Author
  • Offline
  • seçkin üye
  • seçkin üye
  • Kısaca Dr. olmak için uzunca okunur...
More
Time to create page: 0.237 seconds