Topic-icon Önlem alınmazsa, ülkedeki bin 860 özel sağlık kuruluşu kapanma, 150 bin sağlık çalışanı işsiz kalma riskiyle karşılaşır

13 years 2 months ago #1 by kardiyolog13
Aslında şu an özel hastanelerden hangilerinin kapanma noktasına geldiğini hangilerinin güçlendiğini tahmin etmek zor değil.Bi hocamızın da dediği gibi "Medikal Fuar"hastaneleri aldı başını gidiyor.Şu an bi özel hastane açmak istediğnizde ruhsat alamıyorsunuz ama "Medical Park"ismiyle açmaya çalışırsanız-ki bu durumda gelirin yüzde kırkını paylaşmak zorundasınız-ruhsat konusu bi anda çözülüveriyor.(Arkadaşımın abisinin başına gelmiş.)Artık bizi öyle bi noktaya getirdiler ki onların yaptığı iyi gibi görünen herşeyin altında da bişeyler arar olduk,gidişat hakikaten kötü,küçük sermaye ile büyük sermaye arasındaki uçurum da her geçen gün artıyor malesef!
The following user(s) said Thank You: onur

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #2 by umc

Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (GÜSİDER) Başkanı Dr. Halit Atik, hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle, özel sağlık kuruluşlarının kapanma noktasına geldiğini, önlem alınmadığı takdirde 150 bin sağlık çalışanının işsiz kalabileceğini belirtti.

Atik, yazılı açıklamasında, resmi rakamlara göre Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 12, Adana'daki işsizlik oranının ise yüzde 26 civarında seyrettiğini belirtti.

Adana'da her 4 kişiden birisi işsiz olduğunu savunan Atik, bu tabloya rağmen, hükümetin sağlık sektöründe işsizliği arttırıcı yönde uygulamaları sürdürdüğünü iddia etti.

Türkiye'de 1860 özel sağlık kuruluşunda 21 bin uzman hekim, 150 bin çalışanın istihdam edildiğini hatırlatan Atik, şöyle devam etti:

"Ekonominin küçüldüğü ve işsizliğin arttığı dönemlerde sağlık sorunları da artmaktadır. Ancak böyle bir dönemde, Sağlık Bakanlığı ve SGK uygulamalarıyla sağlık kuruluşları kapanma ve çalışanları da işsiz kalma tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu uygulamalar sonucunda özel sağlık kuruluşları hiçbir şekilde yeni bir kadro ve hekim istihdam edememekte, yeni yatırım ve tadilat yapamamaktadır. Önceden masraf ederek yaptıkları yatırımlar, yasaklar nedeniyle atıl bırakılmıştır.

Devlet tarafından tıp merkezlerine, özel hastaneler ve devlet hastanelerinden daha düşük ücret ödenmektedir. Özel sektör hastalarından ise 12 TL katılım bedeli alınarak, bu yolla SGK'nın bütçe açığı finanse edilirken hastalar ve özel sağlık kurumları cezalandırılmaktadır. 2009 yılından bu yana kademeli olarak tıp merkezleri ve muayenehaneler kapanmaktadır. Sıra özel sağlık kurumlarının tümüne gelmiştir. Önlem alınmazsa, ülkedeki bin 860 özel sağlık kuruluşu kapanma, 150 bin sağlık çalışanı işsiz kalma riskiyle karşılaşır."


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: onur

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.234 seconds