Topic-icon Buyrun performans uygulaması saçmalığına...

13 years 1 month ago #1 by umc
Yanlış hesap Bağdat'tan döner.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
13 years 1 month ago #2 by deniz
Performans uygulamasının direk zararları görülmeye başlandı, bir de diğer açıdan bakıldığında pek iç açıcı değil.
Zaten araştırma açısından dibe vuran Türkiye'de, yapılmayan istatistikleri geçersek artık o istatistiklerin yapılabileceği, geriye dönük verinin toplanacağı önemli bir kaynak olan hasta dosyalarının nasıl doldurulduğunu gördüğümde ve bunun açıklamasını duyduğumda çok üzüldüm.

Loto oynar gibi doldurulan psikiyatri ölçekleri tamamen epikrizin tamamlanabiilmesi ve dolayısıyle ek performans kazanılabilmesi için uygulanan bir yol..Hiç terapi almayan yatan hastanın haftada 3 psikoterapi aldığını epikrizinde okumakta pek ilginçti doğrusu !!!!

Sözüm işini doğru düzgün yapan ama mecburiyetden bu kurallara uymak zorunda olan hekimleri kapsamamaktadır.

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #3 by ertug
Soruşturma aşamasında olan bir mevzu hakkında yorum yapmak uygun olamayacktır ancak açılan konu başlığı ile haberin pek de örtüşmediğine istinaden son güncellenen Sağlıkta Uygulama Tebliğine göre puanlandırma asağıdaki gibidir.

Müdaheleli doğum 350(primipar) 250(multipar)
Normal doğum 350(primipar) 250(multipar)

SUT 2010

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 2 months ago #4 by elifson
Amerika'da olup da Türkiye'deki durumdan bu kadar yakından haberdar olmanız çok güzel..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #5 by eguerre
Bu performans uygulamasi yuzunden pek cok cerrah ameliyat yapmak istemiyor. Ameliyat yapmadan da puan aliyorlar ve riske girmek istemiyorlar. Ancak bu haberdeki olayin performans yuzunden oldugunu dusunmuyorum. Muhtemelen ihmal ya da gozden kacmistir. Tam anlamiyla mal praktistir o ayri ama hicbir doktorun performans icin boyle bir ise kalkisacagini sanmiyorum. Saglik bakanligi performansi hizmet kalitesiyle degil de sayilarla, doner sermaye geliriyle degerlendirdigi muddetce bu vakalari daha cok gorecegiz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #6 by umc

Ankara’da sezaryen olması gereken bir kadına performans kriterleri nedeniyle normal doğum yaptırttığı iddia edilen bir hekim hakkında, bebeğin ölümüne, annenin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Rahimde yaralanma
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, olay 11 Şubat’ta Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, gebe bir kadın doğum yapmak için Sincan Devlet Hastanesi’ne yatırıldı. Daha önce sezaryenle bir çocuk dünyaya getiren anne adayı, bu kez normal doğuma alındı. Doğum sırasında söz konusu kadının bebeği hayatını kaybederken, kadının da rahminde doğuma bağlı yaralanma meydana geldi.

İzin istenecek
Anne adayı, doğumunu gerçekleştiren Sincan görevli operatör doktor N.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu kabul eden Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet edilen doktor hakkında inceleme başlattı. Savcılığın doktor hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma izni istemesi bekleniyor. Bakanlık izni verirse, doktor N.K. hakkında, “ölüme veya yaralanmaya sebebiyet vermek” suçundan soruşturma başlatılacak.



Hekimi savundu
Sincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Şükrü Özdemir de ölüm iddiasını doğruladı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Özdemir, iddialara konu olan hekimin hatası olmadığını savundu.



Bakan Akdağ teşvik ediyor
TÜSİAD’ın düzenlediği “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde Sağlıkta İnovasyon Rapor Tanıtım Toplantısı”nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ ise sezaryenle doğum oranlarının düşürülmesi için normal doğumun teşvik edilmesine yönelik uygulamayla ilgili bir soru üzerine, normal doğumu savundu. Teşvik uygulamasının geçen yıl başlatıldığını ifade eden Akdağ, bu teşviğin daha da artırılabileceğini ifade etti. Sezaryenin bir ameliyat olduğunu vurgulayan Akdağ, “Asla normal bir iş değildir” dedi.


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.234 seconds