Topic-icon tüm mesleklere performans gelsin......

13 years 1 month ago #1 by elifson
Çok mantıklı.
Ayrıca, bütün bu insanla uğraşan meslek grubu personellerinin çok ciddi anlamda hem mesleki bilgi , hem de sağlık durumunun belli periyotlarla değerlendirilmesi (fiziki ve ruhsal muayene) yönünde denetimlerinin de olması gerektiği düşüncesindeyim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago #2 by abdulkadir1983
ÖNCELİKLE BELİRTEYİM TÜM MESLEKLERE SAYGILIYIM,HEPSİNİN KUTSALLIĞI VE ÖNEMİ TARTIŞILMAZ BİR GERÇEKTİR.

ANCAK;
Son dönemde SUT ile iyice kötü bir hal alan PERFORMANS SİSTEMİ ne söyleyecek çok sözüm var.

Öğretmenlerden başlayalım söze. Öğretmenlere de performans sistemi( ki bundan sonra PS olarak geçecektir) gelse her öğretmene sınıfındaki öğrenci sayısı kadar , bu öğrencilerin aldıgı notlardan verdiği ödevlerden, bu öğrencilerin girdiği SBS,LYS gibi sınavlardan aldıgı puanlara göre puan verilse...eger öğrencileri basarısız olursa puanları kesilse...

NASIL OLURDU!!!

Polislere uygulayalım bir de PSni. Yakaladıkları suçlulardan, pasaportlardan,trafik tescil işlerinden, gözaltına aldıkları kişilerden,topladıkları delillerden, kestikleri cezalardan puan alsalar, eger bunlar sucsuz ise ona gore puanları geri kesilse...

NASIL OLURDU!!!

Hakim ve savcılara bakalım bir de... Girdikleri davalardan, bu davaları en kısa ve en dogru sonucla tamamlamalarına göre bir puan alsalar..üst mahkemeden aksi yönde verilen kararlardan sonra puanları kesilse..

NASIL OLURDU!!!

İmamları atlamayalım ne de olsa son dönemde kime maaşını sorsalar bu ulkede "imam bile benden fazla kazanıyor " cevabını alıyoruz. İmamların namaz kıldırırken mevcut bulunan cemaatteki kişilerin sayısına, Kur'an-ı Kerim Kurslarındaki öğrencilerin sayısına ve bu öğrencilerin kaçının ilk cüzü bitirip Kur'an okumaya basladıgına , kaç cenaze namazı kıldırdıklarına göre puan verilse , cemaati az olan imamla çok olan aynı puanı almasa... NASIL OLURDU!!!

Ama öyle olmuyor işte..benim bu ütopik sözlerim gerçek olmuyor.

Ama bu ulkede 5. sınıfa gelmiş bir öğrenci hala neresinin acıdığını neresinin ağrıdıgını gösteremiyor, hele benım gibi sınır ilçesinde ise dediğimi anlamıyor!!! Öğretmenler isterlerse o ögrenciyi eğitim zaiyatı sayabılıyor kimse de bu durumu umursamıyor o cocuk buyuyor ve KIBRISın EGE de bır ada oldugunu soyleyebılıyor.

Bu ülkede bir vukuat cıktıgında kavga acil serviste devam ettiği yetmiyormus gibi adli rapor tutma gibi önemli bir işlem için polis hekimi sıkıştırabılıyor!!!

Bu ülkede pek çok adli olay için pek çok soruşturma yönteminde yalancı şahitler, kaybolan silinen deliller olsa da hakimler ve savcılar en ufak virgul hatası için davalarının gecikmesi nedeniyle hekimleri sucluyor ya da tutukluluk suresi uzayan kişilerin yasadıkları saglık sorunlarında aynı kişiyi pekçok hekim muayene etmek zorunda kalıyor.

Hekimlerin karsısındaki kişilerin kim oldugunu ayırt etmeden hepsıne aynı hızmetı verme hukumluluklerı ne yazık ki performans sıstemı ıle ayaklar altına alınıyor.

Ustelık bu sıstemın yanlıs olmadıgını soyleyenler belli baslı sonradan mılletvekılı , burokrat olması ıhtımal olan kişiler ya da özel hastanelerdeki hekimlerce saatler suren ve herseyı onceden arastırılmıs personelle saglık hızmetı alıyorlar..

Şimdi asıl soru su? Hekimlik mesleginin degeri puanlama sistemiyle ölçülmesine ne kadar devam edilecek.

Ya da diğer mesleklere de bu şekilde performans gelecek mi???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.203 seconds