Topic-icon TUS'ta Sınav Süresi 210'dan 300 dk'ya Çıktı !

12 years 2 months ago #1 by drblood
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2012 yılında ilk kez yapılacak Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ile Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)’na ilişkin yeni düzenleme yaptıklarını bildirdi.
Yeni düzenlemeyle, TUS’un oturumları, sınav süreleri, DUS’ta ise hangi testlerin uygulanacağı ve kaç soru sorulacağı belirlendi.
Demir, yaptığı açıklamada, 2012-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı’nın 22 Nisan 2012 tarihinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirileceğini belirterek, sınavın sabah oturumunda “Temel Tıp Bilimleri Testi-1”, öğleden sonraki oturumunda ise “Temel Tıp Bilimleri Testi-2” ile “Klinik Tıp Bilimleri Testi” uygulanacağını söyledi.
“Tüm testlerde 120 soru bulunacak ve sınav süreleri 2,5 saat (150 dakika) olacak” diyen Demir, “Böylece tıp fakültesi mezunu adaylarla tıp dışı meslek mezunu her bir adayın cevaplandıracağı soru sayısı 240 olacak” dedi.
Demir, sınavın sabah oturumunun saat 09.30’da, öğleden sonraki oturumunun ise saat 13.30’da başlayacağını belirtti.
Testlerdeki alanların soru sayıları ve testteki yüzdesi şöyle:

DUS’un ayrıntısı da belli oldu
ÖSYM Başkanı Demir, 2012 yılında ilk kez düzenlenecek Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS)’na ilişkin düzenlemelerin tamamlandığını da bildirdi.
Sınavın 22 Nisan 2012 tarihinde öğleden sonra tek oturumda gerçekleştirileceğini belirten Demir, sınavda “Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi” ve “Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi” olmak üzere iki test bulunacağını anlattı.
Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi’nde 40 sorunun, Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi’nde ise 80 sorunun yer alacağını ifade eden Demir, “Adaylar tek oturumda toplam 120 soru cevaplayacak. Sınav süresi 2.5 saat (150 dakika) olacak ve sınav saat 13.30’da başlayacak” dedi.
Testlerdeki alanların soru sayıları ve testteki yüzdesi şöyle olacak:

“Yabancı dil yeterliliği aranacak”
Demir, TUS ve DUS’un Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacağını bildirdi.
İlgili yönetmelik hükümleri uyarınca, TUS ve DUS sonuçlarına göre adayların yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliğinin arandığını belirten Demir, şunları söyledi:
“Yabancı dil yeterliliği için İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birisinden Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)’nda veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)’nda 100 üzerinden en az 50 puan almış olmak ya da YÖK ve ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şartı gerekiyor.”

Eski TUS’ta Bilim Sınavı için 210 dakika

Daha önce yapılan TUS’ta, aynı gün içinde “Yabancı Dil Sınavı” ve “Bilim Sınavı” yapılıyordu. Yabancı Dil Sınavı’nda 50 soru için 75 dakika; Bilim Sınavı’nda ise 200 soru için toplam 210 dakika süre veriliyordu.
Bilim Sınavı’nda da, 100’er soruluk “Temel Tıp Bilimleri Testi-1”, “Temel Tıp Bilimleri Testi-2” ve “Klinik Tıp Bilimleri Testi” yer alıyordu.
Öte yandan, 1 Temmuz 2011 tarihli “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca mesleki yabancı dil sınavı 2011-TUS Sonbahar Dönemi’nde son kez uygulanmıştı.

Uzm. Dr. Fatih Batı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
www.medicinexpress.org
www.doktorlarsitesi.net
www.medicinescience.org

USMER TUS Editörü

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drblood
  • drblood's Avatar Topic Author
  • Offline
  • seçkin üye
  • seçkin üye
  • Kısaca Dr. olmak için uzunca okunur...
More
Moderators: drblood
Time to create page: 0.239 seconds