Topic-icon Cleveland Clinic Hastanesi ve çevresi güvenli midir?

12 years 8 months ago #1 by zebir
Teşekkürler Ulaş abi cevabınız için.
Genel anlamda böyle bir endişe duyulmaması gerektiğini söylediğinizi anlıyorum ve rahatladım açıkçası.
örneğin İstanbul'da da belki aynı felsefe ile yapılmış olabilecek bir İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere'de kurulmuştur.
Diğer kampüsleri Kuştepe'dedir.İstanbul'un suç oranı en yüksek belli başlı yerleri buraları.Belki "kentsel dönüşüm" adı altındaki bir zihniyet ABD'de de mevcut olabilir.
Açıkçası tıpkı Dolapdere gibi bir yerde okumak istememek gibi Cleveland Clinic hakkında da böyle bir durum söz konusu olur mu acaba diye çekinmiştim.Teşekkürler cevabınız için

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #2 by umc
Sevgili Zebir,

ABD'deki en büyük hastanelerinin geneli için geçerli olan, bilemediğim bir sebepten ötürü, çoğunun bulundukları şehirlerin çok kötü muhitlerine kurulmuş olmalıdır.

Cleveland Clinic Kampüsü, New York Presbyterian-Columbia Kampüsü, Johns Hopkins Kampüsü bunlara belli başlı örneklerdir.

Cleveland Clinic Hastanesi muhiti ben ihtisasa başladığım 2006 senesinden bugüne dek giderek daha ehlileştirilmiş, çevredeki "getto" muhitler düzenlenmiş, hastane girişi Euclid Avenue ve yakın çevreleri geniş şekilde yenilenmiştir. Biz 2006 da nöbet tutarken, psikiyatri binasından acil servise gece vakti sokaktan yürümeye korkardık. Bu durum büyük ölçüde düzeldi. Hastane kendine ait Cleveland Clinic Police Department birimini kurmuştur, ve halen Ohio eyaletinde kelle başına en fazla polis memuru düşen muhit hastane kampüsünün olduğu muhittir.

Sorunun cevabı, hastane çevresi yaşamak için halen çok iyi sayılmaz, ama hastane kampüsü bugün itibariyle oldukça güvenli ve derli toplu bir hale gelmiştir, benim fikrimce, dikkate alınması gereken bir güvenlik problemi kesinlikle yoktur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: medforever, KARAASLAN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #3 by zebir
Merhabalar,

Özellikle Cleveland Clinic'te gözlemcilik,elektif staj yapan arkadaşlar ve bilhassa Ulaş abiye yönelik soru olarak açtım bu konuyu.
Forumun başka bir bölümünde sanırım arda arkadaşımız Cleveland Clinic hakkındaki cerrahi gözlemcilik deneyiminden bahsederken Cleveland,ve Clinic çevresi hakkında güvenlik durumundan bahsetmişti.(Arda arkadaşımız olmayabilir,yanılıyor olabilirim)

Arkadaşlar Cleveland ve Clinic çevresi güvenlikten,ilave olarak yaşam koşullarından,barınma koşullarından daha detaylı olarak bahsedebilir misiniz?Çünkü güvenlik olayı hakkındaki olumsuz yorumlar çok da sevimli,yüz güldürücü cinsten değil.Açıkçası biraz da korktum ve isteklerimi sorgulamama neden olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Daha detaylı olarak durumu açıklayabilir misiniz rica etsem?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.464 seconds