Topic-icon Birinci Siniftayim nasil karar verecegim, ne yapmaliyim?

9 years 3 months ago #1 by umc
Hocalariniz arasinda, Amerika ile ilgili tavsiye verenlerin Amerika tecrubelerini sorguluyor musunuz? Bu onemlidir.

Birinci sinifta Amerika yolu icin yapilabilecek seyler cok azdir. Kanimca, erken siniflarda iyi bir doktor olmaya calismaya odaklanilmalidir. Amerika isi, brans secimi ile paralel karar verilecek bir yol olabilir, bu da 4. siniftan itibaren olgunlasabilir. Birinci sinifta alacaginiz LoR zaten ihtisas basvurusu icin kullanilmaz. 10 sene sonrasi icin LoR alinmaz. LoR basvurunn hemen oncesinde istenebilecek bir belgedir, LoR degil `Lor icin gerekli iliskilerin saglam tutulmasi` esas strateji olmalidir. Bunlari uzun uzun yaziyoruz, tartisiyoruz, sitede de online ve canli konferanslarda da anlatiyoruz.

Birinci siniftaki bir ogrenciye en onemli tavsiyem, Amerika yolunda kimden tavsiye alacagini ve kimden alamayacagini iyi secmesini ogrenmesi olabilir. USMER sitesinde tavsiye veren uyelerin isimlerinin altinda ECFMG sertifikali olanlara ozellikle guvenebilirsiniz. Bu kisiler ABD de uzmanlik icin asgari gereklilikleri yerine getirmis olan kisilerdir. `Eksper` titri olanlar, ABD'de en az 6 ay ihtisas tecrubesi yasamis kisilerdir, kimisi Board Sertifikali hekimlerdir.Ozellikle bu kisilerin soylediklerini daha ciddiye alabilirsiniz. Kilavuzun iyi secilmesi bir hedef icin yapilabilecek en onemli seydir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: Ron

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 months ago #2 by Ron
Hocalarım bana sık sık bunun aksini söylüyorlar. Yazları Amerika'ya staja gitmem gerektiğini, mümkün olduğunca orada kalıp birkaç tane hocanın beni çok iyi tanımasını ve buna göre LOR almam gerektiğini söylüyorlar. Şimdilik ben bu yolda ilerlemeye çalışmaktayım.

Aynı zamanda textbook bilgisi olarak da Amerika'daki tıp okullarında okutulan kitaplardan çalışıp sonra da Kaplan notlarından tekrar bakmaya çalışıyorum boş vakitlerimde. Ama bunların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çalışmayı da seviyorum, hazır önümde zaman varken olabilecek en iyi şekilde her şeyi halletmek istiyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 months ago #3 by umc
Birinci sinif bu kararlari vermek icin biraz erkendir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #4 by Asb
Merhaba Ron,

Öncelikle eğitim hayatının başında ne yapacağına karar vermiş olmandan dolayı tebrik ederim. Çıkmaya karar verdiğin yolun pek çok aşaması var ve bunları tek bir kutucukta yanıtlamak maalesef imkansız. Her aşama ile ilgili sayısız deneyimi bulacağın bir forumun üyesisin :) . Bu nedenle sana tavsiyem, forumu baştan sona okuman olacaktır. Hem istediğin tüm konularda bilgi sahibi olacaksın hem de kendi yol planını çizebileceksin.

Bol şanslar.
The following user(s) said Thank You: Ron

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #5 by Ron
Merhaba,

Ben Istanbul'da tıp fakültesinde okuyorum, birinci sınıftayım.

Amerika'da doktor olmak istiyorum, cerrahi bir branş düşünüyorum. 3üncü sınıf sonunda Step 1 sınavına gireceğim.

Bu işi olabilecek en iyi ve en doğru şekilde yapmak istiyorum. Bu yüzden tavsiyelerinizi almak istiyorum. Şimdiden harekete geçmek adına ne yapabilirim ? Her türlü tavsiyeye açığım.

Teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.269 seconds