Topic-icon Sadece USMLE sınavları Amerika'da uzmanlık için yeterli midir?

9 years 10 months ago #1 by croatan
Cevabınız için çok teşekkür ederim. İlk link tam üye olana kadar göremiyorum ama gören arkadaşlar mutlaka incelemeliler dediğiniz gibi. İkinci linkte bir bozukluk var sanırım açılmadı. Bence bu konu gerçekten önemli. Çünkü bende dahil olmak üzere bir çok kişi USMLE sınavları hakkında eksik bilgiye sahip. tabi bu benim fikrim. Ve özellikle bu sınavlar maliyet olarak zorlayıcı. O yüzden özellikle birinci sınıftaki meslektaşlarımın bu işin sadece sınava hazırlanmakla olmayacağını bilmeleri gerekiyor bu işin sınavla bitmediğini. Şimdiden planlarını çok geç olmadan ona göre yapabilirler. Sonuçta emekler boşa gitmesin. Siteniz gerçekten çok yararlı bu açıdan. Bunun için teşekkür ediyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #2 by umc
Forumda bu konu cok fazla baslikta detayli bir sekilde islenmistir. Iki baslik gozden gecirmeye deger.

usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=132&id=7200

www.blog.usmer.org/2012/05/abdde-tipta-u...l-edilmek-zor-mudur/

Basvuru surecinde `ABD klinik deneyimi` cok onemlidir, cunku tavsiye mektuplarina (insan muhendisligi) giden yolu acan tecrubelerdir. Bunlar yapilmadan ABD icinden destek alamadan basarili bir basvuru yapmak ve kabul edilmek genellikle mumkun degildir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: croatan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #3 by croatan
Bir çok yerde araştırdım ama tam aradığım cevabı bulamadım.Merak ettiğim belki de herkesin merak ettiği bir konu amerikada uzmanlık için sınav dışında observership,clinical research...vb programlar ne kadar önemli?Bunları yapmamış biride sadece sınavla amerikada uzmanlık yapabilir mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.224 seconds