Topic-icon 2016 Match Verileri

7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #1 by mehmetyasin
Replied by mehmetyasin on topic 2016 Match Verileri
İstatistiklere bakınca %50 gibi görünüyor ama ortalama puanlar ve elective'i olan bir Türk için ben match şansının %50'den yüksek olduğuna inanıyorum.Tabi hangi bölümleri yazacağınıza da bağlı.Örneğin ben Genel cerrahi'den ya da Ortopedi'den başka bölüm yazmam diyen birisiyle ben bütün eyaletlerde dahiliye,pediatri,aile hekimliği yazabilirim diyen birisinin şansı muhtemelen aynı olmaz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2 by montres
Replied by montres on topic 2016 Match Verileri
Hadi çıkarımlarda bulunalım,

Şekil4'e göre kabaca söyleyebiliriz ki; USMLE sınavlarını ortalama puanlarla geçip, ortalama güçte referans mektuplarıyla ortalama zorlukta asistanlık pozisyonlarına başvurduğumuz takdirde herhangi bir yere yerleşme ve hiçbir yere yerleşememe ihtimalimiz neredeyse eşit(%50%50)dir.

Fakat Dr. Ulaş Abi konferansta şöyle bir bilgi vermişti: Hastaneler asistan kabul ederken çok başvuru gelen ülkelere kota koyuyorlarmış. Bu da Hindistan gibi ülkelerin dezavantajı bizim avantajımız oluyormuş. Bu bilgiyi göz önüne alırsak kendi şansımızı %50'nin biraz üstünde görebiliriz.

Bu değerlendirmeme katılmayan varsa lütfen müdahale etsin. En doğru yoruma ulaşalım.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #3 by montres
2016 Match Verileri was created by montres
Dr. Ulaş Çamsarı abinin bizim üniversitede yaptığı konferansta şu soruyu sormuştum:
‘USMLE sınavlarını geçecek ve ABD içinden referans mektubu edinecek kadar zaman, para ve enerjimizi yatırdıktan sonra başvurduğumuz hiçbir pozisyona kabul edilmeme ihtimali var mıdır, ne kadardır?’’
Şu cevabı vermişti: ‘’Tabi ki böyle bir ihtimal vardır……Bir istatistik veremem ama bir yere yerleşme şansın oldukça yüksek.’’

Şu an ABD’de nöroloji asistanlığı yapan başka bir TR mezunu doktora aynı soruyu sorunca da ‘’Elimde istatistik yok ama yerleşememe ihtimali oldukça yüksek. Benim tanıdığım iki arkadaşım o aşamaya geldiler ama ikisi de match olamadı hâlâ.’’ demişti.

Meğer NRCMP tarafından yıllara, başvuran türüne, uzmanlık bölümüne göre istatistiksel olarak derlenmiş 120 sayfalık güncel bir doküman varmış. ABD’de uzmanlık yoluna koyulan herkesin yol haritasını, risk yönetimini doğru yapabilmesi için bu dokümanı incelemesi gerektiğini düşünüyorum.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Drfurkannn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.404 seconds