Topic-icon Tecrübeleriniz Ve Önerilerinize İhtiyacım Var

7 years 2 months ago #1 by Tepebasili
Birşey daha sorabilir miyim şimdi aklıma geldi. Cerrahi alanında asistanlık yapma imkanının sıfıra yakın olduğunu söylemişti yine hocalarımdan biri. Kabul etmediklerini söylemişti çok kapalılar bu konuda demişti. Bunun gerçeklik payı nedir?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #2 by Tepebasili
Öncelikle çok teşekkür ederim bu kadar erken cevap alabileceğimi tahmin etmemiştim.

İngilizceden hiç korkmadım bilhassa dil öğrenmek konusunda bir yatkınlığım var. Fakat bu dili pratik yaşantımda kullanma imkanını çok az buldum. Sahil kıyısı olan turistik bir şehirde yaşıyorum yazları turistlerle konuştuğumda iki üç kekelemeden sonra çok çabuk adapte olabiliyorum. Bir çoğu özellike telaffuzumun çok iyi olduğunu söylemişlerdi. Genelde izlediğim dizilerdeki karakterlerin seslerini aynada taklit etmeye çalışırım.

Şimdilik birinci plan olarak ingilizceyi de türkçe metinleri okur hızda okumaya çalışıyorum. Kelime haznemi geliştirmek de cabası. Örneğin son cevabınızdaki ingilizce açıklamaları bir iki kelimeye takılarak okudum anladım. İngilizce konuşabilen bir arkadaş öneriniz ve kitap okuma önerinizi gerçekleştirmeye çalışacağım.

Ailem bu konuda sonuna kadar desteklerini veriyorlar bana. "Mezun ol hemen işin olsun"dan ziyade gidebileceğin en yüksek noktaya git fikrindeler. Motivasyonu yüksek bir insanım fakat sanırım sabırsızım bu sabırsızlık da beni çaresizliğe itiyor. Sürekli kafamda acaba geç mi başladım geç mi kaldım soruları var. Ancak eğer olası gözü ile bakıyorsanız sadece motivasyonumu ve çabamı sürdürmek kalıyor bana.

Eğer çok uzatmış ve gereksiz detaylarla sıkmışsam kusura bakmayın :( Çok teşekkür ederim tekrardan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #3 by suzi
Faydali oldugunu dusundugum bir diger kaynak:
www.abim.org/program-directors-administrators/milestones.aspx

Amerika'da asistan egitimi icin belirli olcme yontemleri var, bunlardan birisi de milestone project. Farkli farkli kategorilerde asistanlari degerlendiriyorsun. Yukarida ekledigim pdf dokumani bu dahiliye bolumleri icin degerlendirme kategorilerini iceriyor. Asistanlar rotasyonlarinda bunlara gore puanlaniyor ve belirli araliklarla program direktorleri tarafindan degerlendiriliyor.

Mesela communication skills kategorisinde hocalarin gozetiminde olmadan calismak icin gerekli kriterler:

- Consistently and actively engages in collaborative communication with all members of the team. Verbal, non‐verbal and written communication consistently acts to facilitate collaboration with the team to enhance patient care

- Identifies and incorporates patient preference in shared decision making across a wide variety of patient care conversations. Quickly establishes a therapeutic relationship with patients and caregivers, including persons of different socioeconomic and cultural backgrounds. Incorporates patient‐specific preferences into plan of care.

Pratikte bunlari soyle dusunebilirsin; vizitlerde hocaya hastalari anlatabilecek miyim, hastadan taniya ulasmama yetecek kadar bilgiyi alabilecek miyim, konsultasyon gerektiginde baska bir takimdaki doktorlar hastanin derdini anlatabilecek kadar konusup bu bilgiyi kendi takimimla paylasabilecek miyim?

Tabi bu kisim pratikle ve calismakla cok cok fazla gelistirilebilir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #4 by suzi
Merhaba,

Ingilizce yeterliligi tabi ki Amerika'da asistanlik suresince sahip olman gereken bir yeterlilik. "Takilmadan uzun cumle kurmak" yerine hastalari ve is arkadaslarini anlayacak, aklindakileri anlatabilecek kadar iyi bir ingilizceye sahip olmak daha uygun bir tanim olur bence. Yeterli vakti ayirdiktan ve azimli olduktan sonra ingilizce ogrenmenin zor olmayacagi kanaatindeyim. Bunun icin farkli metodlar deneyebilirsin, TOEFL calismak guzel bir yontem. Turkiye'de, doktorlar arasinda da ingilizceden muthis korkan bir kesim var. Ingilizceyi ogrenmekten kaciniyorlar, gerektigi zamanda bir sekilde tercumanlarla halletmeye calisiyorlar. Boyle insanlarla konustugunda tabi ki gozunde buyuyecektir.

Farkli neler deneyebilirsin? Turkiye'de iyi bir ingilizce kursuna gitmeyi dusunebilirsin, dizileri izlemek, kitap okumak, derslerin icin ingilizce kaynaklar okumak, coursera dan ingilizce dersleri almak, ingilizce konusan bir arkadas edinip pratik yapmak (internetten olabilir) vs vs

Onemli olan bu kadar eforu sarfedecek iraden var mi? Motivasyonu olan birisi misin, yoksa cabucak cesaretin kirilir mi? Bir sure klinikte calisamadan, farkli seyler yaparak vakit gecirebilir misin (research ya da herhangi bir is), ailenin senden mezuniyet sonrasi beklentileri neler?, ogrenim kredisi vs borc durumlari var mi?, evlilik vs gibi seyleri nasil planliyorsun gibi.. Gayret edersen kisa ya da uzun donemde hayallerine ulasma ihtimalin yuksek, neden olmasin?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #5 by Tepebasili
Merhaba ben Karadeniz Teknik Üniv. Dönem 4 öğrencisiyim. USMER'i bir süredir takip ediyorum. Karar sürecine acele ile atılmamak gerektiğini yazmıştı Ulaş hoca. Yaklaşık 2 yıl boyunca geçirdiğim kararsızlık sürecine bir ay önce kesin bir şekilde nokta koydum. USMLE için varımı yoğumu ortaya koyacağım.

Fakat süreçte cesaretimi kırmasa da beni korkutan noktalar var. Bunlardan biri Amerika'da staj yapabilmek.

Öncelikle hiç yurtdışı tecrübem yok. Belirli bir ingilizce seviyem var çok uzun ve karmaşık cümleleri biraz zorlansam da anlıyorum. USMLE kitaplarını çalışmadan önce hem kendimi geliştirme adına hem de elimde bulunması açısından TOEFL sınavına çalışmaya başladım yeni yeni.

Danıştığım hocalardan biri Amerika'da stajda çok karmaşık cümleler kuracak seviyede bir ingilizce beklediklerini söyledi. Diğer türlü onlar için halimin çok gülünç olacağını belirtti. Ve bu seviyeye sahip değilim henüz. Sizlere sorum bana söylendiği gibi hiç takılmadan uzun uzun konuşabilecek seviyede bir ingilizce şart mıdır? İngilizcem konusunda bana önerileriniz neler olur?

Öğrencilik yılımda stajımı yapabilmiş ve Step 1 i halledebilmiş olmayı istiyorum en azından.

Yardımcı olabilirseniz çok çok çok sevinirim çünkü başka sorabileceğim kimsem yok etrafımda.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.293 seconds