Topic-icon Amerika'da cerrahi asistanlığına girme şansı

6 years 2 months ago #1 by Calcium
Benzer başlıklar okudum fakat durumum biraz farklı olduğundan başlık açmak istedim.
Liseyi ve üniversiteyi (premed) Amerika'da bitirip bazı özel nedenlerden ötürü Türkiye'ye dönmem gerekti. Biyoloji'den üniversite diplomam var. Amerika'da bulunduğum sürede hem lisede hem de üniversitede birçok gönüllü aktivitelerde bulundum. 3 yıllık laboratuvarda araştırma deneyimlerim olmuştu fakat herhangi bir yayın çıkaramadım. Bunların yanı sıra green card sahibiyim.

Türkiye'de tıp fakültesinden yeni mezun oldum. Bu sürede step 1’den 220 aldım, ve cs sınavını ilk denememde geçtim. Ck sınavına henüz girmedim.
Her ne kadar green card sahibi olsam ve Amerika’da premed gibi bir geçmişim olsa da step 1 puanımın düşük olması ve laboratuvar deneyimimin (yayın vs) az olması beni cerrahiye girme açısından tedirgin ediyor. Buradaki en iyi senaryo Amerika’ya araştırma yapmaya gitmek ve kendimi research konusunda geliştirmek ve yayınlar çıkarmak (research'e gitmek için tanıdığım bazı hocalar var). Her sene cerrahiye başvursam da halen bir yere girememe gibi bir durum da söz konusu. Yani buradaki en kötü senaryo: üstüste birkaç yıl cerrahiye başvurup hiçbir yere giremeden 2-3 sene sonra Türkiye’ye geri dönmek.

Bu risk alınmaya değer mi? Step 1 puanım biraz daha yüksek olsaydı kendime güvenim daha fazla olurdu fakat bu konuda çok tedirginim. Tam tersi burada cerrahiye başlasam o en köyü senaryoda 4. yıl asistanlığa başlamış oluyorum. O zaman asistanlığı burada bitirip Amerika’ya 1-2 yıl yan dal yapma gibi bi seçeneğim de var…

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.249 seconds