Topic-icon Türkiye de uzmanlık eğitiminin tamamlamadan usmleye girmeye karar veren hekim için abd de işe girmesine kadar geçen süre minimum ne kadardır?

13 years 1 month ago #1 by umc
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #3 by reckless
şimdi öncelikle adım adım gidelim:
step 1 için 2 ay kaplan kitapları okunsa, 2 ay da usmleworld çözülse ve genel bir tekrar yapılsa 1 ay da opsiyonel süre koysak 5 ayda step 1 hallolur ama bu asistan arkadaş hiç nöbet tutmaz ise geçerli olabilir bu. tabii eğer fakülte biteli uzun zaman olduysa bu süre uzayabilir.
step 2 için: eğer hemen step 1'in ardından çalışılacaksa 2 ay da ona gerekir.
step 2CS için de tahminen 1 ay desek(ihtisasa başlamış birisi için bu sınava çalışmak daha kısa sürecektir kanaatindeyim)

yani yaklaşık 8 ayda tüm sınavlar verilmiş olur. sonrasında da başvuru yapılır. başvuruların deadline'ları ne zaman tam bilemiyorum ama sanırım başvuruların bitmesi ile ihtisasa başlama tarihi olan 1 temmuz arasında 8-9 aydan daha uzun bir süre oluyor. yani kısaca 16-17 aya ihtiyaç var diyebiliriz.

Dr.Bilge Kaan Aysal
The following user(s) said Thank You: hejar
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 13 years 1 week ago #4 by acerit85
Türkiye de uzmanlık eğitimini tamamlamadan usmleye girmeye karar veren hekim için abd de işe girmesine kadar geçen süre minimum ne kadardır? (usmle sınavlarını ilk girişinde vermesi ve ingilizce yeterlilik düzeyi upper intermediate olması halinde)
The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.217 seconds