Topic-icon USMLE Step 3 Deneyimi - Bolum 1 - Paylasan : "Kaan"

10 years 10 months ago #1 by umc
Evet ya Kaan, bunun devamı nerde....

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #2 by kerim
Kaan abi, bölüm 2 yi yazmayı düşünüyor musun :)

Bölüm 1 çok güzeldi, kalanı da gelirse çok faydalı olur, bu konuda fazla paylaşım yok çünkü.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago - 11 years 6 months ago #3 by kaan
Arkadaslar oncelikle gecikme icin ozur diliyorum, basta Ulas abiden. Ayrica klavyem Turkce degil bunu da maruz gorun yoksa yabanci karakterlerle yazmayi hic sevmem.
Step 3, cok uzun bir sinav. Yap yap bitmiyor. Sinavdaki en buyuk sorununuz zaman!Prometric sinav merkezlerindeki yeni merkezi sistem, dijital guvenlik sistemi tam bir facia. Ben neredeyse tum testleri ucu ucuna bitirdim. Prometric merkezleri bir alem. Sinav merkezinde yuzlerce degisik sinav yapiliyor, bu sinavlarin suresi 1 saat ile 6-7 saat arasinda degisiyor. Yani yaninizdaki koluga sizin sinaviniz bitene kadar 5-6 farkli kisi oturabilir, bu yazacaklarima hazirlikli olun. Sinav merkezine giriyorsunuz, iceride bir bekleme salonu var, demir kilitli dolaplar var, tum esyalariniz, saat,cuzdan,yiyecek oraya konuyor. Dolabin anahtari, sinav giris kartiniz, pasaport vb. kimlik karti haric hersey dolaba.Iceri aliyorlar, sinav odasiyla aranizda baska bir oda,bu odada gorevliler var. Sizin sipsap webcam ile bir resminizi cekiyorlar ve kaydinizi yapip, uzerinizi metal dedektoruyle ariyorlar, ayrica ceplerinizi de ters ceviriyorsunuz. Sonra her mola verdiginizde girip cikarken kacta girip kacta ciktiginizi yazip imzaladiginiz bir sayfa var, onu imzaladiktan sonra, isin en b.ktan kismi parmak izi alma asamasi. Parmak izinizi kucuk dijital bir aletle sisteme yukluyorlar. Basparmaginizin izini dijtal sisteme kayit ettikten sonra sinav odasina geciyorsunuz, sinav yerinin buyuklugune gore degismekle birlikte en az 10 en cok 30 bilgisayarli tek bir oda. Bir tanede sakat/ozurlu/mazeretli ( disabled) denilen ayri tek bir oda. Isin en kotu kismi geliyor: Sinav odasini her terk ettiginizde imza atip tekrar parmak izi veriyorsunuz ve iceri girecekken tekrar ayni islemler bastan yapiliyor. Kimlik kontrolu, parmak izi, fotograf cekme, imza atma, ust arama. Sinav merkezinde tek sinava giren siz degilsiniz ve mola verdiginizde adamlarin yanindaki koltuga bile otursaniz adamlar tum bu islemleri bastan yapiyorlar. Amerikan mentalitesine hazir olun ;)
Bu da korkunc bir zaman kaybi demek, kimden kayip demek; sizin mola vaktinizden.
Ilk gun 7 blok halinde 48 yada 47ser soru var. 2.gun ise 36sar soruluk 4 blok var daha sonra ise12 tane CCS denilen vaka simulasyonlari. Vakalar icin 4 saat sureniz var. 1.gunku sorular icin 60sar dakika, 2.gunkuler icin ise 45er dakika sureniz var. Ne zamanki bloklar arasinda mola verirseniz, odadan cikiyorsunuz ve bilgisayarinizin ekraninda saat geriye dogru isliyor, tum bu kayit,arama,giris,cikis,sira bekleme vs, sizin mola surenizden yiyor haberiniz olsun.
O yuzden tavsiyem sinav molalarini asgari duzeyde tutmak, yemek, tuvalet ve konsantrasyon kaybi disinda bir ara vermemek. Unutmayin ki sizin gibi icerde en az 15 kisi sinavda ve siz mola verdiginizde, mola salonunda en az 4-5 kisi var. Molaniz bitti, iceri girmek istiyorsunuz ama guvenlik nedeniyle sadece 1 tane bilgisayar var.Onunuzde bu 4-5 kisi siraya girmis bekliyor olabilir, her birinin isi 1 dakika surse toplam 5 dakika ederki bu sadece sizin kuyrukta beklediginiz calinan suredir. Ben son testimi 60 dakika yerine 55 dakika da yapmak zorunda kaldim. Sorularin uzunlugunu gorunce ne dedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Sinava girenlerin cogu zaten oraya USMLE icin gelmis kisiler degil, birer ikiser saatlik sinavlara girip gidiyorlar, bu da giren cikan belli degil demek, sessiz de olsa, yine de hazirlikli olun.
Sorular cok cok cok ama cok uzun. Sorularin cogu cok uzun arkadaslar.Gereksiz hasta bilgileri, tum tahliller, EKG ve Akciger rontgeni cogu soru da var ve bazilari da cok gereksiz bilgiler. O yuzden iyi bir hazirlanma donemi gerekli.
Sizi korkutmak icin yazmiyorum, sorularin hepsini yapmak zorunda degilsiniz zaten oyle birseyde beklemiyor kimse. Fakat, soruda ne onemli ne kalabalik onu ayirt etmek gerek. Gercek sinavdaki sorular simdiye dek kitapta yada internet ortaminda cozdugunuz, cozeceginiz TUM sorulardan daha uzun, buna kendinizi hazirlayin. Daha zor demedim dikkat !
sinav basindaki tutorial kismini direk gecmeniz gerek, bu sart, cunku onu dinlemeye ayiracaginizi vakti, mola surenizi ekleyeceksiniz. ( Bu halde bile zaman cok sikinti). O yuzden sinav simulasyonunu RESMI USMLE WEB SITESINDEN iyice ogrenin, kurcalayin, pratik yapin.

Devam edecek...


Bu yazdiklarim bazilariniza cok aptalca geliyor olabilir ama amacim boyle bir atmosferi hic gormemis ve Turkiye'den sinav icin gelecek olanlara nasil birseyle karsilasacaklarini gostermek ve en azindan ruhsal olarak hazir olmalarini saglamak.

Dr.Kaan Aktürk
The following user(s) said Thank You: umc, kerim, pazure, in ter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.213 seconds