Topic-icon USMLE Step 2 CS Deneyimi - Paylaşan : "kerim"

11 years 5 months ago #1 by TANER OZDEMIR
Kerim nasıl bir mutluluk yaşadığını tahmin edebiliyorum. Başarılarının devamını dilerim.

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #2 by umc
Kerim, benim için sürpriz olmadı, çok tebrikler, başarılarının devamını dilerim. Ayrıca yakında sana gönderilecek ECFMG sertifikanı da şimdiden kutlarım.
İyi yolculuklar!

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: kerim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3 by kerim
Sinava 27 haziranda sikagoda girdim. Degisen sistemin ikinci haftasi oldugundan dolayi sinava gireceklerde bir kafa karisikligi vardi dogal olarak. FA in 4. edisyonunun kindle versiyonunu satin alarak 3. edisyondan farkli olan yerlerine baktim. 3 ten anlamli derecede farkli pek fazla sey yoktu. www.csevideo.com sitesinden video izledim. Zayif noktamin CIS oldugunu bildigim icin ona agirlik verdim daha cok.

Sinavdan 1 gun once sikagoya gittim. Sinav merkezine 700-800 metre uzaklikta bir otelde kaldim. Sinavim carsamba gunu ogleden sonra seansiydi. Saat 3 te basliyor ve 10.30 civarinda bitiyor. Sinav oncesi heyecan doruk noktasinda oluyor. Fakat bir kere basladiktan sonra o kadar hizli geciyor ki o saatler. Tum vakalarda surem yetti. Mumkun oldugunca guler yuzlu bir sekilde davranip empati yaptigimi belli ettim. Yeni CS formatindaki alt basliklara mumkun oldugunca uymaya calistim. Cok kotu gecti diyecegim bir vakam olmadi. Yalniz hasta notu yazarken baya zorlandim. Eski sisteme gore hasta notu yazmak oldukca otomatizeydi ve nerdeyse cogu hastada yazdiginiz notun yarisy ayniydi. Hasta notunun DD ve Work up kisminda sorun yasamadim ama taniya spesifik bulgu ve hikaye konusunda biraaz eksiktim. Hastalarin cogunda zaten fizik muayene bulgusu yok. Dolayisiyla DDi destekleyici spesifik bulgu yazmak yerine genel seyleri desteklemese de ilgili alana yazdim. CSE videodan calisirken onlar da yeni formata gore hasta notu yazdiklarini soyluyorlar ama onlarin notlari da yeterince iyi degil.

Sinav 5+4+3 hasta muayenesinden olusuyor ve ilk ara 30 dk (hafif bir yemek), ikinci ara 15 dk. Sinav basladiktan sonra fazla stres yasamadim dedigim gibi, ciktigimda bir aksilik olmazsa gecerim diyordum ama degisen sistemin ne getirecegini bilememek endise olusturuyordu tabi. Sonuclarin aciklanmasi cok uzun surdu. Eskiden yayinlanan sinav sonucu aciklanma tarihlerine gore eylulun ilk haftasi sonuclar aciklanmaya baslanacakti, fakat 1 ay 10 gun sonra, benim sinav tarihimin uzerinden 3,5 ay gecmisken aciklandi. Her carsamba acaba aciklanacak mi diye beklemek insanin icini kemiriyor gercekten.

14 saate varan ucus sonrasinin yorgunlugu icinde bu guzel sonucu almak da insana ayri bir guzel geliyor. OASIS i actigimda bu sefer sinav sonucunun yer aldigi PDF i acmadan sonucu ogrenmistim, cunku gelen ekranda tebrikler, ECFMG serfikasi icin gereklilikleri tamamladiniz yaziyordu.

Bu satirlari daha sonra yazardim ama Chicagodan gidecegim sehre son otobusu kacirdigim icin geceyi havaalaninda geciriyorum :)

Son olarak bu sinava girecek herkese sabir ve basari diliyorum.

p.s.:su anki yorgunlugum dolayisiyla yazim hatalari icin affiniza siginirim

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, Hell_Spawn, in ter, erseven, downmania, rzdede, toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago - 11 years 5 months ago #4 by kerim
11 saatlik New York ve pesinden 2,5 saatlik Chicago ucusunun ardindan internete girdigimde 3,5 aydir bekledigim CS sonucunun aciklandigini ve gectigimi ogrendim. Cok zor bir bekleme donemi oldu. Su an havaalanindan bu birkac satirla mutlulugumu paylasiyorum, ilerleyen gunlerde ayrintilar gelecektir.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, Hell_Spawn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.508 seconds