Topic-icon USMLE Step 1 Çalışma Deneyimi - Paylaşan "ataMD"

11 years 4 months ago #1 by rabinovich2006
PPaylasiminiz icin cok tesekkur ederim. Kac puan aldiniz acaba? NBME ile korrelasyon nasildi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #2 by USMER
Ben FA 2011 ve Kaplan Lecture notes 2009 + UW Qbank çözdüm 1 hafta kala da NBME 7 ve 13 yaptım...öncelikle diğer forumlardan da görebileceğiniz gibi NBME'ler size PASS demiyorsa sınava kesinlikle girmeyin, 1 gün bile kalmış olsa erteleyin. çalıştığım kaynaklardan en çok işe yarayan tabii ki UW Qbank'ti ama benim çalışacak sadece 2 ayım olduğundan Qbank'i ancak 2 tur dönebildim, 1 ayım daha olsa üstüne bir de Kaplan Qbank bakmak isterdim, onu bilemediğimden onun hakkında yorum yapamayacağım. Lecture notes'unda Microb hariç hepsini okudum, ama çok detaylarda boğulmamaya çalışmakta fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca Lecture notes'da yazan bazı bilgiler FA'da yok diye endişelenmiştim ama USMLE'de de çıkmayınca boş bir telaş olduğunu anladım. FA gerçekten ideal bir kaynak ancak kesinlikle sınavı geçirtmekte yetersiz. Step 1 için asıl kaynağınızın Qbank'lar olmasına dikkat edin derim. Ben random questions timed modda hepsini bitirdiğimde %70 de idim. %80 lerde bitirebilmiş olsam muhtemelen çok daha iyi bir puan alabilirdim ama mezun olduktan sonra TUS'a da en az bir 10 gün çalışabileyim diye (aslında hatalı) bir zaman ayarlaması yaptığımdan bu kadarına yetti. Immuno ve anatomi gerçekten çok sert geldi bana, ve başka nerden çalışsam o açıklarımı kapatabilirdim bilmiyorum, bilkent genetik den bir kaç ders alsam ancak belki =) gerçekten o derece zor gelmişti bana. FA'yi gerçekten adınız gibi bilmelisiniz, benim en eksik olduğum branş biochem olduğundan oraya çok yönelmiştim ve iyi de yapmışım diyorum TUS'da dahi hayatımı kurtardı FA biochem ki çok da detay anlatmıyorlar gibi geliyor insana ama, sınavdan çıkınca tüm biokimyasal yolları garip bir şekilde ezberlemiş olduğunuzu farkediyorsunuz. Ek olarak ben internetten Biochem ve Pharma flashcardları da almıştım, TV karşısında falan çalışmak için faydalı diye düşünüyorum, keşke TUS içinde böyle şeyler bu kalitede olsa. Özetlemek gerekirse:
-FA ve UW Qbank (MUTLAKA ÇALIŞIN)
-Kaplan LN (özellikle alt yapınızın eksik olduğunu düşünüyorsanız ve/veya sınava kadar yeterli süreniz varsa)
-Immüno ve genetik ayrıca vakit ayırıp bakın derim. Bildiğiniz gibi genelde klinik tarzında sorular geldiğinden diğer branşları genel klinik bilgilerinizle de yapma şansınız var biochem->pediatri, anatomi->ortopedi falan gibi ancak immuno ve genetik'te bu şans kısmen ortadan kalkıyor, bir çok deney düzeneği üzerinden gelen soru vardı.
-Behavoral Science FA deki kadar bilmeniz ve UW soruları sizi kurtarır, bana yaklaşık 320 sorudan 5-6 soru gelmişti ve sıkıntı yaşamadım.
-Respiratory system ve nutrition da benim zayıf kaldığım iki konuymuş? Report öyle diyor yani, soruları tam hatırlamasam da çok fazla preparat görüntüsü üzerinden soru vardı solunum sistemi ile ilgili, bir kısmı UW'de de karşılaştıklarınıza benzer ama bazıları hakkında neredeyse yorum bile yapamamıştım. O yüzden açıkcası görsel materyalinize de yazılı materyal kadar önem verin derim.
-Genel tavsiyem olabildiğince soru çözmeniz, UW'nin iki tane assessment testi var onları da almıştım, onlarda yaklaşık 10 puan fazla olarak gerçek skorunuzu iyi tahmin ediyor diyebilirim.
-Sınava süre ve mental anlamda da iyi hazırlanın, ders başından kalkmadan çalışmanızı tavsiye etmem, yapabiliyorsanız haftada 1-2 kere koşuya gidin, 8 saat süren bir sınav ve gerçekten her anlamda yoruyor, benim girdiğim gün bir kişi yarısında bırakıp çıkmıştı mesela
***Son önerim Qbank'leri orjinal almanız yönünde olacaktır.
VE tekrar hatırlatmak isterim ki NBME dahil çalıştığınız hiç bir kaynak sizi %100 anlamda bu sınava hazırlayamaz, gerçekten zor ve emek isteyen bir sınav, sadece bilgiyi ölçmediği aşikar, çalıştığım 2 ay dışında, 6 yıllık tıp eğitimiminde çok ciddi sorgulandığını hissettim, tabi bunlar tamamen şahsi deneyim ve görüşlerim az bile olsa faydası dokunursa ne mutlu bana, Step 2 hakkındaki deneyimleri de en kısa süre içinde yazmak ümidiyle =) Başarılar.


Paylaşan : AtaMD

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: tulipage

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.259 seconds