Topic-icon USMLE STEP 1 Deneyimi: 202/77

11 years 2 months ago #1 by tulane
Son kahvaltıdayken tanıstığımız, sizinle aynı yoldan radyoloji yapan bir abla vardı. Onunla bir iletisime gecebilirsin Abdulkadir abi. Daha yüksek olsaydı, daha rahat olurdunuz tabi ama sonucta sizinki farklı bir yol. Bu yolda ilerlemis birinden en dogru bilgileri alabilirsiniz.
Çok tebrik ederim.

Didem Uzunaslan
The following user(s) said Thank You: abdulkadir1983

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #2 by in ter

abdulkadir1983 wrote: Birde aklıma gelmişken tecrübeli arkadaşlara sormak isterim acaba 202/77 çok mu düşük bir puan ne dersiniz.Biliyorum steplerden aldığımız puanlar başvurunun sac ayaklarından biri ancak aklıma takıldı gene de, bilgilendirirseniz beni sevinirim.


Hatirladigim kadariyla zaten radyoloji yapiyordunuz. Direk asistanliga basvuracak biri icin gordugum orneklerden skorlarin cok onemli oldugunu soyleyebilirim ama asistanlik uzerine yapilacak basvurular icin daha geri planda kalabilir.

Tabrikler bu arada. Darisi diger sinavlarinizin basina.
The following user(s) said Thank You: TANER OZDEMIR, abdulkadir1983

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #3 by abdulkadir1983
Birde aklıma gelmişken tecrübeli arkadaşlara sormak isterim acaba 202/77 çok mu düşük bir puan ne dersiniz.Biliyorum steplerden aldığımız puanlar başvurunun sac ayaklarından biri ancak aklıma takıldı gene de, bilgilendirirseniz beni sevinirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #4 by abdulkadir1983
Uzun ve zor bir başvuru sürecinden sonra 25 Aralık'ta sınava girdim.Bugün sonucum geldi.Genel olarak çok iyi bir puan olmasada geçtiğime seviniyorum.Umarım step 2 de daha iyi bir puan alırım.Neyse bende kısaca tecrübelerimi bizden sonra girecek arkadaşlara faydası olması dileğiyle paylaşmaya çalışacağım.
Sınava başvuru işlemleri gerçekten uzun ve zorlu bir süreç.İnsanı bazen canından bezdiriyor. Özellikle diploma fotokopisini almak beni çok yordu.Birde ecfmg ile olan posta trafiği ve randevu tarihi almak için geçen sürede hala sınava gireceğimin tam bilincinde değildim.Sınav tarihi için randevu aldıktan sonra adam akıllı çalışmaya başladım.
Bu zamana kadar sadece kaplanın patoloji kitabını okudum.Çalışmaya başlarken ki ilk planım kaplan kitaplarını bitirmek kaplan q bank ve uw bitirmekti.Ancak kaplan patolojiyi bitirdikten sonra çok sıkıldım.Önceden tus sınavına çalışmış olsam da aradan 4 sene geçmişti. Ancak tekrar aynı konuları uzun uzadıya okumak bana zor geldi.Sınav tarihine de 3 ay kalmıştı. Ben de First Aid ve Usmleworld q bank çalışmaya karar verdim.ilk bir ayda first aidi hızlıca bitirdim.Çok hoşuma gitti bu kitap.Daha önceden konulara aşina olanlar için bence suyu alınmış özet çok güzel bir kitap.1.ayın sonunda 3 aylık uw q bank a üye oldum ve 2 adet deneme sınavını satın aldım.2.ayın başında uw çözmeye başladım.İşten geldikten sonra her akşam bir blok yani 46 soru çözdüm ve açıklamalarını okudum.Bu takriben her akşam 2,5 saatimi alıyordu.Gündüzde First Aid i fırsat buldukça işten kalan vakitlerde 2. tekrara başladım.UW'ün ancak %49'unun bir kez bitirebildim.Ordaki başarı oranımda %55-60 civarıydı.Son iki hafta kala UW deneme sınavlarını çözdüm. Birinden 209 diğerinden de 206 aldım.Zaten forumlarda da +-10 civarı benzer alırsınız deniyordu.Genel olarak sınava çalışırken şunu farkettim soru formatları tustan biraz daha farklı.Tusta direkt bilgi soruluyor.Şöyle bir örnek verirsem beni daha iyi anlayacaksınız.Mesela tusta idrarın siyaha dönüştüğü hastalık nedir diye bir soru sorulur.Cevabı alkaptonüridir.Usmle de ise sorular daha çok bir vaka verip işte idrarı siyaha dönüştü, eklemlerinde siyahlanmalar var buna göre buna yol açan hastalık hangi amino asitin hangi amino asite dönüşüm bozukluğudur gibi soruluyor.Yani bilgiyi kullanmayı soruyorlar daha çok.Hem önce hastalığı tahmin edeceksin daha sonrada ordan hangi aminoasit metabolizmasında problem olduğunu anlayacaksın.Sorular genelde bu tarzda.Bu soru formatına alışana kadar bir ay geçti:))Hiç nbme denemesi çözemedim vaktim olmadığı için.Sınava çalışmayla ilgili tecrübelerim aklıma geldiği kadarıyla bu kadar.
Birazda sınav günü ve yeriyle alakalı bilgi vermek isterim.Sınav Ankara da Amerikan kültür merkezinde.Bir gün önceden Ankara ya vardım.Sağolsun dostum Bozkan beni karşıladı.O gece biraz stresli oldu uyumak ama ertesi sabah kalktım.Sınav yerine saat 8 gibi vardım.Herkesten özellikle pasaport ve randevu kağıtlarını istediler.Tek tek herkesin resimleri pc kamerası ile çekildi.Kayıtları yapılan herkese birer dolap anahtarı veriyorlar eşyalarınızı koymak için.Bu arada sınav kültür merkezinin bodrum katın da oluyor.Forumdan okuduğum kadarıyla sınav odası basık deniyordu ama açıkçası ben çok rahatsız olmadım.Sadece benimle beraber gre isimli dil sınavına giren diğer bilgisayarlardaki çocukların klavyeyle yazı yazmalarından çok rahatsız oldum.Gürültü için tıpa veriyorlar ama gerçekten insan rahatsız oluyor sürekli kalvye kullanmalarından.Sınavıda 2 şer bloklar şeklinde çözdüm.Bazı sorular çok zor geldi bazıları çok kolay ama genel olarak usmleworld formatına yakındı.zaman problemim olmadı hatta 1 saat erken bitirdim.Ancak sınav çok uzun olduğu için kafam şişti.Sınav sonrası Kızılay' a kadar şaşkın şaşkın etrafıma bakarak yürüdüm:))
Biraz uzunca yazdım galiba ancak aklıma gelenler bunlar.Bu arada sınava hazırlanırken burdaki arkadaşların paylaştığı deneyimleride birkaç kez motive olmak için okudum.Herbirine tekrar teşekkür ederim.Tecrübeleri benim için gerçekten çok faydalı oldu.Umarım benim edindiğim tecrübelerde daha sonra girecek arkadaşlara bir faydası dokunur.Step 2 'yide geçip deneyimimi paylaşabilmek dileğiyle....
The following user(s) said Thank You: TANER OZDEMIR, kerim, Hell_Spawn, paradidle, toutlemonde, leila, rabinovich2006, drmfy, tulipage

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.218 seconds