Topic-icon USMLE Step 1 Deneyimi [Kasim 2016] - Ozan D

6 years 9 months ago #1 by dikoza
Cok detaylı karşılaştırmadım ama ben hazırlanırken o bahsettigin diğer servisler daha yeni yeni çıkmaya başlıyordu. Simdi kaliteleri değişmiş olabilir. Eğer deneme hesapları açabiliyorsan kendin bakıp karar verebilirsin faydalı olup olmayacağına.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #2 by çopur
Hocam gerçekten çok güzel yazmışsınız. Çalışmanızı çok iyi planlayıp boşa efor sarfetmemişsiniz. Hocam ben firecracker gibi daha başka USMLE içim flashkart hazırlayan siteler gördüm. Siz bunların tamamını karşılaştırıp mı firecrackeri seçtiniz?

Teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #3 by Erkalayci
Peki cok tesekkur ederim tekrardan kafama bir sey takilirsa sorabilir miyim yine burdan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4 by dikoza
Evet o hesaba bisey olmaz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #5 by Erkalayci
Açtigim hesap durur yani degil mi tekrardan 75$ ödemem gerekmez degil mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #6 by dikoza
Herhangi bir sıkıntı olmaz. Kaldigin yerden devam edersin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #7 by Erkalayci
Merhaba ben 4.sinif ogrencisiyim de be yolun cok cok basindayim ancak aklima bi sey takildi ben eylül2018de sinava girmek istiyorum ve online basvuru yapmak için iwa da hesap actim ecfmg certification u icin basvurdum ve 75$ ödedim ancak eligibility periodunda 2018 olmadigi için step1 basvurusunu yarida biraktim period isaretlemeden,bir sikinti olur mu sizce ve tekrardan ocak 2018de basvurmaya basladigimda ayni yerden devam edebilir miyim basvuruya? Tesekkurler simdiden

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago - 6 years 11 months ago #8 by dikoza
Ben USMLE sectim diye hatirliyorum. Belki ECFMG veya USMLE'nin resmi sitesinde bunla ilgili kesin bir bilgi vardir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9 by roads4ever
HARİKA ÖNERİLER OLMUŞ. BU ARADA PROMETRIC SİSTEMDE SPONSOR SEÇMEK ÜZERE HEM NBME HEM USMLE YER ALIYOR. HANGİSİNİ SEÇECEĞİME KARAR VEREMEDİM. SEN HATIRLIYORMUSUN ACABA HANGİSİNİ SEÇTİĞİNİ?
The following user(s) said Thank You: drmfy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #10 by dikoza
Merhaba Arkadaslar,
Oncelikle belirtmek isterim ki benim calisma kaynaklarim ve stilim biraz daha alisilmisin disinda. Bundan dolayi eger yeterli sureniz varsa ve bu yontemi kullanmak isterseniz, en az 2-3 haftanizi vererek size uygun olup olmadigini denemenizi tavsiye ederim. Uzun vadede Kaplan notlari ve sadece First Aid kullanimina kiyasla cok daha faydali olacagini dusunuyorum.
5. sinifta ben de herkes gibi Kaplan Lectures Notes, Kaplan Videolari ve First Aid kullandim ancak videolarin ve notlarin cok uzun olmasindan dolayi acikcasi cok bir faydalarini goremedim. Amerikada 3 Aylik bir Observership ayarladiktan sonra calismayi bu stajin sonrasina birakmaya karar vererek durdurdum. Amerika’dan dondugum gun sinava online olarak basvurdum. Toplam 5 ay surem vardi. Yabanci forumlardan daha once okudugum “Spaced Repetition” prensibiyle calisan flash kart programlari aklima geldi ve butun calismami bu yontem uzerine kurmaya karar verdim. Bu programlardan en cok bilineni Anki Flashcard uygulamasi. Ucretsiz olarak bilgisayariniza indiriyorsunuz ve kendi flashcardlarinizi hazirliyorsunuz. Diger flashkart uygulamalarindan farki “Spaced Repetition” ile calismasi. Yani siz kartlari hazirladiktan sonra, sorularin cevaplarini hatirlama oraniniza gore size o karti daha kisa veya uzun bir sure sonra tekrar gosteriyor. Internette bununla ilgili daha detayli bilgilere ulasabilirsiniz. Bunun tek problemi kendi kartlarinizi hazirlamak icin duzgun bir kaynaga ve en cok da zamana ihtiyaciniz var. Butun konular icin kart hazirlayamayacagimi farkettigimde zaten bunu hazirda gerceklestirmis bir online servis buldum. Firecracker isminde, websitesi uzerinden kullanabileceginiz bir kaynak. USMLE Step 1’de sorumlu olunan butun disiplinler ve organ sistemleriyle ilgili ders notlari mevcut. Ders notlarini okuduktan sonra konu tekrari icin flashcardlari ayni Anki uygulamasinda oldugu gibi “spaced repetition” kullanarak size gosteriyor. Bununla ilgili detayi da hem kendi sitesinden hem de USMLE forumlarindan ogrenebilirsiniz.
Sonuc olarak Firecracker’i kullanarak ve calismami organ sistemlerine bolerek basladim. Siteden bir organ sistemini secip, ordaki kisa ders notlarini okuduktan sonra flashcardlari yapiyordum. O sistem bittikten sonra Uworld’den o konuyla ilgili blok cozuyordum. Her yeni konu bitirip soru cozmek icin uworld bloklarinin icerigini secerken butun bitirdigim konulari ekliyordum. Ayni zamanda Uworld bloklarini review ederken ordan cikardigim notlarimi Anki Flashcard programina girerek flashcardlar hazirladim. Firecracker’in kartlarina ekstra olarak sadece Uworld’deki bilgilerden olusan kendi Anki kartlarimi da gunluk olarak tekrar ettim. First Aid’i daha cok her konu bitiminde tekrar amaciyla kullandim. Hem Firecracker hem Uworld soru bankasinda karsima cikmamis ama First Aid’de bulunan bir bilgi olma ihtimaline karsi bu tekrarlar faydali oldu. Uworld soru bankasindaki resimleri, tablolari vb. ozellikle flashcardlarima eklemeye calistim. Sinavda direk bu bilgilerin gozunuzun onune gelmesi acisindan cok faydali oluyor.
Deneme sinavi olarak Uworld SIM 1-2, NBME 15, NBME 16 ve NBME 18’i cozdum. En son olarak NBME 19 cikmis sanirim ben sinava girmeden once yoktu. En guncel NBME’leri cozmenizi tavsiye ederim cunku sinava gercekten benziyolar. NBME’leri satin alip, ayni sinava girer gibi bir ortamda sureyle cozmenizi siddetle tavsiye ediyorum. Bu sekilde alacaginizi puani cok yakin olarak tahmin edebilir hale geliyosunuz.
Benim kendi deneme sinavi puanlarim, soru bankasi yuzdem ve gercek sinav skorum;
UWORLD Soru Bankasi Bitis Yuzdesi: %88(Soru bankasinin yuzde 30’unu cozdukten sonra konulari tamamladim ve bu noktadan sonra butun bloklari tamamen random cozdum yani butun disiplin ve organ sistemlerini katarak)
NBME 15: 258
NBME 16: 256
NBME 18: 264
UWORLD SIM 1: 266
UWORLD SIM 2: 264
USMLE Step I: 258
Denemeleri sinava 5 hafta kala cozmeye basladim. Sinava kadar her hafta 1 deneme cozdum. Firecracker’i sinava 2 ay kala biraktim. Butun konsantrasyonumu UWORLD soru bankasina ve ordan cikaracagim notlarin tekrarina vermek istedim. Size de aynisini tavsiye ederim. Firecracker ile iyi bir temele ulastiktan sonra soru bankasi ve ordan cikaracaginiz notlar size cok daha fayda saglayacaktir.
Calisma Programi Ozeti;
Ilk 3 Ay – Firecracker Konu Notlari + Gunluk Review Kartlari + Uworld Bloklari + Uworld’den Cikardigim Notlarla Hazirlanmis Anki Kartlari(Bu donemde bunun agirligi Firecracker’a gore cok daha azdi cunku zamanimin cogunda konu ogreniyordum ve fazla soru cozmuyordum)
Son 2 Ay- Uworld Bloklari + Uworld’den Cikardigim Notlarla Hazirlanmis Anki Kartlari + Deneme Sinavlari
5 Ay Boyunca – Her Organ Sistemi Sonrasi First Aid’den o konunun tekrar ve eksiklerin kontrol edilmesi
Not: Daha onceki donemde USMLERx, Kaplan Qbank, Kaplan Videolari ve Lecture notlarini cok kisa surelerde de olsa kullandim. Simdi geriye donup baktigimda bu kaynaklarin temel bir esigi gectikten sonra cok faydali olacaklarini dusunmuyorum.
SINAV;
Sinav randevum saat sabah 10’daydi. Turk Amerikan Dernegi’ndeki Prometric sinav merkezine saat 9’da gittim, kisa suren birkac islem sonrasinda sinava hemen aldilar. Size orda kilitli bir dolap veriyolar bundan dolayi bir cantaya biskuvi, cikolata veya dileginiz yiyecekleri doldurup getirebilirsiniz. Ogle yemegi getirmenize gerek yok cunku binanin icinde alt kattaki kafede cok hizli bir sekilde yemek yiyebiliyorsunuz. Sinavinda kendisi her ne kadar denemelere benzese de hepsinden farkli oldugunu farkedeceksiniz. Bana sorular cok daha uzun gelmisti. Sorularda normal lab degerleri soru bankalari ve denemelere gore daha cok mevcuttu. CT, MR, rontgen filmi acisindan daha zengindi. Bazi bloklar digerlerinden daha zor geliyor. Heycaniniz iki blok kadar surebiliyor :D Planiniz bunlara aldirmadan her zaman cozdugunuz gibi sorulari cozmeye devam etmek olmali. Eger bunu takip ederseniz sinav ne kadar degisik gelirse gelsin, denemlerden farkli bir sonuc gelmeyecektir. Son bir tavsiyem, sinavin denemelerden en temel farklarindan biri 8 saat olmasi(Uworld denemeleri 4 saat, NBME denemeleri kabaca 5 saat). Ben yaptigim son iki denemeyi, sonrasina Uworld Soru Bankasi bloklari ekleyerek 8 saat surecek hale getirmistim. Sinavin yorgunlugunu simule etmeniz ve bi nebze olsun buna hazirlanmaniz acisindan katki saglayacaktir. Ama merak etmeyin bunu yaptiginizda bile sinavdan cok yorgun cikacaksiniz :D

Akliniza takilan sorular olursa bana burdan sorabilirsiniz. Hepinize simdiden basarilar.
Ozan D
The following user(s) said Thank You: drmfy, mbdm, HasimOzturk, roads4ever, örem, soenio

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.424 seconds