Topic-icon Harvard Brigham and Women's Hospital - Araştırma Deneyimi - Paylaşan : "in ter"

12 years 5 months ago - 12 years 5 months ago #1 by in ter
Uzerinden zaman gecti ama yaz tatilini Amerika'da observer olarak ya da arastirmaya katilarak degerlendirmek isteyenlere bir fikir verebilir umuduyla paylasmak istedim.

Arkadasimla Amerika'yi gezelim, gorelim diye baslayan merakimiz bir faydasi olsun, bir de hastane gorelim diye devam etti. Tabiki bu arada USMLE vs den haberimiz oldu. Neyse.

Subat tatilinde mail atayim belki biri cevap yazar diye zayif bir umutla mail atmaya basladim. Ama cok seciciydim mail atarken departmanda 2-3 hocadan fazlasina atmiyordum ve o zamanlar Kardiyoloji istiyorum diye Kardiyoloji'ye atmaya calisiyordum. Hic bir fikrim olmadigindan cevap atilmadiginda o kadar sinirleniyordum ki. Kisa bir surec olsa da epey yiprandim. :) Cok sukur ki attigim 15-20. maile ben 30. maili atarken falan olumlumsu cevap geldi. Ben secip profesorlere atiyordum mailleri :laugh: ne biliyim gitmisken soyle adam gibi bir sey olsun. Yapabilecegimin en iyisini yapayim diye dusunuyordum.

Sleep Medicine da bir prof a atmistim maili, o da su anda lab la ben ilgilenmiyorum ilgilenen kisi ...assistant prof cv ni ona iletiyorum diyordu. Sonra diger hoca -biraz da kendisinden kidemli hocanin emri vakisiyle- benimle iletisime gecti. Telefonla konusalim dedi. Galiba ingilizce biliyor muyum diye. Korktum ama korkunun ecele faydasi yok bir gun belirledigimiz bir saatte beni aradi. Once burasi pahali bir yer vs vs dedi, ben de tum masraflarimi ailemin destegiyle karsilayabilecegimi soyledim. Bir de research mu istiyorsun yoksa observership mi dedi. O anda agzimdan research cikiverdi. :)

ilk gittigimde beni bir PhD ile tanistirdi, supervisor in olacak diye. Bana kucuk bir ofis verdiler ama yapacak ek bir sey yoktu. Bir kac gun PhD nin verdigi makaleleri okudum, bana bir kac sey ogretmeye calisti. Sonra hocam radyolojiyle ortak bir calismanin ilk toplantisina beni de goturdu, sonra nasil oldu anlamadim ben radyoloji de kaldim. Orda bana sifre ve bilgisayar -bilgisayar demek istemiyorum :laugh: kocaaaman bir mac- verdiler. Burda da primer olarak bir asistanla calismam gerekiyordu. Bana programi analtti, sonra ben kendim yapamya basladim, hic mudahale etmediler. Sonraki toplantilarda asistanla beraber calismanin gidisatini anlattigiiz toplantilar yaptik. Donmeden bir kac gun once calisma kabaca bitti ve bir kac istatistik ekleyip bir sunum yaptim. Makalede ilk isim olmak icin kisa sure Amerika da ulundugumu soylemisti ilk calistigim PhD o siralar ben de cok ilgilenmemistim zaten.

Hocam calismanin abstract inin Mayista kongrede de sunumunu yapabilecegimi soyledi ama 5. sinifta staj kacirmak, okulu uzatmak istemedigimi soyledim. Kabul etsem nasil olurdu diye dusunmedim degil ama. :)
Aralik gibi Abstracta yazmak icin ne olarak yazalim (MD?vs) diye soran bir mail aldim. Abstract ta ilk isimdim. Sunu gordum ki, eger bir seye emek veriyorsaniz, Amerika'daki hocalar bu emegi gormezden gelmiyorlar.

Bir de gelmeden once iki hocamdan da referans mektubu isteyecektim. Radyolog hocam once sen yaz ben imzalayayim demisti, ama sonra gel yazalim dedi ve gercekten de guzel bir mektup yazdi birkac tane imzalayip verdi, kopyasini da mailime atti, kullanacagin zaman haber ver, istedigin duzenlemeleri yapariz, imzalarim dedi. Diger hocama surekli sehir disinda oldugundan ulasamamistim, ona da donunce e mail attim. O da ihtiyacin oldugunda haber ver yazip gonderirim dedi.
The following user(s) said Thank You: umc, kerim, sultans, Hell_Spawn, deniz, nilufer, erseven, helzeyel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.259 seconds