Topic-icon Hospital for Special Surgery, Pediatrik Romatoloji Deneyimi - Paylasan : `tulane`

12 years 3 months ago - 12 years 3 months ago #1 by USMER
Sayin Üyemiz 'tulane'

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Paylaşımınızın içeriği incelenmiştir, 1 deneyim karşılığı olan 90 USMER puanı üyelik hesabınıza eklenmiştir.

Sevgi ve saygıyla,

USMLE STRATEJi MERKEZi

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: tulane

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago - 12 years 3 months ago #2 by tulane
Daha önce 3. sınfın yazının Temmuz ayındaki Baylor College of Medicine, Göğüs Hastalıkları bölümü deneyimimi sizlerle paylaşmıştım, şimdi de aynı yazın Ağustos ayında New York'ta University of Cornell, Memorial Sloan- Kettering ve Rockefeller University'ye ortak olarak bağlı olan Hospital for Special Surgery (HSS)'ye gittim. HSS; sadece ortopedi, romatoloji, fizik tedavi gibi bölümleri bünyesinde barındıran, Usworlds'e göre ortopedi'de Amerika'da 1., romatoloji'de 2. dir. Benim orayı tercih etmemde de hem New York'da yaşayan ve usmle'yi kazanmış, oraya yerleşmiş bir tanıdığımızın olması ve onlarda kalabilecek olmam ve bir de bu Usworlds'e göre sıralamalarının iyi oluşu etkili oldu. Romatoloji bölümünden bir hocaya mail attım ve kabul etti, sonrasında belgeleri hazırlama telaşı oldu. Önceden bu hastaneye gitmiş biriyle, arkadaşım vasıtasıyla mailleşip, memnun kalıp kalmadığını sordum, tavsiyeler aldım. O da bana oranın günlük programını mail attı, programa baktım ancak öğleden sonra saat 2'den sonrası boş gözüküyordu. Hal böyle olunca, ben de Google'dan baktım, ve Memorial Sloan Ketering Kanser Merkezinin HSSye çok yakın olduğunu gördüm, araştırınca onkoloji alanında Amerika'da 2. olduklarını öğrendim, sonra da Clinical Trials bölümüne girip, beğendiğim bir araştırmanın sorumlusuna mail atarak durumu belirttim. Kendisine HSS için geldiğimi ve öğleden sonra gönüllü olarak çalışmalarında yer almaktan çok mutlu olacağımı belirttim. Kendisi de kabul etti, saatler konusunda esnek olabileceğimi, bu çalışmadan çıkan tüm yayınlarda adımın geçeceğini söyledi, çok sevinmiştim, sekretere belgeleri yoladım. Ancak bir eksik vardı, o da PPD. PPD yaptıramamamın nedeni de şu an Türkiye'de ppd olmayışı. HSS bunu çok sorun etmezken, burası gelince burada yaptırırsın dedi, tamam dedim.

Hastane

Sabah erkenden kalkıp HSS'ye gidiyor, öğleden sonra Memorial Sloan Kettering'e geçiyordum, yorucu oluyordu ama seviyordum. Memorial Sloan'daki araştırmada benim işim, bilgisayar başında verileri girmek olduğundan, bilgisayara giriş hakkı vermeleri için, ID kartımın olması, ID kart için de PPD gerekti, PPD'yi de yaptırıp sonucunu beklemek 2 hafta aldı :( Zaten 1 aylığına gittiğim New York'ta 2 haftam araştırmaya katılamadan geçti, sadece laboratuvarda serum, idrar vs'nin düzenlenmesiyle uğraştım. Sonra da Hurricane oldu ve hastane kapandı :( Dolayısıyla o araştırmada 400 hastanın 50'sinin bilgilerini girebildim ve 2 hafta laboratuvarı düzenledim sadece :( HSS'de ise romatoloji gayet güzeldi, hocam çok anlayışlı, ve çalışkan biriydi. Öğlenleri sadece hasta aralarında bi sandviç yer ve hasta bakmaya devam ederdi.

Sonuç olarak Memorial Sloan da HSS de benim için iyi birer deneyim oldular; herşeyi ne kadar araştırsam, ne kadar mükemmel olması için çabalasam da bazen işler insanın düşündüğü gibi gitmeyebiliyor.

Didem Uzunaslan
The following user(s) said Thank You: umc, USMER, kerim, geiger, Hell_Spawn, deniz, zebir, dr_volkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.227 seconds