Topic-icon Johns Hopkins Universitesi Arastirma Staji Basvuru ve Kabul Deneyimi - Paylasan : `arda akoluk`

11 years 11 months ago #1 by USMER
Sayin Üyemiz 'ardaakoluk'

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. USMER'deki yeni puan tarifesi gereği kriterlere uygun olan belli içerikteki ve uzunluktaki deneyimlere 200 puan verilmektedir. Paylaşımınızın kelime sayısı ve içeriği değerlendirilmiş ve 100 USMER puanı üyelik hesabınıza eklenmiştir.
Sevgi ve saygıyla,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 11 months ago - 11 years 11 months ago #2 by USMER
Forum Yoneticisi Notu : Sayin ardaakoluk isimli uyemiz tarafindan girilen mesaj iki ayri basliga ayrilmistir.

Johns Hopkins Üniversitesi Araştırma Stajı Kabul Alma Deneyimi
[/b]

Çok kısa bir bicimde bu deneyimden de bahis etmek istiyorum. Daha gitme fırsatı bulamadığımdan kesin yargılarım yok, birazcik yuvarlak cümleler kuracağım.Ancak vaktim olursa bu yaz tekrar bir yazı yazarım.

Zihnimdeki bir proje için bu konuyla ilgilenen birkaç hocaya mesaj yolladım Johns Hopkins Üniversitesinden ve bir tanesi zihnimdeki projeyi kendi lab.`inda yapabileceğimi söyledi ve research elective`e başvurmam için yazılı kâğıt yolladı. Belgelerin hepsini doldurup, ogrenci islerine yolladım ve zaten hoca beni yanına kabul ettiğinden çok sorun çıkmadan kabul aldım. Diger bir seçenek olarak hoca ile iletişime geçmeden de research elective yapabiliyorsunuz ama hem kabul alma sansı daha az hem de çoğu hoca zaten 5 yıldır devam eden projeye girmenizi istiyor sizden bu da bana hiç cazip gelmedi açıkçası. Yayınlansa bile adinizi yazmayacaklar bu kesin ayrıca kendi projenizi daha küçük bir proje olsa da yapmak benim daha çok hoşuma gidiyor ancak bu seçenek de oldukça uygun. Bir cok hocadan kabul almıştım, sinirbilim, göz, beyin cerrahisi, psikiyatri vs. Ancak sadece bir tanesi kendi projemi yapmamı kabul etti,siz diğer yoldan da sansınızı deneyebilirsiniz.

Yurt başvurusu yapabiliyorsunuz, ayrica sağlık sigortası ve okul parası gibi birkaç maliyet daha çıkartıyorlar size. Onun dışında klasik bürokrasi ancak iyi bir seçenek olarak B1 vizesiyle gelmenize izin veriyorlar ki benim zaten 10 yıllık vizem olduğundan çok isime geldi vize isleriyle uğraşmamak.

Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Johns Hopkins maalesef klinik stajlar için yurtdışından öğrenci kabul etmiyor, ancak gözlemci kabul ediyorlar. Bunu ben sahsen benim bir abim gittiğinden dolayı biliyorum.Gözlemcilik için ne kadar gelemezsin deselerde kabul ediyorlar,yazmaya devam edebilirsiniz yanliz küçük bir öneride buluniyim bu konuda,pdf yada doc olarak hazirladiginiz ve e-posta ile yolladiginiz dosyaların çoğuna bakmıyorlar,linkedin`de bir üyelik alıp,cv`nizi oradan da yollarsanız ona bakıyorlar.Küçük bir tavsiye tabiki.

Ilerki zamanlarda bu yazıyı genişletmeyi planlıyorum

Umarım yardımcı olur

Arda Akoluk

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: umc, kerim, ccakmakoglu, toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.244 seconds