Topic-icon Brown Üniversitesi Pediatrik Patoloji Staj Deneyimi - Paylaşan : toutlemonde

11 years 7 months ago - 11 years 7 months ago #1 by toutlemonde
Herkese merhaba,

2011 yazindaki Brown Uni/Providence tecrubemi rotarli da olsa sizlerle paylasmak istiyorum.

Oncelikle, Brown Ivy uyesi bir universite. Bunu duydugumdaki heyecanimi hala hatirliyorum. Bir de bunlar Harvard'la Princeton'la ayni klastalar diye ucmustum. Fakat tabi ki gercek oyle olmadi. Bir universitenin cok pahali ve isminin en ustlerde olmasi hastanelerinin de bir numara oldugunu gostermez. Burdan Brown'in hastaneleri kotudur manasi cikmasin lutfen, asil aktarmaya calistigim isme ve titre bakmadan sizin hangi kazanimlarla geri dondugunuz. Siz iyi olur ve ne yapacaginizi bilirseniz her yerde bir cok firsat var.

Toplamda 1,5 ay kaldim Providence'da. Rhode Island'in en kucuk eyalet olmasindan, eyaletin bassehri de nasiplenmis. Ufacik! Gercekten sehirde gorulebilecek dise dokunur bir sey yok. Fakat nezih ve sosyoekonomik seviyenin yuksek oldugu kesin.

Brown'a gelirsek;

J1 ile gittigim icin hastane ve kimlik kartimi gittikten kisa bir sure sonra teslim aldim. Vize icin 180 dolar fazla para dokseniz de yerine ve sizin degerlendirmenize gore bu parayi rahatlikla cikartabiliyorsunuz. Kimligin ne faydasi oldu derseniz? -->
-Personel kafeteryalarindaki yemeklerde indirim
-Nerdeyse her universitenin shuttlelarini kullanmak bedavadir fakat Brown ID'niz ile sehirdeki tum toplu tasimalari dilediginiz kadar bedava kullanabiliyorsunuz( her biletin 2 dolar oldugu bir yerde gayet buyuk bir kolaylik)
- Vee tabi ki apple storelarda ogrenci oldugunuz icin 100 dolar indirim + 100 dolarda online hediye karti veriyorlar.

ve tabi ki short term scholar observer'dan daha havali duruyor B)

Ne yaptin derseniz-->
Iyi anlastigim bir fellow ile cogunlukla otopsi yaptik, oludogumlari grosslama ile gecti vakit. Bu isi sevenler icin gercekten eglenceli bastan asagi diseksiyon yapmak. Tip fakultesinde gorme firsati bulamadigim bir etkinlikti, benim icin degisiklik oldu.
Bunun disinda her oglen bir konferans var, hem yemek yiyorsunuz hem dinliyorsunuz. Her gun degisik bir alandan bahsediliyor. Bazen molekuler tekniklerden yeni ne cikti, nerde kullaniriz, bu cihazi alsak nelere faydasi olur gibi konusulurken bazen de ortak projelerde ne yapalim, diger gruplarin calismalari gunun konusu oluyor. Bir gun icerisindeki akademik aktivitelerden en begendigim ise consensus saatleri olmustu. Bir hoca tani koyarken zorlandigi vakalari getiriyor ve digerlerinin fikrini aliyor. Hem hata yapma olasiligi azaliyor hem de 'niye bu degil' sorulari cevaplaniyor. Geri kalan kisimda da dijital arsivleme yaptim. Bilgisayara aktarilacak buyuk bir data vardi ben de elimden gelen katkiyi sagladim.

Ulas Abi'ye Washington DC'ye olan ziyaretim sirasinda bana zaman ayirip goturdugu Dupont Circle'daki yemek icin tekrar tesekkur eder, su ana kadar yeterli katkiyi saglayamadigim icin affina siginirim :whistle:

Baska detay merak eden arkadaslar mesaj atabilirler

Esenlikler dilerim
The following user(s) said Thank You: umc, USMER, tulane, dikoza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.228 seconds