Topic-icon University of Iowa Araştırma Deneyimi - Paylaşan : "Gözde"

11 years 5 months ago #1 by USMER
Merhabalar. Ben 2012 Ağustos ayında IFMSA-TurkMSIC araştırma değişimi programı ile University of Iowa, Integrative Physiology departmanında 1 ay araştırmaya katıldım. TurkMSIC sınavından yüksek puan almam ve TurkMSIC'te 2 yıl aktif olarak çalışmam programa seçilmemi sağladı.

Oraya gittiğimde sorumlu profesörüm öncelikle labaratuvarlarında devam etmekte olan 4 projeden bahsetti ve orada bulunacağım süre içinde bu projelerin hangi bölümlerine katılabileceğimi belirledik. En yoğun olarak çalıştığım proje egzersiz sonrası kardiyak parametrelerin egzersiz öncesine göre değişimini göstermek üzerineydi. Ben gelmeden önce gönüllü denekler 8 haftalık egzersiz programına tabi tutulmuş ve egzersiz sonrası verileri kaydedilmişti. Benim yaptığımsa bu verileri Hemo Lab adlı, sorumlu profesörümün yazdığı bir bilgisayar programıyla analiz etmekti. Profesörüm bu programı daha iyi öğrenebilmem için o sırada düzenlediği bir seminere de katılmamı sağladı. Ayın sonunda elde ettiğim verileri profesörüme ve projenin diğer sorumlusuna sundum.
Bunun dışında üniversiteden hayvanlarla çalışma izni aldıktan sonra, diğer projelerin parçası olan rat davranış testlerine yardım ettim ve rat'lar için pacemaker yapımına da katıldım.

Konaklamam üniversitenin IFMSA komitesi tarafından karşılandı. Önce Contact Person'umun tanıdığı bir Türk araştırmacının yanında, sonra da Contact Person'umun evinde kaldım. İkisi de bana her konuda oldukça yardımcı oldu. Amerikan öğrencilerle bir arada kalmam da oradaki yaşamı direk gözlemlemem için yararlı oldu. Profesörümün çok olumlu biri olması da araştırmayı daha severek yapmamı sağladı.

Programın en büyük avantajı bana ABD'de akademik ve sosyal ortamı tanıma fırsatı sağlamasıydı. Program sırasında, ABD'nin rahatça yaşayabileceğim ve akademik olarak beklentilerimi karşılayacak bir ülke olduğuna karar verdim ve Türkiye'deki şartlarla kıyasladıktan sonra USMLE'ye girmeye karar verdim diyebilirim.

Dezavantajı ise 1 ay bir araştırma için çok kısa bir süre olduğundan projenin büyük bir kısmına katılamadım ve yayına çevirme şansım olmadı. Ve University of Iowa yabancı öğrencilerin gözlemcilik dahil klinik deneyim yapmasına izin vermediği için klinik bir şey yapamadım.

Sorularınız ya da yardım edebileceğim bir konu olursa bana ulaşabilirsiniz.
Sevgilerle,

Paylaşan : Gözde
Rumuz : Starbuck13

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.520 seconds