Topic-icon Cleveland Clinic - Kardiyoloji Staj Deneyimi - Paylaşan : "cgb"

10 years 8 months ago #1 by USMER
Herkese merhabalar,

Cleveland Clinicte yaptigim elektifi herkesle paylasmak istedim. Iki ayri elektif yaptim. Bunlardan birisi Cardiology Imaging Service, digeri ise Coronary Intensive Care Unit(CICU).
Basvuru surecinden bahsedeyim oncelikle. Ilk olarak Pat Gasser(Elective Coordinator) ile yazismaya basladim. Tam bir iskencedir kendisiyle yazismak:)
Surekli kendi sitelerine yonlendirip durdu ve cevap beklerken neredeyse basvuru tarihini kaciracaktim. Tum belgeler tamamlamak gerekiyor(Malpractice ins, Health ins, Step1, Adli sicil vs..)
Daha sonra basvuru belgelerimi gonderdim. Ardindan tekrar bir bekleme sureci basladi ve sonunda kabul edildigime dair bir belge gonderdi. Ancak bir sorun vardi. Ben Cardiology ve Endocrinology`ye basvurmustum. Onlar sadece Cardiology den kabul aldigimi soylediler. Mail gelir gelmez Pat gasser`a yazdim ve bir yanlislik oldugunu soyledim. Oda 2. bir basvuru belgesinin olmadigini(nasil oldu hala anlamis degilim:) ) ve suan endocrinology`nin dolu oldugunu soyledi. Ardindan tekrar bir mail attim ve bir sekilde 1 ay CICU kabul aldim. Mart icin basvurmustum ve ocak ortasina kadar tum bunlarin hepsi hallolmustu.

Ardindan Cleveland`a gittim. Daha oncede gittigim icin asinaydim birazda olsa. Hastaneyi azda olsa taniyordum. Sonra rotasyon basladi. Hergun cok erken saatte basliyorduk vizitlere. Fellow en erken gelen kisiydi. Ondan sonra ben geliyordum sanirim. Cunku fellowun bana verdigi hastayi muayene etmem gerekiyordu vizitten once. Sonrasinda vizit basliyordu. Ekipte bir hoca, bir fellow, bir Physician assistant, bazende pharmacist oluyordu. Benim hasta sunmama izin veriyorlardi ve bu vizitler sirasinda basic sorular yoneltiliyordu bana. Ortalama 15 civari hastamiz oluyordu. Oglene kadar sona eriyordu ve ardindan ogle arasi lecture`lari basliyordu. Sadece Cardio Fellowlarinin katildigi derslere gidiyordum. Cok az sayida ogrenci oluyordu. Hepside farkli ulkelerden. Bu derslerde EKG den Bioistatistige kadar cok genis yelpazede konu mevcuttu. Bu derslerden sonra fellow ile hastalari degerlendiriyorduk ve aksam 5 gibi isim bitmis oluyordu. Hastanede oldugum surecte ve evde oldugum surecte mumkun oldugunca hastaliklari okumaya calisiyordum. Bu surecte cok sayida hoca ile calisma firsatim oldu. Ayrica hocalarin fellowlara birebir ders anlatmalarina katildim cogu kez. Ote yandan izin alarak kateterizasyon laboratuvarina girme firsatim oldu. Prosedurleri izledim. Ardindan Dr. Murat Tuzcu ile tanistim. Kendisi kabul etti beni ayni gun icersinde ve gercekten cok kibar bir sekilde davrandi:)

Ardindan CICU rotasyonum basladi. Burasi biraz daha farkliydi. Ekip cok kalabalikti. 1 hoca, 5 resident, 2 fellow, 1 PA, 1 pharmacist ve cok sayida observer vardi. 25 yatak var CICU`da. Vizit 8de basliyordu ve oglene kadar suruyordu. Diger servisten farki hocalar daha kolay konulari anlatmayi tercih ediyorlardi ve asistan egitimine cok onem veriyorlardi. Vizit bittikten sonra calisma odasina geciliyordu ve tum hastalar yeniden gozden gecirilip gunluk plan olusturuluyordu. Ardindan herkes kendi hastalariyla ilgilenmeye basliyordu.

Cok profesyoneldi herkes. Doktorlar son derece nazik ve yardimseverdi. Ayrica sunuda soylemeliyim. Cleveland Clinic belki cok iyi bir dahilye programi degil ancak Cardiology ABD genelindeki en iyi program. Ve Cardio fellowlari ya Duke ya Hopkins ya Stanford ya Harvard mezunu kisilerdi. Cok nadir diger universiteler vardi.

Umarim birgun tekrar yolum duser oraya. Simdilik aklima gelenler bunlar.
Saglicakla kalin :)

paylaşan : cgb

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: dikoza, drnihat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.192 seconds