Topic-icon GATA, USMLE ve ABD'de Tıpta Uzmanlık Yolculuğu- Çok özel bir deneyim - Hazırlayan : "tylerdurden"

13 years 3 months ago #1 by hejar
Allah yardımcınız olsun.insana benlik olgusu kazandıran,kendi kararlarını tum karşı duruşlara ragmen hayata gecirebilmesidir.tebrikler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #2 by pataraa96
İnsanın ne istediğini bilmesi,istediği şeyin peşinden gidebilmesi çok önemli ve gerçekten cesaret istiyor.TUS tan vazgeçip USMLE'ye hazırlanmaya karar vermek, sevdiklerinden ayrı yıllar geçirmeyi göze almak,hayalinin peşinden gidebilmek... herkese nasip olmuyor. Gösterdiğiniz cesaret için sizi kutlarım,İnş hedeflerinize ulaşırsınız :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago - 13 years 3 months ago #3 by umc
Bana sorarsanız, olayın görüşme ve kabul açısından sakıncalı yanı, hapis gibi durumların genel kültürü Amerikan genelinde olan ortalama program direktörlerince çok derinlemesine anlaşılmayabilir ve bence başvuruyu yaralaması olasılığı , güçlendirme olasılığından daha yüksek. Bunun özünde nasıl bir hapis cezası olduğunu , adi bir suç olmadığını, ya da olayın doğasını anlayamaya çalışmak yerine "temiz" bir adayı tercih edip bu tip şeylere kafa yormama eğilimine gireceklerdir korkusundayım. O nedenle bu hapis konusundan bahsetmemek bana daha mantıklı geliyor...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #4 by TANER OZDEMIR
Interview sırasında hikayeni anlatsan çok etkileyici olur mu? Firar, hapis bunlar gerçekten mangal gibi yürek isteyen şeyler. Bunları duyan bir program direktörü seninhakkında iyide düşünebilir, kötüde. Şöyle kötü düşünür, bu adam kafasına yatmayan şeylerle mücadele edecekse herşeyi gözealabilir gibi...

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #5 by elifson
Ben hapis cezası olduğunu bilmiyordum. Sizin gibi başka bir doktor arkadaş da bu şekilde istifa yoluna gitti GATA dan. Ancak belli bir tazminat bedeli serbest kaldı diye hatırlıyorum.

Hedefleriniz çok güzel. Umarım gerçek olur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago - 13 years 3 months ago #6 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 90 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir. Buradaki paylaşımınız kısa bir süre sonra deneyim bankasına taşınacaktır.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #7 by umc
Gerçekten çok ilginç ve özel bir deneyim. Öncelikle başarılar dilerim ve bu zor yolda tüm kalbimle sabırlar dilerim.
Bu durum başkalarının da başına geliyor demişsiniz , izninizle bunu deneyim paylaşım alanına aldım çünkü oldukça detaylı özel bir durumu anlatıyor. Paylaşım için çok teşekkürler, bizden ayrılmayın, hedeflerimiz belli ki benzer yönlerde.Sevgiler saygılar...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago - 13 years 3 months ago #8 by tylerdurden
Merhaba, çok uzun bir yazı oldu, sıkılanlar direk son 3 paragrafa atlayabilir.

Ben 2007 yılında GATA tıp fakültesi 5. sınıfta bir hocamız vasıtasıyla usmle den haberdar oldum. Netten araştırınca usmleturk.com u farkettim ve hemen hemen her satırını okudum diyebilirim.

Pek fazla paylaşımda bulunmadım çünkü içinde bulunduğum kurumun asistanlık süresi hariç 15 yıl zorunluğu hizmeti dayatması nedeniyle ABD de uzmanlık benim için imkansızdı. Zaten hocamız usmle leri akademisyen olup da gözlemcilik için gittiğimizde “hands on” çalışabilmemiz için önermişti.

Ben de haliyle TUS a yöneldim ve Nisan 2009 da GATA İç Hastalıkları' nı kazandım.

Aslında kardiyoloji istiyordum ve 65 puan almıştım. Normalde puanım Türkiye' de ortalama bir üniversitede kardiyoloji asistanlığı için yeterli iken GATA dan başka tercih yapamadığımız için dahiliyeyi kazanabildim.

Bulunduğum kurumda TUS u kazansanız bile en az 2 yıl kıta (taşra) hizmeti zorunlu olduğundan kura sonucu Şırnak, Cizre de göreve başladım. Bulunduğum yerde aldığım eğitimi uygulayabileceğim tıbbi imkanlardan yoksundum (en basitinden bir seyyar ekg dahi yoktu) ve uzman tıbbi konsültasyona ihtiyaç duyduğumda askerlerimi hastaneye sevk edecek jipten bozma askeri ambulansımı “askeri araç çıkış yasağı” -malum terör, mayın, pusu vs.- nedeniyle kullanamıyordum.

Kısaca cizre de bulunduğum sürece azıcık mesleki tatmin yaşamak bir yana bol bol hayal kırıklığı yaşadım. Ben de çokça kültürel turizm (hasankeyf, midyat, mardin, nemrut dağı, diyarbakır) ile iştigal edip 1 yıllık iznimi 3 ayda bitirdim.

Sonra da sizlerden biri yani sivil doktor olabilmek için birliğimden firar ettim çünkü bulunduğum kurumda istifa hakkı yok. Zorunlu hizmet tazminatını ödeseniz bile istifa edemiyorsunuz. Anayasaya aykırı olmasına rağmen zorla çalıştırılıyorsunuz. Bu yüzden ben de diğer onlarca askeri hekim gibi firar ederek kendimi kurumdan attırma yoluna gittim.

Şu anda yaklaşık 16 aydır firardayım ve ilişiğimin kesilmesini bekliyorum. İlişiğim kesilince teslim olacağım ve bi terslik olmazsa diğer doktor arkadaşlarım gibi 6 ay 20 gün hapis cezası sonrasında özgürlüğüme kavuşacağım.

İşte o zaman ben de sizin gibi seçim hakkına sahip olacağım ve ne mutlu ki "TUS mu, USMLE mi?" gibi dertlerim olacak.

Benim asıl niyetim tıbbi anlamda Türkiye de olmayan birşeyi ülkeme getirmek ve ABD de iken Türkiye yi ve Türkleri en iyi şekilde temsil edip ABD li çalışma arkadaşlarım ve hocalarımda iyi bir intiba bırakabilmek. Sonrasında ise Türk meslektaşlarıma yeni bir beceri öğretmenin manevi hazzını yaşamak ve bu alanda tek olmanın maddi avantajlarından yararlanmak.

İkinci amacım neden biz bilimsel anlamda (yayın sayısı ve kalitesi vb.) ABD ye göre geriyiz. Bizim yapmadığımız fakat onların yaptığı neler var bunun farkına varmak. Döndüğümde ülkemde bu konuların mücadelesini vermek.

Son olarak da dünya vatandaşı olmak, önyargılardan kurtulmak, at gözlüğüyle bakmamak ve en önemlisi hekimlik mesleğinden en fazla tatmini yaşamak istiyorum.

Planlarımı buna göre yapacağım.
The following user(s) said Thank You: furkan, okan, irem, elifson, onur, pataraa96

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.288 seconds