Topic-icon TUStan kacmak icin Avrupada uzmanlik yapmak...

10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #1 by efe_aras
Bu konuyu uzun zamandir yazmak istiyordum ama bir turlu vakit bulamiordum.. Neyseki Gecenin bu saatleri gunun en sevdigim saatlerinden oldugundan vakit bulabiliyorum;)

Daha oncedende bana soruldugu gibi gecen haftaki Ege Universitesindeki "Avrupada arastirma ve uzmanlik olanaklari" seminerinde de ayni soruyla karsilastim> "TUStan kacmak icin mi Avrupa da uzmanliga karar verdim?"

Benim hikayemi dinleyenler daha cok benim DAnimarka'da kendimi bulmami tesadufler ve dogru atilmis adimlar sonrasi oldugunu cok iyi bilirler:) O yusden "hayir "TUStan kacmak icin gelmedim. Hep aklimda AVrupada calismak ,yapabilcegimin en iyisini yapabilmek, yeni bir dil ogrenmek ve de tip vizyonumu genisletmek, networkumu artirmak(kendimi yipratmadan) vardi. Dogru zamanda dogru insanlarla tanismam da bana bu kapilari acti.. Sunu da soylemeden gecemiyecegim ben hali hazirda uzmanlik egitimine baslamamis bir tip hekimiyim..SAdece 4 seneyi askin suredir burada yasayan PhD tezini bitirmek uzere olan, sistemin icinde olmanin verdigi ve de danimarkaca ogrenmem avantaji ile neyin nasil yapilabilecegi hakkinda bilgisi olan biriyim..Doktorluk authorizationum icin cok kucuk bir adim kalmis ve ardindan ilk calisacgim klinik pozisyon icin hazir yerim olmasina ragmen istedigim hastanede ortopedi uzmanligi yapabilecegimden 100% emin degilim..Sizce neden?

Bazen o kadar garip mesajlar aliorumki sanki arkadaslar her asamayi bitirmiste bi sececekleri uzmanlik dali kalmis gibi ismarlama hastane,sehir isimleri veriyorlar.:)


TUStan kacmak icin Avrupada uzmanlik yapmak...??emin olun merkezi bir sinavda bir kac belirli saat sonrasinda yerlesmekten cok daha ZAHMETLI.
Butun bu zahmete degermi? bilemiyorum cunku daha uzmanlik asamasinda degilim>AMA benim gozlemlerim, tecrubelerim evet deger diyor ve bu yolu takip ediyorum.:)

Bolumlere girmenin zorlugu baslica bir kac sebepten kaynaklaniyor.. Bir iyi hastaneler cok kisitli asistan kadrosu aciyor, iki o acik poziyona sizle birlikte bir suru o ulkenin kendi vatandasi doktor basvuryor..Sizin o bolumde bu bolume katkiniz olacagini dusunmeleri gererkior ki size pozisyonu versinler. Burada da o bransta yaptiginiz arastirma aktiviteleri, yayinlar ve de eger PhD-degreeniz var ise sizi basvuran o ulke vatandasi olan doktorlardan bir plan one cikariyor. ARti katildiginiz konferanslardaki kurduguunuz kisisel iliskiler..(network, veya sevgili Ulas'indedigi gibi Insan Muhendisligi:)) size bir avantaj sagliyor..O da yetmezmis gibi her asistanlik suresinin ilk yili(introduktionstilling) sizin o bransa uygunlugunuz degerelendirildigi deneme suresi gibi bir sure ki, bu sureden sonrada pozitif dusunceleri olmaz ise size uzmanlik egitimin vermeyip baska bir brans secmeniz tavsiye ediliyor..

Butun Bu yazdiklarimdan sonra umutsuz olmak icin yer VAR MI? tabikide YOK!! BU verdigim ornekler de Turkiyede oldugu gibi Burada populer olan branslar ve de TOP hastaneler icin gecerli.. Benim dusuncem; konustugum su ana kadar genc arkadaslarin hepsinin bunu basarabilecegi ve korkmamalri gerektigi.

Bilinmesi gereken bir kac gercekle yola cikar isek, yolumuzu dogru cizer ve planimizi, stratejimizi ona gore belirleriz..

Avrupada Uzmanlik TUStan zahmetli mi? EVET:)

Efe

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK
The following user(s) said Thank You: toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Moderators: efe_aras
Time to create page: 0.227 seconds