Topic-icon TurkMSIC Arastirma Staji

9 years 11 months ago #1 by kaan
Replied by kaan on topic TurkMSIC Arastirma Staji
Ben ogrenciyken Avrupada bir cok yere TurkMSIC ile gittim. Su an Amerika'da gerek residency gerek fellowship basvurularinda CV'ne koydugun zaman cok buyuk bir degeri olmamakla beraber, yaptigim interview'lerde farkli farkli tepkiler aldigimi da soylemek isterim. Eger Kanada, ABD, Ingiltere disinda bir ulkeye giderseniz, bana gore tavsiye mektubunun hicbir degeri olmaz. Ancak herseye ragmen eger imkaniniz varsa, gitmenizi tavsiye ederim, en azindan Avrupa'da bir yere. Bazi kimselerin benim basvurularim da bunu cok onemsedigini gordum. Oraya gidip de birsey ogrendiginizden degil ama bu sizin ufkunuzun acik, yeni kultur ve deneyimleri ogrenmeye merakli oldugunuzu, girisken oldugunuzu gosteriyor ki, ABD'de aranan ozelliklerdir bunlar.

Dr.Kaan Aktürk
The following user(s) said Thank You: dikoza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #2 by efe_aras
Replied by efe_aras on topic TurkMSIC Arastirma Staji
Bence bu ikisindende gerekli kisisel Networku saglayacak kadar fayda saglarsin.Yalniz kariyerini devam ettirmek istedigini bir ulkede bunlari gerceklestirmen mantik olarak dogru olacaktir..Hem ulkeyi yasam stilini gorme, hemde calisma sistemlerini taniman acisindan..

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK
The following user(s) said Thank You: dikoza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #3 by dikoza
TurkMSIC araciligi ile gerceklestirilen bir arastirma staji mi yoksa Amerika'da ogrenciyken yapilan bir observership mi uzmanlik basvurularinda daha cok fayda saglar? Bu iki yaz staji firsati arasinda bir secim yapmak gerekirse sizce hangisi secilmeli?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.372 seconds