Topic-icon Elective için uygun zaman nedir?

7 years 6 months ago - 7 years 6 months ago #1 by Mcqueen11
observer olarak gittiği 4.5.sınıf stajlarını mı Türkiyede saydırıyorlar tam olarak kavrayamadım? 'observer' oldugun yerde hands-on experience yapmadan Türkiyede stajı yapmış sayılıyor ve böyle yaptıranlar var yani aydınlatabilir misiniz bu konuda biraz daha?

3.sınıf 4.sınıf yazlarında yapılan stajları , klinik stajlar olarak saydırmaktan mı bahsediyorsunuz bunu mu yapan var?
4.5. sınıf stajlarının dışında, 5.sınıf yaz tatilinde mesela 2 ay gözlemcilik yapsa okulu 2 ay önce bitirebilir mi?

okuldan okula yönetimden yönetime değişecektir fakat böyle bir şeyi okuluma ileride önereceksem ne yapıldıgı hakkında bilgili olmak isterim.

Saygılar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #2 by kultursay
ABD'deki tüm okullarda elective için son sınıf olma şartı var, belki istisnası vardır ama çoğu okula tek tek bakmıştım. Okulunla konuşup observer olarak gidip onu saydırabilirsin yapanlar var bu şekilde, en azından tecrübe olmuş olur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #3 by Mcqueen11
Hocam Türkiye 4.sınıfta elective stajını hands-on olarak US'de yapmak mümkün mü? Ben hands-on olarak US'e gidebilmek için 6.sınıfta olmak gerekiyor diye biliyorum. Diğer ülkeler üzerine bilenler yazabilirse ben de memnun olurum.

saygılarımla

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #4 by Bozan
Merhaba arkadaşlar.
Tıp fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim ve ağustos 2016'dan itibaren karar verme sürecini geçip step1 için çalışmaya başladım.Bildiğiniz üzere bu süreç sadece sınavlarda alınan yüksek puanları değil aynı zamanda ABD sağlık sistemine ne kadar entegre olup topladığınız LOR'ları da göz önünde bulunduruyor.Hatta kimileri LOR'ların puanlarınızdan daha önemli olabileceğini bile söylüyor.

Benim sorum ise şu :

Okulumuz 4. sınıfın sonunda haziranın ilk haftası elective staj almamızı şart koşmuş ve bunu dünyanın herhangi bir fakültesinden almak mümkün.Sizce stratejik bakımdan 4.sınıf sonunda 4 haftalık bir süreçte elective stajımı almalı mıyım yoksa o süreçte step1 e odaklanmak daha mı mantıklı olur?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.212 seconds