Topic-icon Amerikadan başvuru, form 186

3 years 7 months ago #1 by dumbukoglu
Merhabalar, form 186'yı yaklaşık 1 ay önce tamamladım. Form 186 (yani The Certification of Identification Form) için herhangi bir okul ya da birime başvurmanız gerekmiyor. ECFMG üyeliğinde kişisel bilgilerinizi girdikten, World Directory of Medical Schools'dan okulunuzu seçtikten sonra size 135 dolarlık bir ödeme çıkarıyor. Bu ödemeyi yaptıktan sonra ECFMG kaydınızı tamamlamanız için form 186'yı sisteme yüklemenizi isteyecek. Size bu formun boş bir nüshasını pdf olarak indirmeniz için link verecek.
Bu formu elle doldurup veremiyoruz. Notarycam isimli online bir noter tasdik sistemleri var. Bunun için ek bir ücret alınmıyor verdiğimiz 135 dolarlık ödeme bu hizmeti kapsıyor. Siz notarycam'e girip hesap oluşturuyorsunuz. Sonra form 186 için notarycam session başvurusu yapıyorsunuz. Boş 186 formunu başvuru sırasında notarycam sistemine upload ediyorsunuz. Size mail yoluyla geri dönüyorlar. Online olarak, (webcam ve microfon gerekiyor bu süreçte) bir notarycam görevlisiyle görüşüyorsunuz. Yani sizin gerçek kişi olduğunuzu tasdik ediyorlar bir nevi. Size adınızı, yaşınızı, doğum tarihinizi ve adresinizi soruyor. Ardından fotoğrafınızı çekip forma ekliyor ve iki taraf ta online olarak bu belgeyi imzalıyor. İmzalama için ek bir program vb. gerekmiyor. Gerekli talimatları notarycam görevlisi veriyor.
Ve bu kadar. Formunuzu onaylayıp ECFMG'ye gönderiyor ve 7 iş günü içersinde ECFMG formunuz onaylanmıştır, validated diyor ve artık USMLE sınav randevusu alabilir hale geliyoruz.
İyi günler dilerim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago #2 by aldemir
merhaba, aynı soruyu şu an ben sormak istiyorum, siz nasıl bir çözüm buldunuz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 days ago #3 by vmuslu
Merhaba arkadaşlar,
USMLE 1 sınav başvurusu aşamasında amerikada bulunuyor olacağım. Amerikadan form 186'yı nasıl onaylattırıyorsunuz. Türkiye deki üniversiteye bizzat gelmeniz gerekir mi?
Çok teşekkürler.

Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.206 seconds