Topic-icon USMLE başvurusunda imza ve mühür sorunlarını nasıl çözebilirim?

11 years 6 months ago #1 by umc

budak wrote: cerrahpaşada 186yı onaylayan hoca instution kısmına VICE DEAN yazdı official titleı boş bıraktı hocam dedim buraya akademik unvanınızı yazmanız gerekiyor sanırım ..VICE DEAN yazdım ya dedi .sonradan ögrencı işlerine git sor onlar bilir ben tam bilmiyorum dedi :/ bu arada fotoğrafın olduğu kısma imza atmadı .o
Ogrenci işlerinde M.D PROF yazdılar offical title kısmına ve soğuk mühür vurdular sadece .Form bu haliyle red alır sanırım. Sağlık bakanlığına diploma fotokopisi alabilmek için dilekçe gönderdim tüm belgeleri topladıktan sonra Form 186yı tekrar düzgün şekilde doldurtayım eniyisi


Formu imzalayanin akademik unvani onemli olmayacaktir. Hangi yetkiyle o muhuru vurdugu onemlidir. `Vice Dean` dekan yardimcisi demektir, dekanin vekili anlamina gelir, diger deyisle dekanin kendisi demektir. Bu nedenle red edilmeyecektir.

Ancak fotograf ve imzanin ayri ayri muhurlenmesi gerekiyor, imza fotografin oldugu muhurun uzerinde olmasa da olur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: budak, rzdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #2 by budak
cerrahpaşada 186yı onaylayan hoca instution kısmına VICE DEAN yazdı official titleı boş bıraktı hocam dedim buraya akademik unvanınızı yazmanız gerekiyor sanırım ..VICE DEAN yazdım ya dedi .sonradan ögrencı işlerine git sor onlar bilir ben tam bilmiyorum dedi :/ bu arada fotoğrafın olduğu kısma imza atmadı .o
Ogrenci işlerinde M.D PROF yazdılar offical title kısmına ve soğuk mühür vurdular sadece .Form bu haliyle red alır sanırım. Sağlık bakanlığına diploma fotokopisi alabilmek için dilekçe gönderdim tüm belgeleri topladıktan sonra Form 186yı tekrar düzgün şekilde doldurtayım eniyisi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #3 by rabinovich2006
Merhaba arkadaslar! Form 183 sonunda kabul edildi!!! Inanilmaz mutluyum ama bir yandan da korkuyorum cunku iki ay sonra sinavim var!! "AAAAAAAAAA!!!!"
Neyse simdi burda kabul edilmis forumumun ornegini koyuyorum! umarim yardimci olur!





saygilarimla! kolay gelsin!
Attachments:
The following user(s) said Thank You: kısıl, GAMZE, budak, ardaakoluk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #4 by rabinovich2006
Arkadaslar Mehaba
Forumda yeniyim anlatacagim konu belki acilmistir, ama aradigim kadariyla oyle bir sey yok..
Fikrim bu:
bir cok ogrenci bu formlarda sorun yasiyor, benim step 1'e girme tam 8 ay uzadi, ve cok kotu bir sey, uc kez "A-A-A!!! bir ay sonra sinavim var!" heycani yasayip, red aldim. bu kosarken gorulmeyen duvara carpmak gibi bir duygu. acaba sizce turkiyedeki universitelerine form 183, 186, 187, 344, 345 ornekleri dekanliklara gondersek mi? dekanliklarin isbirligi ve anlayisi turkiyedeki ogrencilerin perfomansini etkiler diye dusunuyorum. mesela benim formlarda bir sorun cikmasaydi, ben simdiye step 2yi bitirmis girerdim geride step 2 cs kalirdi... benim gibi bir cok arkadas var diye dusunuyorum..
Saygilarimla.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #5 by rabinovich2006
arkadaslar bu formalrada red alip sonra degisiklik yapip gonderip kabul olup sinava giren olduysa... sorunun ne oldugunu anlayan var mi?
ben su anda 3 red aldim, ama deniz hanimin sayesinde fotografin uzerindeki muhurunun uzerinde imza atilmasi gerektigini anladim.. o imza olmadan gonderdik hep.
sizden hatasini anlayan oldu mu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #6 by nilufer
Formunu hala gondermediysen dekan bir de muhrun uzerine imza atsin. Fazla imzadan bir sorun cikmiyor. Bende de dekan fotografin uzerine imza atmisti ekstradan. Ve formu tek seferde kabul edilen yegane insanlardanim :lol:
Daha onceden belirttigim kurallara uydugun surece (bkz. Ogrenciyken yaptigimiz USMLE step1 basvurusunda gondermemiz gereken belgeler nelerdir? ) bir sorun cikmayacaktir.
sevgilerle

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #7 by zebir
Arkadaşlar,dün Ecfmg'yi aradım bu mühür meselesi ile ilgili.
Oradaki bayan yardımcı olmaya çalıştı.
"embossed seal" yani soğuk mühür kabul edilmiyormuş.
okulum daha göndermedi belgeleri,değiştirme fırsatım var dedim.o
zaman değiştirin dedi,normal bildiğimiz mühür gerekiyormuş.
Yani,henüz forum göndermeden doğru bilgiyi elde etmiş oldum.
Böylelikle bundan sonra başvuracak arkadaşlara en azından yol gösterici olabilir belki diye burada
belirtme ihtiyacı duydum.

Amma velakin, bu sabah yeni çıkarttığım fotoğraflı form 186'yı bir arkadaşım aracılığıyla okula gönderdim,yeni mavi mühür basılsın diye.
Mühür basılmış.ama bu sefer de hoca imzayı mühre denk gelecek şekilde atamamış.
İmzası mührün yanında kalmış.Var mı böyle birşey ya??
Benim USMLE başvuru serüvenim dah yeni başladı ama sorunu ECFMG değil,kendi kendimize çıkartıyoruz,iyi mi?

Ayrıca hemen sorayım,mührün üzerinde olmaması sorun yaratır değil mi? Direkt sorun yaratacağını düşnüyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #8 by zebir
Teşekkürler verdiğiniz cevaplar için.Çok sağolun moral için.
Aslında ECFMG bu tip detaylara daha önceki yıllarda onca sahtekarlık olduğu için önem veriyor diye biliyorum ben.
Ancak işte soğuk damga,en iyisi bana göre.Sahtekarlığı yok,başka birşeysi yok.Neden kabul edilmesin ki diye soruyorum kendi kendime.
Güvenilirlik istiyorsan al sana en güvenilir mühür işte,daha ne olsun!
Ama gördüğümüz kadarıyla o şekilde ilerlemiyor işler.
Belki bir umudum şudur,okuldaki hocamız dahil herkes hiç tereddüt etmeden direkt soğuk damgadan bahsetti,yani yapacaklarının ne olduğunu iyi bilir gibi gözüküyorlardı.O halde belki bu kadar kesni davranışa göre,ECFMG'ye bildirilen mühür de soğuk olabilir belki diye düşünüyorum.
Bakalım hayırlısı..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #9 by deniz
Merhaba Zebir,

Kolaylıklar ve SABIR dilerim öncelikle.. Ben de 1 yıldır basvuruyorum :)) ve artık gülüyorum..
Form 186 red edildiginde sınav başvurun da red edilmiş oluyor (aynı anda yaptıgın için) ..Cunku zaten form 186 ın kabul edilmeden sınav başvurunu işleme almıyorlar..
Yani yatırdıgın para ecfmg hesabına geri donuyor (2 yıl boyunca saklanabiliyor), seçtiğin periyodlar vb iptal oluyor.. IWA uzerinden yeniden step 1 basvurusu yapman gerekiyor..

Soğuk mühürle ilgili daha önce bayag bir konuşulmuştu. özellikle üyelerimizden Burak (kullanıcı adı: bozkan) bu konuda 5-6 kez form 186 gondermek suretiyle en deneyimlilerimzden :))) Danışma alanında sanırım bununla ilgili konular var.. Tam olarak bilemiyorum ama sanırım Ecfmg'nin cok ince takıntıları olabiliyor..
yani onların sistemlerindeki ve okullunla yazışmalarındaki muhurun rengi ile senin form 186 ya bastırdıgın muhur aynı renk olmalı sanırım.. Biraz da formu ECFMG deki degerlendiren kişinin de etkisi oluyor.. Orayı arayıp sorabilirsin..Böyle böyle yaptık bir sorun teşkil eder mi diye ?
Senin imza ile birlikte gerçekten değişik bir kombinasyon olmuş!

ESMWP uzerinden onaylanmaya gelince, bu konuda öncelikle en buyuk sorun ECFMG ile Okul arasındaki iletiş problemlerinden cıkıyor.. Sanırsın ki guvercinle haberleşiyolar.. Bir yandan ECFMG diyor okulunuz bize dönmedi,diğer yandan okul diyor, bize kimse bir şey göndermedi.. Sonra okulun en ilgili olanlarından bu işler ile ilgili hoca, biz ECFMG ye e-posta atıyoruz, ama cevap vermiyolar der..
Sürekli okulu arayıp ECFMG size döndü mü diye taciz etmek, özellikle diploma işlerini hallederken en iyisi.. Yoksa herkes birbirinden bihaber bir bakıyorsun yine red almışsın..
Tabi butun bunlar olurken ECFMG dunya para sayarak UPS ile gonderdigin formların postada kayboldugunu iddia edebiliyor,,senin elinde teslim edildigine dair imzalı belge olsa bile!!!

Tabi butun bunlar senaryolardan bazıları.. Bazen 1 kere de yıkır tıkır yuruyor her şey..

Kolay Gelsin

Sevgiler

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: zebir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #10 by zebir
Teşekkürler in ter
Moral verdin,haklısın,çalışmaya odaklanmam lazım.
Periyodumu 1 ekim-31 aralık arası seçtim.
Şimdi ben red yersem aynı prosedürleri bir daha tekrarlayacağım.Ben sınava aralık ortası gibi girmeyi düşünüyorum.Ancak bu işlemler benim periyodumun içindeyse,yani ben red aldıktan sonra aylardan ekim gibi hala işlemlerle uğraşıyorsam,sınava aralıkta girecek olsam bile seçtiğim periyodun içinde işlemler hala devam ettiği için benim yeniden başvuru yapmam gerekir mi?

Bizim okulda enteresan bir durum var zaten.Dekan yardımcısı hocamız göğüs hastalıkları anabilimdalı başkanı.Gayet ilgili,kıymetli bir hocamız.USMLE işleri ile kendisi ilgileniyormuş.Zaten formdaki yerleri doldururken "çok ilginç bir iş bu,el yazı karakterinden bile geri döndürüldüğü oluyor,Allah kolaylık versin" gibilerinden birşey söyledi.O çok ilgiliydi ama bizim okulun sekreterliği...Aman allahım!Kimin ne söylediği belli değil.Dekanla görüşmek istiyorum,nasıl randevu alabilirim diyorsun.Okulun prensibi gereği öğrencileri dekanla görüştürmüyorlarmış.Yani ben güzel okulumun güzel dekanının yüzünü hiçbir zaman göremeyeceğim.
Peki şu ESMWP gibi birşey var,ona dekanın kendisinin bizzat girip benim bilgilerimi,öğrenciliğimi onaylaması gerekiyor,onu ne yapacağız?İşte sen git öğrenci işleriyle konuş.Yahu benim öğrenci işleriyle bir alakam yok,dekanı görmek,randevu almak istiyorum,nasıl alacağım?Sen öğrenci işlerine git söylerler orada!Öğrenci işlerine gideriz,dekanı göreceğiz deriz,sen sekreterliğine git,oradan randevu verirler.Ya oradan geliyorum,buraya gönderdiler.Tamam ama sen şimdi oraya git,ordan sana yardımcı olurlar.Yahu niye gidiyorum oraya,sekreterlik beni buraya yardımcı olasınız diye gönderdi.Tamam anladım sen şimdi yine de dekan sekreterliğine git..

İnsan kafayı yer yahu,ya da katil olur,tövbe estağfrullah!
Sınav var.Tamam o halde ben onu girer geçerim.
Prosedürel işlemleri uzunu,terslik olabiliyor.Yetkililer hata yapabiliyor.Tamam,hocalar anlayışlı seni dinliyor,anlıyorlar.
Ama böyle bir sürecin nerden geldiği belli olmayan abuk sabuk,yetkisiz insanlar tarafından engellenmesi elbette canımı fevkalade sıkıyor.Biz hocayı çok zor gördük.İmzalatmak için formu getirdik,dekan yardımcısı sekreteri kağıdı istiyor,ben imzalayayım diye.Allah Allahhhhh!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #11 by in ter
İlginç, bazı dekan yardımcıları haddinden fazla :) ilgili, bazıları ilgisiz :silly: . Orta yolu bulamadık gitti. Ben soğuk damga diye bir şey hatırlamıyorum, official seal diyordu galiba. Benimkinde bildiğimiz,okulun tüm yazışmalarında kullandığı laciverte çalan mavi :P mühür vardı. Okul yazışmalarında o soğuk olanı da kullanıyorsa ya da ecfmg ye bildirilen mühür ile aynıysa -rengin bile problem olduğunu gördük- sorun olmayabilir. Cevap gelene kadar kimsenin net bir yorum yapamayacağını düşünüyorum. Hatta rengi geçtim niye reddedildiği belli olmayan başvurular var.

Bence yapabileceğin en iyi şey, müdehale edemeyeceğin bu süreci kafana takmamak ve çalışmaya odaklanmaktır. En kötü ihtimal reddederlerse normal mühürle bir kez daha gönderirsin. Ders çalışmak için değerli vaktini evhamla doldurup ziyan etme derim. Başarılar dilerim...
The following user(s) said Thank You: zebir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #12 by zebir
Arkadaşlar,merhabalar.
Ne zamandır USMLE step 1 sınavı için prosedürel işlerin sıraya girmesini beklemekteydim.
Bu sabah okula gittim.Dekan yardımcısı bizim okulda bu işlerle ilgilenen hocamız.
Herşeyi kurallar doğrultusunda gerçekleştirdik.
Ancak burada kafama takılan bir sıkıntı oldu.Müsaadenizle onu paylaşmak isterim sizinle,fikrinizi almak isterim.
Form 186'ya fotoğrafımızı yapıştırdık.Ancak sekreterlikten ve dekan yardımcısı tarafından bize söylenen,mühürün soğuk damga olmasının daha iyi olacağıydı.Yaz sıcağından zaten bunalmışım,sabah sabah uykudan gözlerim açılmıyor.Tam müdahale edemedim duruma ancak şu şekilde gelişti.
Hocamız gereken yerleri doldurduktan sonra "buna soğuk damga olacak galiba" dedi ve daha mühür falan olmadan imzayı fotoğrafın üzerine bastı.
Soğuk mührün üzerine imza atılamazmış.Sonra gittik sekreterlikte okulun soğuk mührünü bastırdık.
Bu durum nasıl bir durum?
Soğuk damga bildiğim kadarıyla okul tarafından atılan,çalınması ya da taklit edilmesi bizlerce neredeyse mümkün olmayan yegane güvenilir belirteçlerden birisi.Ancak forumlarda hep inceledim,hiç böyle bir muhabbet göremedim.Herkes mavi ya da beyaz mühür bastırmış bir şekilde.
ECFMG'nin soğuk mührü kabul etmeme gibi bir durumu olabilir mi?
Açıkçası bu jeton benim başımdan iş işten geçtikten sonra düştü.Ne yapacağımı da bilemedim.
Ek olarak soğuk damga basılan alet böyle enteresan kocaman bir alet olduğu için mühürü basna yetkili
aleti kullanırken mühür için ayrılan kısma tam denk getirmekte biraz zorlandı.
Tamam,mühür hem fotoğrafı hem de imzayı kapsadı,orada bir yalnışlık yok belki ama o yuvarlak alanın
çok az bir kısmına tam oturmadı.Bu durum da bir sorun yaratır mı acaba?Hani yani yuvarlağı milimi milimine denk getirtememişsiniz,red yediniz o yüzden,gibi bir durum olabilir mi?

Biz bu durumların ardından okulun uzun zarflarından bir tanesine Form 186'yı koyduk.Üzerine okulun adresini gönderen olarak belirttik,ve FEDEX ile(MNG) göndereceğiz.Bu prosedürler tamamlandı.
Peki bu aşamadan sonra bizi ne bekliyor?
Bu konuda bilgi verecek arkadaşlarıma sesleniyorum.
Sağolun şimdiden..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #13 by drozdede
Sayısal İmza (E-imza)
[/size]
Sayısal imza İngilizce digital signature kelimesinin Türkçe karşılığı olup, günümüzün yüksek güvenlik gereksinimini karşılamada kullanılan tekniklerden bir tanesidir. Özetle, her insanın parmak izi kadar benzersiz olan ancak sanal dünyada kullanılan kimlik belirtecidir.

Sayısal imzalar şunlar gibi önemli fonksiyonları sağlarlar:
Tanıma
Gizlilik ve veri doğruluğu
İnkar edememe

Bir sayısal imza yaratmak için, imzalayan, mesajın kısaltılmış bir sürümü olan özü (hash) yaratır, ve özü şifrelemek için kendi özel anahtarını kullanır. Şifrelenmiş öz sayısal imzadır. Eğer mesaj herhangi bir nedenden değişirse, değişmiş mesajın özü de değişik olacaktır. Sayısal imza, mesaj için de onu yaratan özel anahtar için de tek olduğundan değiştirilmesi mümkün değildir. Daha sonra sayısal imza, mesaja eklenir ve ikisi birden alıcıya gönderilir. Alıcı, gelen mesajdan özü tekrar yaratır ve gönderenin anonim anahtarını gelen mesajdaki özün şifresini çözmede kullanılır. Eğer her iki öz sonucu aynı ise, şu iki şey doğrulanmış olur:
Sayısal imza gönderenin özel anahtarı kullanılarak yaratılmıştır (anonim anahtarın, gönderenin özel anahtarına uyması güvencesiyle ). Bu gönderenin yetkinliğini tanılar ve gönderen mesajı imzalamadığını iddia edemez. Kimse gönderenin adını kullanmaya çalışmamıştır.
Mesaj değiştirilmemiştir. Bu mesajın doğruluğu onaylanmıştır.

kaynak: vikipedi


Sonuç: Teknoloji ilerledikçe ayak uydurmak en doğrusu, yoksa çelme takmaya bile gerek kalmadan düşeriz... bkz patates mühür. (olur mu olur, olmuş da!?)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago #14 by umc
Patates mührü mü? O da iyiymiş...Ucuza geliyordur hiç olmazsa.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: drozdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #15 by drozdede

medforever wrote: Ben türkiyede böle birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Biraz abartmışsınız bence.


Aslında bu haberler ülkemizde nelerin olduğunu şok ederek anlatıyor, bize...
SAHTE MÜHÜR OPERASYONU

Bu arada soğuk mühür olayının da sahtesi çıkmış, :ohmy: .
2 sanığın, patates mühürlü sahte tahliye yazısıyla cezaevinden salıverilmeleriyle ilgili davaya başlandı.
Gaziantep'te 25 kişilik sahte pasaport çetesi çökertildi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago #16 by medforever
Ben türkiyede böle birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Biraz abartmışsınız bence.
The following user(s) said Thank You: bozkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #17 by drozdede

umc wrote: Bu soğuk mühür bir alternatif mi? Daha güvenilir, daha az güvenilir diye iki tip mühür var o zaman?


Soğuk mühürü nerden biliyorum?
Bizim okulumuzda not çizelgesi "transkript" istendiğinde üzerinden hem imzanın üstüne mürekkep mühür vuruluyor, hem de kağıdın tepesine soğuk mühür vuruluyor(imzadan bağımsız.)

Soğuk mühürün de sahtesi vardır, sahte olmayan tek şey darphanede basılan pasaport kağıtlarıdır(mikroskop altında tutarak vs küçücük yazılar oluyor okunabilen örnek:TC TC TC gibi)

Ama özensiz basılmış bir mühür özellikle yurtdışına gönderiliyorsa çok tehlikelidir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde belki sadece mühürün ortasındaki TC yeterli görülebilir ama yurtdışında kurumun adı olmalı.

Bence en son çare gibi görülen ama tek çare e-imza! Elektronik imzalama heryerde kullanılabilir, ki noterler işsiz kalacak bu teknoloji sayesinde. Okulunuz sizin belgelerinize elektronik mühür vuracak! Bu belge değiştirilemez ve karşı kurum tarafından bir nevi kodlandırılır. Bu imza sadece iki belgede bulunur ve o belgelere özeldir. Elektronik ortamda saklanabilir ve hep ASLI GİBİDİR! :woohoo: aklıma aslı gibidir mühürü geldi fotokopi örneklerine basılan. :side:

DİP NOT: USMLE belgelerinin alternatif gönderim şekilleri değil söylediklerim ama yapılabilecek soğuk mühür TAM OKUNAKLILIK sağlayacaktır. E-imza'yı da kullanan bir devlet kurumu olduğunu zannetmiyorum şu anda! ECFMG kabul etmeyedebilir!?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago #18 by deniz
Bir işin bir kerede tamamlanmasının önündeki en büyük engel..Üşengeçliğin bahanesi, "bir şey olmazz" mantığı işte, siz ne kadar doğruyu söyleseniz, mühürün red edileceğini bilseniz de yine en iyisini onlar bilir ya!!!nasılsa bir üniversite burası!!!

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: bozkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #19 by umc
Bu soğuk mühür bir alternatif mi? Daha güvenilir, daha az güvenilir diye iki tip mühür var o zaman?

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #20 by nilufer
Ya benim muhurum pek okunakli degildi simdi geri mi donecek :dry: :ohmy: :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #21 by drozdede

bozkan wrote: Bizim okulun muhuru bitmiş ,ben söylemiştim .
Plastik muhur geri donuyor diye ,yine dıgerlerının kı de gerı dondu .



Bence burada mühürün okunaklı olup olmaması ve mühürün mürekkebinin rengi vs. önemli bir unsur olmuştur bu evrak reddinde. En doğrusu niye red olunuyor öğrenmek amma bir de şöyle bir mühür var ki




soğuk mühür.

Orjinalliği bir yana kendisi darphanede üretilen bir aletle yapılır. Her okulda vardır! Saygılarımla
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago #22 by umc
Evet cidden, mühürün plastik olduğunu nasıl anlamışlar? Ayrıca mührün sapının plastik olması mührün mühürlüğüne halel mi getiriyor?

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: in ter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #23 by in ter
müge anlı'ya başvuralım. o bulur suçluyu...çok komik gerçekten...

mühürün plastik olduğunu nerden anlıyorlarmış ki...

biten bitene bizim de hastanede bitiyo her şey...glukometre stick i, eldiven dediler tamam dedik, en son vena cava filtresi taktıracaktık hasya o da bitmiş...aradılar, kalmadı, gelince haber vercez dediler...:laugh:
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #24 by bozkan
Mühür bitmiş değil de tr deki insanlar işlerini çok önemsemedikleri için plastik mühür kullanınca bu duruma düştük.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #25 by umc
Mühür bitmiş de ne demek yahu? Kırtasiyeden alıversinler. Ayrıca mühür bitti diye resmi yazışmalar duruyor mu? Kusura bakma anlamadım ben bu işten bir şey.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #26 by bozkan
Bizim okulun muhuru bitmiş ,ben söylemiştim .
Plastik muhur geri donuyor diye ,yine dıgerlerının kı de gerı dondu .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #27 by nilufer
Ben denizin sayesinde eksiksiz doldurduguma inaniyorum :lol: ama tabii illaki sorun ariyorlarsa zorla da olsa bulabilirler. :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #28 by deniz
Benim de önce form 186'ım red edilmiş,o kabul edilince de bu sefer sınav başvurumu red etmişlerdi..
Sonuç : Hâla "in process" im :)
Bakalım artık bıktılar mı benden..
Belki de ne kadar istekli olduğumuzu anlamaya çalışıyorlardır, Bir kerede vazgeçiyor mu diye? hehe, iyice paranoyak oldum ben de..

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #29 by umc
:) Giren kişi sayısını artırmaya çalışmadıkları kesin...

Hepimizin başına geldi, ısrar ederseniz olacaktır...Bu işlerin ne kadar moral bozucu olabileceğini de çok iyi anlayabiliyorum...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #30 by in ter
Sınava giren kişi sayısını azaltmaya mı çalışıyorlar anlamadım. Benim de sınav için verdiğim para 3 defa hesabıma geri verildi. Ne sorun olduğunu bile anlamıyordum. Bana da sonuncu da yine mühür, imza vs ile ilgili bir deficieny letter gönderdiler. Orda yazanların hepsini yapmıştım halbuki. Herhalde imzalayan dekan yardımcısının yetkisi yok diye düşündüm. Dekan yardımcısını tam manasıyla taciz ettim. Eminim bıkmıştır benden. Sonra belgeyi tekrar göndermek için başvuru yaptım. Zaten belgeniz var diye istemedi bile. :lol:

İlginç insanlar. Ama vazgeçmeyin kesinlikle. Herkesin başına geliyor. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #31 by umc
Bu ECFMG bazen insanı deli ediyor. Ben neredeyse uzman hekim konumunda son sene asistanı olarak bunları arıyorum, adım doktor bilmem kim, falanca hastaneden arıyorum diyorum, vize ile ilgili bir şey soruyorum, benimle azarlar tarzda konuşuyor, orda telefonlara bakmakla görevli yarı eğitimli saygısız beni sesiyle bastırıyor. Kaç senedir ABD'de hekimlik yapıyorum, telefonla mesleki platformda binbir çeşit görüşme yaptım, benimle bu kadar saygısız bir şekilde konuşan, azarlayan, sözümü kesen başka bir sekreter grubu daha görmedim. Bu adamlar dünyanın her bir yerinden doktorlarla konuştukları için onların işleriyle uğraştıkları için, ibrikçi başı küstahlığı üstlerine sinmiş, çıkmıyor bir türlü. Bana burda ıvır zıvır bir iş için aradığım zaman bile bu şekilde davranan saygısızlar, ben türkiye'den benim için çok önemli konular için ararken nasıl davranıyorlardı varın siz düşünün.

Bu şımarık tavırlarının bir kısmının da bu mühür olaylarında, kağıt işlerinde, bürokratik işlemlerinde işlerine yansımayacağını zannetmiyorum.

_______________________________________________________________________________________________
İbrikçi başının hikayesi:

Adamın biri bir umumi helaya gitmiş. Kapıda içi su dolu ibriklerden birine yeltenmiş, tam alacakken
ibrikçi başı seslenmiş

-Hoop birader, bir dakka, onu almayacaksın. Şurdakini al.

-Ne fark eder kardeşim hepsi ibrik değil mi?

-Olur mu birader, o zaman biz ne güne duruyoruz burda!

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: drozdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #32 by nilufer
Ben de yeni gonderdim form 186yi bakalim nolacak. Fotografin yarisini ve formun yarisini kaplayacak sekilde muhurlettim.Muhurun uzerini de imzallattim. Umarim bir sorun cikmaz :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #33 by umc
Burak bu çok basit bir ihmal nedeniyle oluyor, adamların istediği çok basit aslında, fotoğrafa bir mühür ve aşağıdaki imzaya bir mühür. Fotoğrafın mührünün kenarı da dışarda kalacak. Amaç fotoğrafın oraya sonradan yapıştırılmadığını, imzanın da öührü atan tarafından imzalanmadığından emin olmak. Bunu kim imzalıyorsa telefon edip bu basit şeyi anlatamaz mısın?

bozkan wrote: The seal
must cover a portion of your photograph and the Certification of Identification Form (Form
186),yine aynı sorun.Şu ana kadar bu iş için 4 kez gönderdik ve geri döndü.ecfmg ye mail attım .
İş yerinden izin almak çok zor zaten.tüm hayallerim yıkılmak üzere.bir türlü olmuyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #34 by bozkan
The seal
must cover a portion of your photograph and the Certification of Identification Form (Form
186),yine aynı sorun.Şu ana kadar bu iş için 4 kez gönderdik ve geri döndü.ecfmg ye mail attım .
İş yerinden izin almak çok zor zaten.tüm hayallerim yıkılmak üzere.bir türlü olmuyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #35 by umc
gerekce nedir? Neden olmadigina dair bir aciklama yapilir?
Cok yazik. Ama sunu da soyleyeyim bu cok surekli olan bir sey. Hepimizin basina defalarca geldi.
Lutfen moralini bozma...

bozkan wrote: yine olmadı.
yine ,form 186 ekimde sonlanacak olay .1 yıl olacak


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #36 by kerim
öncelikle geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda sorun halledilir.
pekala hatanın nerde olabileceğine dair fikrin var mı?

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #37 by bozkan
form 186 yine olmadı.
yine ,form 186 ekimde sonlanacak olay .1 yıl olacak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #38 by umc
Telefonda açıkladığına göre bu sefer sorun olacağını zannetmem. Tamamen ECFMG 'nin takıntılı davranması nedeniyle oluyor bunlar. Dünyanın çok yerinden belge aldıkları için sahteciler çok oluyor, çoğu kural aslında zaman içinde sahtekarlık yapanlar nedeniyle kondu. Bir kısmı benim bu süreçten geçtiğim zamana bile rastlıyor.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #39 by bozkan
form 186

deniz wrote: Evet olay bu sanırım senin de dediğin gibi..
mühürünüz beyaz olduğu için olabilir..Mavi buldurabilirsen garanti olur,
Ben imzalatırken ve doldurturken dekanın başında durdum ve tek tek elimle gösterdim.
Mühür bastırırken de keza aynı!!
Git ve başlarında dikil bence, tabi vaktin varsa :))

Vaktim yok ,kargo ile kağıtları yolladım ,
mail olarak senin form 186 yı da yolladım .
hayırlısı diyelim .
tekrar teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #40 by deniz
Evet olay bu sanırım senin de dediğin gibi..
mühürünüz beyaz olduğu için olabilir..Mavi buldurabilirsen garanti olur,
Ben imzalatırken ve doldurturken dekanın başında durdum ve tek tek elimle gösterdim.
Mühür bastırırken de keza aynı!!
Git ve başlarında dikil bence, tabi vaktin varsa :))

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #41 by bozkan
sonuç olarak kutucuğun üstünde hocanın imzası ve imza üstünde fotğrafı da kaplayacak şekilde mühür olacak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #42 by bozkan
1.resmi yapıştıracak ,
2.kutucuğun içerisine mühür basılacak
3.dekan mühürün üstünü imzalayacak .
olay sanırım bu .
ancak mühür sizin okuldakinde mavi idi ,bizimkinde beyaz zar zor seçiliyordu .
acaba bununla mı alakalı
çünkü diğer çocukların kağıtlarıda dönmüş

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #43 by deniz
Yukarısı aşağısı derken?
Bende de bir mühür var, hem resmi hem imzayı kaplıyor,örnekteki gibi. (ilk gonderdigimde resmim uzerindeki muhurun ustunde imza yoktu,sanırım o yuzden reddedilmişti)
Dekanın kendi ismini ve okulun ismini yazdığı, tarih attığı yerdeki ikinci imzanın üzerine mühür istemiyorlar(dı) yani..Belki değişmiştir..
En iyisi sen her yere mühür vurdur, fazlasından zarar gelmez :)

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #44 by bozkan
Deniz sana herşeyden önce teşekkür ederim .
Yukarıdaki imza tamam ama sorun aşağıdaki dekanın mühür olan kısmına okulun kaşesi basılmamış.
Yani yukarısı doğru ama aşağısı yanlış
bugün telefonda sordum biz oraya basmıyoruz ki dedi.
Ama çok üzgündü .
umarım bu sefer olur .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #45 by deniz
Benim de başıma aynı şey gelmişti, ben de ağlamak istemiştim :angry:
Umarım halledersin, ben sana benim kabul edilen formu yolluyorum burdan. Nolur nolmaz diye iki tane imzalatmıştım..
Sana kısmetmiş..:silly:




Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Attachments:
The following user(s) said Thank You: nilufer, ulasozturan, ccakmakoglu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #46 by umc
İmza değil de mühür problemi bu.

İki yere mühür vurulacak, birisi fotoğrafa birisi de dekan imzasının üzerine.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 3 months ago #47 by bozkan
"The official must place the medical school seal so that it
covers a portion of your photograph and the Certification of Identification Form
(Form 186)."
Ağlamak istiyorum .
kesinlikle ayın 7 sinde kağıtlar geri döndüğü zaman aynı sebeptendi .
BUnu acilen çözmek istiyorum .
elinizde form 186 var ise biri bana allah rızası için göndersin .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.555 seconds