Topic-icon Maliyetin çok kısa bir özeti

12 years 8 months ago #1 by ertug
Replied by ertug on topic Maliyetin çok kısa bir özeti
Tabi herbirisi zamanla yavaş yavaş...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago #2 by neurosurgeonhuseyn
Replied by neurosurgeonhuseyn on topic Maliyetin çok kısa bir özeti
step1 900$ step2ck 900$ step2cs 1300$+bilet parasi hotel parasi yiyecek parasi 1700$ +step2cs kurs parasi+toefl eras nrmp basvuru parasi1000$ 2tane clerkship parasi 8000$ interwiewler 5000$=18000$ toplam 18bin dolar yapiyor

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • neurosurgeonhuseyn
  • neurosurgeonhuseyn's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 3 months ago #3 by geiger
Tıbbın klinik alanları dışında her alandan başvuru kabul edilmekteymiş.
www.fulbright.org.tr/tr/turk/ogrenci/kimlerbasvurabilir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #4 by audi
ama bu başvuru ücretleri için olan bursta usmle'nin adı geçmiyor. galiba usmle'ye burs vermiyorlar. mesaj gönderdim. bakalım cevap olarak ne gönderecekler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #5 by irem
Sitede USMLE ile ilgili sadece bir yönlendirme linki görebildim,onun dışında pek bahsi geçmiyor.Değişim programıyla kısa süreli gidenlere burs sağlanamayacağı söyleniyor ama orada kredi karşılığında ders alacak öğrenciler kabul ediliyor yani stajın resmi olarak kabul görmesine bağlı.Sonuç olarak önce dahil olduğumuz kategoriyi bilmeliyiz:)

ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEK

Opportunity Grants adı verilen bu program, Amerikan üniversitelerine başvuru yapmak isteyen, ya da önceden kendi imkanları ile başvurmuş ancak şimdi uçak bileti ve vize gibi masraflar konsunda desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere yöneliktir.



Bursa hangi masraflar için başvurulabilir?



Sınav hazırlık kursları (Türkiye'de olmak kaydıyla)
Sınav ücretleri (TOEFL*, IELTS*, SAT, ACT, GRE, GMAT),
Üniversitelere gönderme masrafları
Tranksript değerlendirme ücretleri
Okullardan transkript vb. evrak alma ücretleri
Çeviri ve onay ücretleri
Başvuru ve posta ücretleri
Vize ve SEVIS masrafları
ABD’ye ve okula ulaşım
Gidiş için bir seferlik harçlık
Diğer başvuru masrafları (harç masraflarına küçük katkı gibi)


Kimler başvurabilir?

Amerika’daki üniversitelerden kredi karşılığında ders alarak diploma alacak her seviyeden öğrenciler başvurabilir. Önlisans, lisans, master ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen bütün öğrencilerin başvuruları kabul edilir.

Sertifika programı ya da değişim programı ile Amerika'ya kısa süreliğine giden, çift-diploma programlarına başvuranlar, araştırma amaçlı Amerika'ya gitmek isteyenler maalesef bu programdan yararlanamazlar.


Kriterler nelerdir?

Opportunity Grants Maddi Destek Programı, Amerikan okullarından ya da farklı kaynaklardan burs alma potansiyelini akademik ve/veya profesyonel geçmişi ile kanıtlayabilen, ancak sınav, başvuru, ulaşım, vb. masrafları karşılayamayacak öğrencileri Amerika’ya ulaştırmayı hedefler. Bu nedenle Fulbright Öğrenci Bursları gibi yalnızca başarı kriteri olan bir program olmayıp öğrencileri öncelikle ihtiyaç, sonra da başarı ölçütleri üzerinden değerlendiren bir programdır.


Seçim Süreci:

Gelen başvurular Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilecek, uygun bulunan adaylar e-posta aracılığıyla bilgilendirilerek bu aşamadan sonra yapılması gerekenler konusunda öğrencilerle temasa geçilecektir.
The following user(s) said Thank You: Alamdar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #6 by irem
Aşağıda staj olanakları ile ilgili bilgiler de vermiş,açıkçası ben bu programın lisans eğitimi sırasında ve sonrasında her türlü burs imkanı sağladığını çıkarıyorum buradan ve stajlara da ayrı bir başlık ayırdığına göre belki bu konuda düzenlenmiş bir prosedür vardır.Sürenin de şöyle sorun olacağını düşünmüyorum:Doktora tezleri ve araştırma bursları da olduğuna göre demek ki kısa süreli gidişlere de açık kapı bırakıyorlar.(tamamen kişisel fikrim)Zaten staj masrafları dışında da burs alınabilecek bir koşul oluşturulamaz sanıyorum öğrencilik aşamasında.



Amerika'da nasıl staj imkanı bulunur? Tıklayın


STAJ İÇİN TAVSİYELER

Planlamaya erken başlayın. Amaçlarınızı, maddi durumunuzu ve izleyeceğiniz takvimi netleştirip ondan sonra resmi başvurularda bulunun.

CVnizi güncelleyip hatasız olduğuna emin olun.

Her bir başvurunuz ile göndereceğiniz birer başvuru mektubu hazırlayın. Bu mektuplarda başvuracağınız kurumların neden ilginizi çektiğini ve sizi seçmelerini umduğunuzu kısa ve öz bir şekilde belirtin.


Vize başvurunuzu yapabilmeniz için gerekli kabul belgesini alabilmek için vize sponsorluğu yetkisi olan bir kurumla temasa geçin. Pasaportunuzun, Türkiye'den ayrılacağınız tarihten itibaren en az altı ay geçerli olduğundan emin olun.


Staj yapacak bir yer bulmak, başka adaylarla rekabet içerisinde olacağınız, iyi araştırma yapmanızı ve çaba sarf etmenizi gerektirecek bir süreçtir. İyi şanslar! (Kaynak: Vault Guide to Top Internships, 2008)


Kaynaklar

If You Want to Study in the United States Series serisindeki "Short-Term Study, English Language Programs, Distance Education and Accreditation" başlıklı döküman.

Vize sponsorluğu yetkili kurumlar listesi

AFS Programları – The American Field Service (AFS)

Association for International Practical Training – (AIPT)

Council on International Educational Exchange – (CIEE)

FastWeb.com – Guide to Jobs, Internships and Careers


InternWeb.com – Internship Search Tools for Students


Princeton Review: America’s Top Internships. Mark Oldman and Samer Hamadeh. Random House, New York (her yıl yayınlanmaktadır).
The following user(s) said Thank You: dunyali

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #7 by Arda
Türk Öğrenci Burs Programı



Fulbright Eğitim Komisyonu'nun en büyük programı öğrenci programıdır. Bu program dahilinde Türk öğrenciler Amerika'da yüksek lisans, doktora ve doktora tezi araştırması yapmak için başvuruda bulunurlar.

Bu bursu kazanan öğrencilere programa göre bir ya da iki yıl boyunca yıllık $30,000'a kadar fon ile gidiş-dönüş uçak bileti ve sağlık sigortası sağlanır.

Bağımsız komiteler tarafından bu bursa seçilen öğrenciler için bir sonraki akademik yıl boyunca üniversitelere genellikle ek burslarla yerleştirme işlemleri gerçekleştirilir. Bursiyerler takip eden akademik yılın güz döneminde ABD'de öğrenciler eğitime başlar.

Bu bursumuza etkili başvuru paketi hazırlama konusunda verdiğimiz seminerlerin tarihleri anasayfamızdaki Etkinlik Takviminde verilmiştir. Takvimde belirtilen etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi için etkinlik adının üzerine tıklanması yeterlidir.

Başvuru formundaki "Başvuru Dönemi" (Application Cycle) sorusu için 2011-2012 seçeneği açılmıştır.

Irem burda yuksek lısans doktora gıbı programlara burs verılecegı yazıyor.Yanı orda okumamızı mı ıstıyorlar burs alabılmek ıcın kısa surelı degısımlerde burs vermıyorlar mı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #8 by irem
Türk Vatandaşlarına Yönelik Fulbright Bursları



Fulbright Eğitim Komisyonu Amerika'da eğitim ve araştırmaya yönelik olarak Türk vatandaşlarına birçok farklı program dahilinde karşılıksız burslar sağlanır. Programların ortak özelliği, kültürel değişimin ön planda olması ve program bitiminde Türkiye'ye dönülmesidir.


Program kurallarına göre Türk vatandaşı olunması ve başvurulan programın kendi kurallarına uygun koşullarda olunması şarttır.

Burada belirtilen programlara uymayan koşullarda fon sağlanamamaktadır.

Farklı programlar ortaya çıkabileceğinden düzenli aralıklarla internet sayfamızı kontrol etmenizi öneririz.

Fulbright bursları dışında kaynak arayan öğrenciler buradan farklı kaynaklardan alınabilecek burs olanaklarını araştırabilir, danışmanlarımızla temasa geçebilirler.

www.fulbright.org.tr/tr/turk

Bu başlığa bulabildiğim tüm kuruluşları eklemeyi planlıyorum.Belki birebir görüşmelerle verimli sonuçlar elde edilebilir.Ancak bu siteyi burs bulabilen bir kurum haline getirmenin nasıl mümkün olacağını bilemiyorum...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #9 by audi
burs işi zor o zaman. Ama Abd'deki Türk vakıflarını biraz araştırmak lazım. hatta araştırayım. Böylece bu siteyi burs veren bir site haline getirme çalışmalarına bir adım yaklaşmış oluruz belki.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #10 by deniz
2 aylık amerika macerasinın faturası (staj amaçlı)

1.ay:
1200+1000 tl uçak parası(gidiş-dönüş,ama dönüş tarihimi bir ay ertelettiğim için 2 aylık bilet ve ceza da girdi işin içine.

İstanbul-NYC direk uçtum, havaalanı-central station 50 dolar -taksi ile, elinizdeki bavullarla çokta başka seçenek yok.
NY-New Haven trenle 19 dolar diye hatırlıyorum.
İlk gece yurtta kalamadığımız için otel parası 70-100 dolar
Yurt parası 1000 dolar
Yale de 1 aylık staj 1500 dolar,
Yale içi ulaşım, ücretsiz shuttle ve yürüyüş ,dolayısıyla oldukça masrafsız.
Yemek ,diğer gereçler,merak edilip alınan kitaplar,vb aylık 1000-1500 dolar. birilerine hediye filanda almaya kalkarsanız özellikle.
New Haven-Ny yakın oldugundan (1,5 saat), haftasonu NYC planı yaparsanız bunu da dahil etmek lazım:)

2.ay:

New haven-Boston tren: geç alırsanız oldukça pahalı. 60-200 dolar arasında değişiyor. Otobus ise tam hatırlamıyorum ama 20 dolar gibi birşeydi.
Bostonda kendime bir ev ayarlamıştım.Odasını kiralayan bir üniversite hocasıydı. Aylık 800 dolar.yemek dahil değil
Boston içi ulaşım,charlie cart la ayda 50-70 dolar arası bir ücrete mal olmuştu. Tabi ben şehirin dışında bir yerde kalıyordum.
Harvard da staj:3500 dolar :S
Diğer harcamalar için 1000 dolar ayırın derim.
Boston-NYC dönüşü de var. Tabi uçuşunuzu Boston dan aktarmalı ayarlamayı akıl edemezseniz benim gibi!
Toplu taşıma ile gidiş-dönüşün en zor kısmı toplam 50-60kg valizi taşımak, durak kaçırmadan inebilmek, ve valizleri merdivenlerden indirip çıkarmak olmuştu. O yüzden taksiye vereceğiniz para kesinlikle değer:)sonra ortopediste para vermek istemiyorsanız..:)

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #11 by Arda
Tubıtak'ta oyle bır program olması lazım.Ben suana kadar denıyen kımse gormedım ama asıstanları hastanelerı bursla gonderebılıyor sınavını kazanırsan eger.Ayrıca amerıkadakı turk tıp derneklerınden bırınde burs verıldıgını okumustum(hatta bulmustum o burs veren dernegı ama unuttum sımdı adını).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #12 by audi
bu maliyetler için devletin veya vakıfların verdiği herhangi bir burs yok heralde, değil mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #13 by Arda
Bu arada gordugunuz gıbı cokta ucuz degıl ev ve ucak bıletı dagıl suan bana 2225 dolara patladı ve daha Amerıka'ya adımımı atmadım bıle.Cok ucuz bır macera degıl bu ıs.Gıdecegım yere para vermeyecegımı de eklemek ıstıyorum.Sonuc olarak 3 aylık Amerıka tecrubesı asagı yukarı 3000 dolara patlıyor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #14 by Arda
Arkadaslar bıldıgınız gıbı bu yaz Amerıka'da olacagım ve malıyet hakkında ben de bıraz yorum yapmak ıstıyorum.

Oncelıkle Amerıka'ya bıletler cok ucuz degıl.Ben Deltanın aktarmasız ucuslarından bırıne bılet aldım.Cok gec kaldım alırken cunku baska ıslerım de vardı.Ne olacagı bellı olmadıgı ıcın gec kaldım ancak 775 dolara aldım.Internetten aldım bıletımı.Bir kac sıteyı taramak mumkun.Altta ıhtıyacınız olabılecek ve Ulas abının bır yazısından ogrendıgım tum sıtelerı koyuyorum tekrar buraya.Bu arada 3 ay once alsam ne kadar ucuz olurdu onu da yazayım.3 ay once 400 avro'ya gormustum aynı bıletı ama tabıkı kader.Bır dahakı sefere aklımda bulunacak.Bu arada bıletınızı alırken bagajlara para ıstıyorlarmı ona da bakmayı sakın unutmayın.Cok malıyetlı olabılıyor sonra ucuza aldım derken.

Ev ıslerıne gırmek gerekırse, fıyatlar genelde hangı sehıre gıttıgınıze gore degısıyor.Sadece New York ıcın konusursak fıyatlar 500-600 dolar cıvarı aylık.Tabıkı bunlar sadece bır odanın fıyatları.Burada da onemlı nokta butun her sey dahıl mı?guvenlı mı?(bu konuda pek bır sorun cekmedım New York'ta cunku bır akrabamız aracılıgı ıle oluyor bu ısler).400 dolara da bulma ıhtımalınız var tabıkı de ama bence New York'a geldıkten sonra 2. ay degıstırmek daha mantıklı evınızı.Cleveland ıcınse bu benım ıcın cok daha kolay oldu.Bır kısıyle 5 ay once konusmustum.400 dolara anlastım ve hallettım.Yuruyus mesafesınde olması onemlıydı burada benım ıcın neden dersenız New York'ta her yere metro var ancak Cleveland'da bu ıs cok daha zor olabılırdı benım ıcın ve ben de yurume mesafesınde ev tuttum.Bu arada evlerın hepsını Craiglist'ten arayabılırsınız.Ben boyle aradım.

Kullandıgım ve Ulas Abı'nın de yazısından aldıgım bazı yararlı sıteler

Google Earth
www.hotels.com
www.travelocity.com
www.expedia.com
www.orbits.com
Craiglist

Simdilik bu kadar yazıyorum.Sorularınız olursa cekınmeden sorun.Ilerde gorduklerımı de burada paylasmaya devam edecegım

Arda

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #15 by umc
Replied by umc on topic Maliyetin çok kısa bir özeti
Anlaşılan fiyatlar artmış...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
14 years 1 week ago #16 by skeleon
uzun uzun gozatmak isteyenler icin :)

www.ecfmg.org/fees.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 3 weeks ago - 14 years 3 weeks ago #17 by umc
Bu konu hakkında konferansda çok vakit harcıyoruz ancak çok kısa olarak yaklaşık bir özet...

Herşey yolunda gider de bir kez yapılan işi bir daha yapmak zorunda kalmazsanız...

ilk sınav 800 dolar civarı
ikinci sınav 800 dolar civarı
pratik sınav 1300 dolar civarı
pratik sınavı almak için ABD ye gtmek konaklamak (sezona göre değismekle birlikte) yaklaşık 1500 dolar civarı

tüm sınavlardan hiç kursa yazılmadan ya da kaynaklara para harcamadan alınabilecek en yüksek notları alıp bir defada geçtkten sonra , hiç basşvuru öncesi deneyim yapmaya gerek kalmadan (çok zayıf ihtmal) bir tek başvuruda kabul edildiğinizi varsayarasak, başvuru ücretleri (ERAS, NRMP , Posta vs...) 500 dolar civarı diyelim... Br tek programa gelip görüşme yaptığınızı varsayalım ve bu tek görüşme ile kabul edildiğinizi varsayalım... Geliş dönüş konaklama maliyeti 1500 doları civarı...

Herşey tıkır tıkır gitse bile, Türkiye'den paraşütle inerek iş başı yapmanın maliyeti

800
800
1300
1500
500
1500

ne yaptı?

yaklasık 7000 dolar diyelim...

Umarım bir fikir vermiştir...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: günay, dremus, Mrs.Mazman

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.341 seconds