Topic-icon Amerika'nin Ogrenci Sehri Boston

6 years 3 months ago #1 by findikemine
Merhabalar bu yaz Boston a gitmeyi planlıyorum ancak konaklama için yeteri kadar bilgi sahibi olamadım.Fiyat bakımından Boston pahalı olduğu için önerebileceğiniz yakın şehirler var mı ? Giden arkadaşlar nereleri tercih etti memnuniyetleri nasıldı öğrenmek isterim. Teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #2 by in ter
Trafik konusunda İstanbul gibi olduğu pek doğru değil bence. Belki park yeri konusunda benzerlik olabilir. İhtiyacım olmadığından onu karşılaştıramayacağım. Pahalı olmasının haricinde her yönüyle yaşanılacak yer.

Bence Boston Ankara gibi, NewYork da İstanbul. Ankara'da yaşanır, İstanbul'da gezilir. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #3 by nilufer
BOSTON

New England Bölgesi'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Boston şehri, hem kültürel hem de tarihsel geçmişi ile Amerika'nın önemli şehirleri arasında yer alıyor.

Boston şehrinin adı, bölgeye ilk yerleşen Puritan mezhebine bağlı İngilizler tarafından, İngiltere'deki Boston kasabasında da olduğu gibi St. Botolph's Town kelimesinin kısaltılmasıyla oluşmuş. Şehirde İrlandalı ve İngilizlerin ağırlığı göze çarpsa da her ülkeden insanı bir arada görmek mümkün.


Boston, 1700'lerden bu yana Harvard ve MIT gibi Amerika'nın birçok ünlü üniversitesine ev sahipliği yapmaktadır. Boston şehri hem çevresindeki üniversitelerin artan popülariteleri, hem de son yıllarda hızla gelişen ticari bir merkez olmasıyla büyük oranda göç almaktadır. New England bölgesinin soğuk iklimi, Atlantik Okyanusu kıyısındaki Boston'u oldukça olumsuz şekilde etkilemektedir. Kasım ve Mart ayları arasında etkisini gösteren soğuk ve kar çoğu zaman yaşam koşullarını zorlaştırsa da Boston çalışmak veya okumak için ideal ve güzel bir şehirdir.



Yuz olcumu: 231.2 kilometre
Nufus: 589.141

TARIHI:

Boston ABD'nin en eski ve varlıklı şehirlerinden biri olarak bilinir. 17. yüzyıl başlarında Amerika'nın yerlileri tarafından kurulmuştur. Amerika'nın başlarında şehrin nüfus yapısında köklü değişiklikler oldu. Bu dönemde Boston'a gelen göçmenlerin çoğu mezhebi ağırlık kazanmağa başladı. Şu anda Boston Avrupa'dan ilk göçmen alan bölgelerinden biridir. Boston bölgesine ilk yerleşenlerin çoğu İngiliz asıllı Protestanlardı ve şehre İngiltere'nin Boston şehrinin ismini verdiler. 19. yüzyıl İtalyan ve İrlandalı asıllıydı ve şehirde Protestanlık yerine Katolik Amerika'da İrlanda kökenlilerin en etkin oldukları şehir olarak bilinir.

IKLIM:

Boston dort mevsimi de yasamaktadir. Ozellikle New England soguk bir iklime sahiptir. Bu durum Boston'i olumsuz etkilemektedir.
Boston ortalama sıcaklıklar:
Kış- ort. hava sıcaklığı: -6 ºC
Yaz- ort. hava sıcaklığı: 27 ºC



ULASIM:

Boston'da ulaşım, trafiğin yoğunluğu, yolların bozukluğu, sokakların darlığı ve otopark bulmanın zorluğu açısından İstanbul'dakinden farklı değil.

Amerikan tarihinin en pahalı ve en kapsamlı otoyol projelerinden biri şu anda Boston'da Big Dig adı altında sürdürülüyor. Şehirde sorun olan otoyollar, yerin metrelerce altına indirilerek hem trafik sıkışıklığı hem de çevre kirliliği azaltılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar yaklaşık 14 milyar dolara mal olan proje 90'lı yılların başından beri sürdürülüyor.

Şehir merkezinde otoparkların kısıtlı olmasından dolayı otopark ücretlerini oldukça yüksek. Caddelerde, parkmetre bulunan kaldırım kenarlarına sabah 7'den akşam 7'ye kadar saati 1 dolara park edilebiliyor. Bazı bölgeler, akşam 7'den itibaren 'Residential Parking', yani çevredeki binalarda yaşayanların park edebilmeleri için ayrılıyor. Akşam saat 7'den sonra ve pazar günleri parkmetrelere para atmanıza gerek yok.

Boston'da soğuk havaya rağmen günün her vaktinde sokaklarda yürüyenleri, T adı verilen tramvayları bekleyenleri görmeniz mümkün. Bu "küçük büyükşehir"de her yer birbirine oldukça yakın.

Tramvay güzergahları kırmızı, turuncu, yeşil ve mavi renklerle birbirinden ayrılmış. T'leri şehir merkezinde yerin altından ilerken, şehir merkezinin hemen dışında arabaların arasında giderken görebilirsiniz. Tramvay, şehir trafiğini hafiflettiği gibi Boston'da ulaşımın en ucuz yolu. 1 dolar karşılığında belli istasyonlarda yapacağınız güzergah değişiklikleri ile şehrin istediğiniz bölgesine kolaylıkla gidebilirsiniz. Harvard ve MIT üniversitelerine kırmızı hat ile, Boston University ve Boston College'a ise yeşil hatla ulaşabilirsiniz.

Logan Hava Alanı

Boston'da trafik kadar olumsuz hava koşulları da oldukça büyük problem yaratıyor. Hava şartları çoğu zaman uçuşları olumsuz yönde etkiliyor. Logan hava alanına mavi hatlı tramvay ile ulaşabilirsiniz. Alan 5 terminalden oluşuyor. Yurtdışından direk geliyorsanız uçağınız E Terminaline inecektir.

GEZILECEK YERLER:

Boston Amerika'nın hem yerli hem yabancı turistleri çeken sayılı şehirlerinden biridir.

Duck Tours:

Boston'ı gezmek için belki de en iyi yol "Duck Tour"dur. Hem karada hem de suda giden bu 'amfibik' araçlar bir buçuk saatlik keyifli bir şehir turu sunmaktadır. 15$-21$ arası bir ücret karşılığı tüm şehri rehberler eşliğinde gezebilirsiniz.

Prudential Towers ve John Hancock Building:

Boston'un en yüksek iki binasından şehri seyretmeniz mümkün. Prudential Towers binasının son katında yemek de yiyebilirsiniz.



Newbury Street:

Newbury Street Boston'un "Rodeo Drive"ı olarak kabul edilir. Cadde boyunca 1857'lerden kalma tarihi binaların arasında parıldayan birçok popüler markaları, ünlü lokantaları, sanat galerilerini görmeniz mümkündür. Kısacası Boston'ın kalbi Newbury'de atar.





North End:

İtalyan mahallesi, okyanus ile şehir arasında kalan pastaneleri ve de lokantaları ile ünlüdür. Bu bölgenin en popüler caddesi Hanover Street, en ünlü pastaneleri ise Mike's Pastry ve Modern Pastry Shop'tur. Bölgede ayrıca birçok tarihi bina ve kilise bulunmaktadır.

Theater District:

18. ve 19. Yüzyıl'dan kalan bir çok tiyatro binasi bu bölgede hala tiyatro severlerin hizmetindedir. New York Broadway müzikalleri, özel şovlar ve tiyatro gösterileri Boston'da oldukça ilgi görür.



Quincy Market ve Faneuil Hall Marketplace:

Sokak satıcıları, festivalleri, lokanta ve mağazaları ile 255 yıllık bir geçmişe sahip olan bu pazar merkezi turistlerin en gözde mekanlarından biridir.

Salem:

Boston'ın 16 mil kuzeyinde kalan Salem kasabası 1692'de 'cadı' olayları yüzünden birçok kişinin ölümüne sahne olmuş. Her Ekim ayının 31'inde kutlanan Cadılar Bayramı "Halloween"de Salem kasabası sokakları renkli bir festivale dönüşüyor.



Cambridge:

Charles River ile Boston şehir merkezinden ayrılan bu bölgede MIT ve Harvard üniversitelerinin ünlü ve tarihi binaları bulunur.
MIT



HARVARD



Harvard Square:

Cambridge'de Harvard üniversitesi kampüsü içinde bulunan bu meydan, mağazaları, barları, kitapçıları, sokak müzisyenleri ve lokantaları ile öğrencilerin favori mekanıdır.



The Freedom Trail:

Boston, New England bölgesinde Amerika'lıların İngiliz sömürgeciliğine karşı ilk defa ayaklandıkları tarihi bir şehirdir. Caddelerdeki kırmızı tuğlalar "The Freedom Trail" (Özgürlük Yolu)'nu oluşturmaktadır. Bir buçuk dolara edinebileceğiniz haritalarla yerdeki kırmızı tuğlaları takip ederek Boston'un tarihi bölgelerini, ünlülerin anıt mezarlarını, yeni ve eski şehir belediye binalarını, müzeleri ve kiliseleri gezebilirsiniz.

New England Aquarium:

Bölgenin en büyük akvaryumudur. Okyanus kıyısında olan bu müzeye giriş ücreti 10$ ile 15$ arasında değişir.Bilgi için (617) 973-5200 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Museum of Science:

Bölgenin en büyük müzelerinden biridir. 1965 yılında dünya yörüngesinde dolaşan 'Gemini' uzay gemisinden özel donanımlı tiyatrolara kadar, bilim dünyasıyla ilgilenenlere yönelik bu özel müzeye giriş 5$ ile 9$ arasındadır. Ayrıntılı bilgi için (617) 723-2500 numaralı telefonu arayabilirsiniz.




USS Constitution Museum

1974 yılında faaliyeti durdurulan Amerikan Donanması'na ait bu askeri üssü ücretsiz gezebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için (617) 426-1812 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Charlestown Navy Yard, Boston

Whale Watch Cruises

Balina Seyir Gezileri
Yaz aylarında 2-3 saatlik turlarla yaklaşık 20$-28$ arasında bir ücret karşılığı okyanustaki balinaları görmeniz mümkündür.

Museum of Fine Arts

Bu sanat müzesinde Van Gogh gibi ünlü ressamların eserleri bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için (617) 536-8818 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

[img]http://http://www.saatchi-gallery.co.uk/museumimages/thumbnail1.php/4457200743044543arc_pht.jpg


GECE HAYATI:

Boston'da gece hayatı çok canlıdır. Gece klüplerinin önünde, kış aylarında bile soğuğa rağmen uzun kuyruklar oluşur. Boston gece klüplerinde Türkçe müzik duyarsanız sakın şaşırmayın!

RESTORANTLAR:

Boston'da tüm dünya yemeklerinden örnekleri tadabilir, bütçenize göre değişik yemekleri deneyebilirsiniz.

www.zagat.com/boston

www.wheretoeatboston.com web sitelerinde Boston'daki restoranlar ile ilgili yararlı bilgiler bulabilirsiniz.




KONAKLAMA:

Boston'da konaklayabilecek yer bulmanız turizm sezonu olan Haziran-Eylül ayları arasında oldukça zordur. Boston çevresindeki okullar da otellerin doluluk oranlarını arttıran etkenler arasındadır. Özellikle okulların açıldığı ay olan Eylül başı ve mezuniyet törenlerine denk gelen Mayıs ayında otellerde yer bulmak oldukça zordur.

Boston şehir merkezindeki otellerin gecelik fiyatları oldukça yüksektir. Bu nedenle şehir merkezine yakın olan Cambridge gibi diğer bölgeleri tercih etmeniz daha uygun fiyatla konaklamanızı sağlayacaktır

Boston'da gerek ev kiraları, gerekse yurt masrafları New York şehri kadar fazladır. Birçok üniversite kampüsünün şehirle iç içe olması, okullara yakın kiralık yerler bulmanız bakımından hem avantaj hem de dezavantaj olacaktır. Son senelerde Boston'da artan öğrenci sayısı hem yurt hem de kiralık ev bulmayı daha da zorlaştırıyor. mezun olan öğrencilerin şehri terketmeyip Boston'da iş bulmaları ve giderek artan göç oranı ev kiralarının inanılmaz rakamlara ulaşmasına yol açmaktadır.

ALISVERIS:

Copley Place Mall ve The Shops at Prudential Center
Boston'ın merkezindeki bu iki alışveriş merkezi, bir üst geçit ile birbirine bağlanmış, yüzlerce mağazayı bir arada barındırıyor.
Adresi: 100 Huntington Avenue veya 800 Boylston Street.

CambridgeSide Galleria
Cambridge bölgesindeki alışveriş merkezidir.
Adresi: 100 Cambridgeside Place, Cambridge.

The Mall at Chestnut Hill
Boston şehir merkezine yaklaşık 15 dakika uzaklıktaki bu alışveriş merkezinde bir çok ünlü mağazayı bulabilirsiniz.
Adresi: 199 Boylston Street (Route 9), Chestnut Hill.

Wrentham Outlet Center
Boston'a yaklaşık 45 dakika uzaklıktaki bir fabrika satış (outlet) merkezidir.
Adresi: I-495 Exit 15, Wrentham.

Burlington Mall
Şehir merkezine yaklaşık 25 dakika uzaklıktadır.
Adresi: Route 128 (I-95), Exit 32B.

SPOR:

Boston dört farklı spor dalında birer profesyonel spor takımına ev sahipliği yapıyor. Amerikan Futbolu, Baseball, Basketbol ve Buz Hokeyi takımlarının birçok fanatik taraftarı var.




New England Patriots: Amerikan Futbol takımı "Foxboro Stadium"da oynuyor.
Boston Red Sox: Basebal takımı "Fenway Park"da oynuyor.
Boston Celtics: Basketbol takımı "Fleet Center"da oynuyor.
Boston Bruins: Buz Hokeyi takımı "Fleet Center"da oynuyor.
Boston'da etkisini Kasım - Mart aylarında gösteren Kış, Kayak sporunu çok elverişli kılmakta.

KISACASI HER BAKIMDAN YASAMAK ICIN HARIKA BIR SEHIR BOSTON. ;)
The following user(s) said Thank You: umc, hekim23

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.238 seconds