Topic-icon ECFMG nin bizlerden talep ettigi transkript formati nedir, neler icermelidir ?

11 years 10 months ago #1 by asbesdos
Cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin..Herkese iyi calismalar..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #2 by umc
Transkriptte uluslararası format diye bir kavram olduğunu zannetmem.
İngilizce olması yeterlidir. Okulundan ingilizce transkript iste, onu gönder, İngilizce verilmiyorsa çevirtip gönder. Sorun olmaması gerekir.

asbesdos wrote: Merhaba arkadaslar,

Ben mezunum, step 1 basvuru belgelerini hazirlarken transkript gondermelimiyim.

Ikinci sorum da, eger su asamada gerekli degilse ,ilerleyen zamanda gondermem gerekse bile bildigim kadariyla, ECFMG transkripti uluslararasi formatta olmasini istiyor. Mezun oldugum universitenin bu konuda hic bir bilgisi yok, bana verdigi transkript cok basit, derslerim ve karsilarinda aldigim notlar yaziyor, birde 1 ve 2. sinif kredileri yaziyor. diger siniflarda komite sistemi oldugu icin onlarin karsisina kredi sayisi yazilmamis, sadece notlarim yaziyor.

ECFMG nin bizlerden istedigi transkript neleri icermeli, hangi formatta olmali, bilen arkadaslar benimle paylasirsa cok sevinirim..


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #3 by kerim
Benim gönderdiğim transkriptte tüm derslerin kredileri ve 4 üzerinden alınan notlar vardı.
Zaten transkript ingilizce olarak hazırlanıp verilmişti. Bu şekilde gönderince 'Medical Education Credentials' da sorunsuzca halledildi.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #4 by in ter
Benim okuduklarimdan anladigim kadariyla ilk asamada 'final transcript' i gondermeye gerek yok. Ama form 344'te 'Transferred credit' icin transkript diye bir bolum var. Bu tam olarak ne bilmiyorum. O yuzden ben zarfa transkriptimi de ekledim. Transkriptin okuldan istenecegi, eger okul cevap vermezse kisiden istenecegi yaziyor. Yani muhtemelen gondermek gereksiz. Neyse fazla belge goz cikarmaz, ya daa cikarir mi ki. :blink:

Transkripte gelince o kadar komik transkriptler hazirliyor ki okullar. Seyirlik. Ders kiredeilerinin (ogrenci islerinde kesinlikle olmali, yoksa nasil ortalama hesaplayacaklar) 4 lu sistemle yazilmis ortalamanin olmasina dikkat edebilirsiniz.

Cok net yorum yapamiyorum. Cunku benim sertifikasyon surecim henuz tamamalanmadi. Daha once 'Medical Education Credentials' islemini tamamlayan arkadaslar daha ayrintili bilgi verebilir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #5 by asbesdos
Merhaba arkadaslar,

Ben mezunum,Step 1 basvuru belgelerini hazirlarken , transkript gondermelimiyim..

Ikinci sorumda,eger su asamada gerekli degilse,ilerleyen zamanda gondermem gerekse bile,bildigim kadariyla, ECFMG transkriptin uluslararasi formatta olmasini istiyor.Mezun oldugum universitenin bu konuda bir bilgisi yok, bana verdikleri transkript cok basit,derslerim ve karsilarinda aldigim notlar , 1. ve 2. sinifin derslerinin kredi puanlari yaziyor. Diger siniflarda komite sistemine gectigimizden , onlarin kredi puanlari yazmiyor.sadece notlarim yaziyor.

ECFMG nin bizlerden istedigi transkript neleri icermeli, hangi formatta olmali, komite sistemindeki derslerim icin kredi puani yazilmasi gerekli mi, bilen arkadaslar benimle paylasirsa sevinirim..herkese iyi calismalar..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.267 seconds