Topic-icon ABD'deki asistanlık başvurularında ECFMG sertifikasına ek olarak USMLE Step 3 sınavını geçmiş olmak başvuruyu güçlendirir mi?

13 years 1 month ago #1 by umc
USMLE Step 3 sınavı, geçildiği takdirde, kişiye hangi eyaletten giriyorsa, o eyalette lisans başvurusu imkanı tanıyan bir sınavdır. Dikkat edilmesi gerekir ki, lisans kazandıran değil, lisans başvurusu yapma hakkı kazandıran bir sınavdır. Bazı eyaletlerde (10 eyalet) asistanlığa başlamadan lisans alabilme hakkı tanınır. Bu birkaç eyalette asistanlığa başvurulmadan usmle step 3 alınır ve lisans başvurusu yapılarak lisans kazanılırsa, kişi çalışma vizesi olan H1b vizesine başvuru hakkı kazanır. H1b ile diğer alternatif olan J1 vizenin farkları başka başlıkta detaylı incelenmiştir. Step 3 sınavının vize durumunu bazı eyaletlerde değiştirebilmesi nedeniyle önemli bir etkisi olabilir.

Akademik anlamda da Step 3 sınavının geçilmesi başvuruyu sadece güçlendirebilir. Çok büyük bir etki sağlayacağını düşünmesek de mutlaka pozitif bir etki bırakacağı kanaatindeyiz.


furkan wrote: Usmle step 3 e asistanlik sirasinda da girebildigimizi biliyorum.Ama asistanliga
basvurmadan onca bu sinavi almanin avantajari/dezavantajlari nelerdir?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: furkan, in ter
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #2 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 usmer puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago - 13 years 2 months ago #3 by furkan
Usmle step 3 e asistanlik sirasinda da girebildigimizi biliyorum.Ama asistanliga
basvurmadan onca bu sinavi almanin avantajari/dezavantajlari nelerdir?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.393 seconds