Topic-icon "Personal Statement" yazarken nelere dikkat edilmelidir?

14 years 2 weeks ago - 12 years 4 months ago #1 by umc
"Personal statement" (amac mektubu)ile ilgili kişisel öneriler :

-Anadili Ingilizce olan birine gosterilmesi cok iyi olur
-Iceriginde, Ozgecmis'te ve LOR'larda bahsedilmeyen seylerden bahsetmek daha yerinde olur, basvuru ile sunulacak baska belgeler ile "gosteremeyeceginiz" ozelliklerinizi, bahsetmek istediklerinizi, basinizdan gecen ve mesleginizle bagdastirabileceginiz dramatik bir olayi anlatmak gibi.
-Herseyin dogru olmasi gerekmiyor, olmamis bir seyi de olmus gibi anlatabilirsiniz, ya da olup biten birseyi yazilabilecek hale getirmek icin biraz esnetebilirsiniz, aciklayamayacaginiz bir yalan yazmak degil tabii, ornegin basinizdan gecen bir olayi dikkat cekici bir hale getirmek icin birseyle ekleyip cikarma gibi. Basvuru bir oyun gibi cunku. Biraz da bir mali pazarlama gibi dusunun.
-5 paragrafi gecmemeli. Ortalama bir punto buyuklugu ile bir A4 sayfasini gecirmeyin.
-Ilk goze carpacak belgelerden biri oldugu unutulmasin.
-Internetten ornekler bulabilirsiniz ama onlardan alinti yapmaktan kacınmak lazım, Cunku herkes bu isi yapiyor, ve boyle birsey fark edildiginde prestij kaybina ugrarsiniz. (ben internet kaynaklarindan asirilmis klise cumlelere kendi gorustugum adaylarin PS leri arasinda rastladim, kendi basvurdugum donemde -1,5 yil once- ayni kaynaklarda gordugum ifadelerin aynisinin birden fazla kisi tarafindan kullanilmis olmasi beni cok sasirtti, bir o kadar da o metne saygimi azaltti.
-Noktalamaya dikkat edin.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: kerim, stajyer, sultans, hejar
The topic has been locked.
  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.235 seconds