Topic-icon `Letter of Recommendation` bizim tarafimizdan yuklenebilir mi?

10 years 7 months ago #1 by isko88
Benim ogrendigim kadariyla My Eras a diledigimiz kadar mektup yukleyebiliyoruz ama programlara yollarken en fazla 4 tanesini secip yollayabiliyoruz yani kimse onlara gonderdigimiz mektplarin disindaki mektuplari goremiyorlar. Bu arada duydugum baska bir konu hakkinda da birsey sormak istiyorum. Bazi cevremdeki insanlar, basvurulardan once yani su siralar basvurmak istediginiz program direktorlerine email atin, personal statementinizi yollayin tarzi seyler soyluyorlar. Bu konu hakkinda bir fikri olan var mi? Sonucta o kisi beni hic tanimiyor ve eminim bunu bir suru insan yapiyordur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #2 by suzi
bu sorunun cevabini tam olarak bilmiyorum malesef.
Eger ikinci bir mektup yuklersen ve ikisi ayni anda PD ye gozukurse bu hic hos olmaz zannediyorum.
Tavsiyem ERAS i arayip, kesin bilgi elde etmen..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #3 by isko88
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Ben mektubu nonwaived olarak kendim yukledim sisteme ve posthanede yuklenmis gorunuyor su an. Ama nonwaived mektuplarin etkisi daha az oldugu icin mektubu yazan hocaya rica edecem kendi LoR Portal dan yukleyebilir mi diye. Tabi bunun icin My Eras tan tekrar hocanin ismini girip finalize edecem. Acaba ayni kisiden alinan ayni mektubun biri nonwaived digeri waived olarak iki kere sisteme yuklenmesinde sakinca var mi? Sonucta ben waived olani programlara yollayacagim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #4 by suzi
toparlayici bir bilgi vermek icin yazmak istedim

LOR lar 2 tipten olusuyor unwaived ve waived olanlar (burada feragat edilen mektubu gorup gormeme mevzuu)
Gecen seneye gore mektup yukleme konusunda degisiklikler oldu, onceden posta ile unwaived mektuplar gonderilirken
bu sene bunlarin hepsi elektronik sisteme baglandi.

1) waived LOR: Genellikle daha degerli oluyor, mektubu gormedigimiz icin hocanin ozgurce yazabilecegi dusunuluyor (aslinda hoca neyden cekinecekse) Hocalardan mektup isterken do you know me well enough to write a strong letter of recommendation seklinde sorarsaniz guclu yazmayacak bir hocaya sizi kibarca reddetme imkani sunarsiniz. Eger hoca bu soruya evet yazarim diye cevap verirse, guvenip mektubu istemek gerekli. Hayir diyorsa bence israr etmenin manasi yok cunku Amerika'da good=orta
excellent= above average outstanding=very good demek gibi birsey, mediocre mektuplarin zarari bile olabilir.

Mektubu yuklemek icin once ERAS tan hocanin bilgilerini yazip mektubu finalize edecegiz, daha sonra ise cikan Letter Request Form'u hocaya email ya da posta ile gonderecegiz. Bu formun icerisinde mektubun nasil yuklenecegi yazili. Hoca da LOR portal system den kendi adina bir kullanici hesabi acip, letter request formunda yazan LetterID numarasi ile sisteme mektubu yukleyecek. Daha sonra mektubun ERAS Post Office'te gozukmesini bekleyecegiz.

2) unwaived: Bu kisim icinde ise OASIS ten direk LOR upload kismina girip, mektubu kendiniz yukluyorsunuz (browse secenegi var) Daha sonra ise myeras ta finalize edip mektubun postahanede gozukmesini bekliyorsunuz..
The following user(s) said Thank You: neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #5 by umc
Kerim, Deniz
Guncelleme icin tesekkurler.
Yaslaniyorum galiba, her sey degismeye basladi.
Sevgiler

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago - 10 years 7 months ago #6 by deniz
Merhaba,
Kerim`in de bahsettigi gibi bu sene degisti kurallar. Evet kendin yukleyebiliyorsun.. Ancak soyle bir durumda var, non-waived mektublari bazi okullar direk eliyormus, yani okumuyorlarmis bile. Bunu mektup istedigim Amerikali bir hocadan duydum. Ne derece her okul icin gecerlidir bilemiyorum ama yine de imkan varssa `waived` seklilnde hocalara yukletmek daha garanti gibi gozukuyor..
Deniz

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #7 by vioxx
Bence olayları karıştırıyorsun. Mektup bir kartvizit değildir, gerektiğinde göstereceğin. Match başvurunu yaparsın, sınav sonuçların, mektupların vs sisteme yüklenir sonra yerleşir ya da yerleşmezsin. İstersen bir sonraki yerleştirmede kullanmak için mektubun sistemde 1 sene daha kalmasını sağlayabilirsin. Eğer mektup alacağın biri var ise söz alman ve başvuru yaparken sisteme yüklenmesini sağlaman yeterli.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #8 by pataraa96
Peki daha stepleri almamış birisinin mektupları, mektupları yazan kişi tarafından matchlerden ne kadar süre önce sisteme yüklenebilir? Mektuplar sistemde ne kadar süre kalıyor?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #9 by kerim
Bu seneden itibaren LOR, MSPE ve transkriptlerin OASIS deki upload portalından sisteme yüklenmesinin önü açıldı. Yani hocadan yazılı kağıt olarak aldığınız mektubunuzu bizzat kendiniz yükleyebilirsiniz sisteme (artık posta ile evrak göndermek yok), ve bizzat yüklediğiniz bu mektubunuz non-waiwed olmak zorunda.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc, neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #10 by umc
Mektup yazicilarin kendileri yuklemeleri gerekiyor. Senin yukleyebilecegini zannetmiyorum. Bu portal yeni sanirim, ama bu portal oncesinde de mektup yazicilarin kendileri direk yolluyorlardi, senin yollaman zaten mumkun degildi, o nedenle bu sistemde de mumkun olmamali.

Waive ve Non-Waive konusu ayri, mektubu senin gormus olman ya da gormemis olman ile ilgili, sen gormus olsan bile mektup yukleyici `gormemistir` diye yukleyebilir, mektubun yuklenmesi ile mektubun senin tarafindan bilinmesi konulari tamamen ayri konular.

isko88 wrote: Merhabalar. Bu sene uzmanliga basvuracak butun arkadaslara simdiden basarilar diliyorum. LoR ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Amerikada bir hocadan mektubum var ve sisteme ben yukleyecegim yani non-waived olacak. Ben mektubu LoR Portal dan yukledim kendi adima hesap acarak ama kafam karisti sonrasinda cunku bircok kisi kendi Oasis sayfamizdan yuklenecegini soylemis. Lor Portal sadece mektubu yazan hocalarin kendileri yuklemeleri icin mi yoksa biz de kendi adimiza hesap acip yukleyebiliyormuyuz?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #11 by isko88
Merhabalar. Bu sene uzmanliga basvuracak butun arkadaslara simdiden basarilar diliyorum. LoR ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Amerikada bir hocadan mektubum var ve sisteme ben yukleyecegim yani non-waived olacak. Ben mektubu LoR Portal dan yukledim kendi adima hesap acarak ama kafam karisti sonrasinda cunku bircok kisi kendi Oasis sayfamizdan yuklenecegini soylemis. Lor Portal sadece mektubu yazan hocalarin kendileri yuklemeleri icin mi yoksa biz de kendi adimiza hesap acip yukleyebiliyormuyuz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.321 seconds