Topic-icon ABD dışarısından alınan LOR başvurular sırasında değerlendirmeye alınır mı?

13 years 2 months ago #1 by umc
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #2 by umc

kimber wrote: Arada bir fark olduğu açık. Ancak sorun tam olarak şu, örneğin bir ya da iki ABD de çalışan öğretim üyesinden alınan mektubun yanına eklenen diğer 1 ya da 2 ABD dışı branşında tanınmış ya da söz sahibi olan hekimlerden alınan LOR lar - genel olarak ideal sayının 3 ya da 4 olduğu söyleniyor sanırım - aynı derecede katkı sağlayabilir mi?


Güzel soru. Önceden de benzer başlıklar tartışıldı. Ayrıca önceki katkılara teşekkürler.

Şu başlık faydalı olacaktır :

www.usmle.ulascamsari.com/index.php?opti...32&id=547&Itemid=105

Sorunun cevabı:

-Her LoR değerlendirmeye alınır.

-Mektubu veren kişinin sizi ne kadar tanıdığı önemlidir.

-Sizinle çalışmamış kişinin hatır için verdiği mektup hiçbir işe yaramaz.

-ABD dışından ya da içinden verildiğinden daha önemli olan size mektup verenin sizin "ne yaparken gördüğü", "nelerinizi tespit ettiği" ve "nelerinize kefil olduğudur". Bunları ne kadar açık yazdığı da çok önemlidir. Bir başka net cümle ile, size mektup verecek kişinin sizin nelerinize nasıl kefil olduğu ve bu kefaleti hangi ortak tecrübeye dayandırdığı ve bu tecrübenin ne kadar süreyi kapsadığı mektubun kritik noktalarıdır.

-Mektubu veren kişinin kim olduğu, size kefil olduğu alanda ne derece saygın olduğu da elbette zincirin diğer destekleyici halkasıdır.

-Mektubun Amerika'dan mı yoksa Turkiye'den mi olduğundan önemli olan yukarıda sayılanlardır. Ama tüm değişkenler eşitlendiğinde, evet, Amerika'da çalışan birinden getirilen mektubun etki faktörü daha fazla olabilir. Bu yine Amerika'dan hangi kurumdan getirildiği ile de ilgilidir. Kurumsal logolar mektuplarda "gözü alır" ve önemlidir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #3 by Hell_Spawn
Açıkçası benim yabancı forumlarda okuduklarıma göre LOR'lar hususunda en çok üzerinde durulan nokta başvurduğun programın yöneticisinin sendeki tavsiye mektubunun yazarını tanıması, bilmesi..

Kesin bir bilgi sunamayacak olmamla beraber benim buradan anladığım, tavsiye mektubu dediğin şey alelade bir gereksinim olmaktan çok özellikle üzerinde durdukları bir durum..

Kendimi bir program yöneticisinin yerine koyup düşündüğüm vakit bir tavsiye mektubu nasıl olmalı diye kendi kendime sorduğumda aklıma gelen yanıt şu: çok çok tanınmış bir uzmanın bilgisayarında hazır halde duran basmakalıp bir mektubun çıktı alınıp imzalatılmış şeklinden ziyade, yüzyüze tanıdığım, görüştüğüm, saygı duyduğum fikirlerine değer verdiğim bir uzmanın tavsiye mektubunu tercih ederim..Sözünü ettiğim iki durum bit arada olursa daha da iyi tabii :)

Sorunun asıl can alıcı kısmına gelirsek, eğer fakültende veya fakültendeki hocalarının çevresinde, ilgi duyduğun branşta ABD'deki kurumlarda dostu olan bir hoca varsa ve bu kişiden o kurumda, o tanıdık üzerinde kullanmaya yönelik bir mektup alabilirsen faydası olur tabii..

Ali Murat Pussane
The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #4 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 11 months ago #5 by kimber
Arada bir fark olduğu açık. Ancak sorun tam olarak şu, örneğin bir ya da iki ABD de çalışan öğretim üyesinden alınan mektubun yanına eklenen diğer 1 ya da 2 ABD dışı branşında tanınmış ya da söz sahibi olan hekimlerden alınan LOR lar - genel olarak ideal sayının 3 ya da 4 olduğu söyleniyor sanırım - aynı derecede katkı sağlayabilir mi?
The following user(s) said Thank You: hejar
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.267 seconds