Topic-icon Gorusmeler sirasinda nasil bir kiyafet secilmelidir, nelere dikkat edilmelidir? (Bayanlar icin)

13 years 2 months ago #1 by umc
Cok tesekkurler ! Bunun `bay` versiyonunu mutlaka bekliyoruz ve bekleyecegiz ! Soru bankasinin buna ihtiyaci var.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: onur
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago - 13 years 2 months ago #2 by GAMZE
Bu cok onemli bir soru Eugerre. Ozellikle biz bayanlar icin "simdi ne giyecegim" sorusunun hayatimizidaki onemli yeri azimsanacak gibi degil. Kisaca ozetlersem, gorusmeler bi' nevi "marketing". Ilk elemeyi -skorlar, tavsiye mektuplari, makaleler-gecmissin, simdi "show time"! Unutmayin, sizin gibi onlarcasiyla gorusecekler "make your own statement!"

"Show time" dediysem, "stil ve zarafet" galiba bu isin anahtari. Amerikan hastane stili, Avrupai stilden, ve ozellikle TR' den cok farkli, profesyonel ve crisp

Bayanlar: TAKIM: Cok hos bir etek- ceket takim elbise oneririm, cogunluk siyah giyecektir, farkinizi -kimsenin gozune sokmadan- gostermelisiniz, koyu gri bu noktada yardimci olacaktir. Lutfen erkek tipi takim elbise giymeyin, biraz daha vucut hatlarinizi gosteren, isciliginin, kalitesinin belli oldugu hos bir takim elbise alin, inceliginizi gosterin. "Pencil skirt" denilen, arkada cifte yirtmaci veya orta alt etek ucunda pilileri olan bir etek, bele oturan bir ceket olabilir. Tabii ki cok dar olmasin, size birkac ornek fotograf koyabilirim. ASLA ama ASLA etek boyunuzu kisa tutmayin', optimum boy: dizininizin 1-2 parmak uzeri. Tabii ki vucudunuzu en iyi siz biliyorsunuz, ben ortalama icin konusuyorum, en zarif halinizi bulmaya calisin.


GOMLEK: acik mavi, off-white, acik pembe, cok acik eflatun, pamuk olabilir ama cok sik olmali, asla penssiz gomlek almayin, yaka cok onemli, hakim yaka olabilir, yakanin altindan cok ince bi' fransiz danteli olabilir, boyundan baglanabilir. Ben ipek tercih ederim. Unutmayin; mesajiniz : ozenli, zarif, "clean cut" ASLA ama ASLA cok ugrasmis goruntusu vermeyeceksiniz.



AYAKKABI: Takiminiz koyu gri ise cikolata kahvesi ayakkabilar oneririm, siyah her zaman olur, lutfen topuklu giyin, zarafet cok onemli, ASLA ama ASLA cok yuksek olmasin (max: 3-4 cm), PARLAK OLMASIN, kahverengide ayakkabinin zarafeti,kalitesi cok daha belli olur ama rengi bulmak zor olabilir, zamanininz yok ise ugrasmayin, siyah hicbir zaman yaniltmaz. Hos deri bir ayakkabi ASLA SIVRI UCLU OLMASIN, yuvarlak/ sivrimsi yuvarlak olabilir. ASLA COK PARLAK corap giymeyin, teninizle ayni renk -yuzunuz beyaz bacaklariniz bronz olmasin-, hafif parlak corap giyebilirsiniz -lutfen yaniniza en az bir yedek corap alin-.

MAKYAJ/ SAC: Cok zarif bi' ense-topuz, at kuyrugu olabilir, at kuyrugu yapiyorsaniz lutfen kuyruk kismindan bi' parca alip lastik tokanin etrafina sarip, alt icten tel tokayla sabitleyin. Uzun birakacaksaniz, hos bir fon cekin ve hic olmazsa onden bir tutam sacinizi hafifce kabartarak ust/ yandan tokalayin, ortadan ayiriyorsaniz iki taraftan ust-yandan tokalayabilirsiniz, tokalarinizin gorunmemezi daha hos olacaktir. ASLA makyaji abartmayin, benim gibi oldukca beyaz tenli olanlar icin, cok ucuk pembe allik ve ruj/ parlak likid ruj oneririm, sadece goz kivriminiza pembe far kullanabilirsiniz,cok cok ince eye-liner olabilir, lutfen sivi ve water-proof olanlardan kullanin, o gun kaza istemeyeceginizden eminim :). ASLA AMA ASLA "OVERDONE" goruntusu vermeyin.

AKSESUAR: Kemer: HAYIR! Aksesuarlarda cok minimalist olacaksiniz, sadece ve sadece -sallanmayan- inci kupeler. Ben tercih etmem ama, inci kolye ile tamamlayabilirsiniz, gomlek yakaniz biraz acik ise o vakit kolye oneririm ASLA gogus cataliniz gorunmemeli -daha zarif soylemenin bi' yolunu bulamadim :)-. Mumkunse gercek inci takmaya ozen gosterin. Lutfen kocaman dosyalarla gezmeyin, ufak deri bir portfolyo tasiyabilirsiniz, konusurken not almaya; soze baslarken portfolyonuzdan kendi notlariniza refere etmeye ozen gosterin, ne kadar ilgili ve organiz oldugunuz mesaji onemli. Zarif bir dolma kalem/ tukenmez kalem oneririm, portfolyo/ canta icin de Amerika' ya geldiginizde Coach' e ugrayabilirsiniz, finanse edebiliyorsaniz Louis Vuitton hos olabilir, cok ince evrak cantasi olabilir ornek: louis vuitton porte documents voyage benzeri bir sey.


Unutmayin cok onemli bir maca cikiyorsunuz, ilk intiba cok onemli. Ve bu agzinizi acana kadar surecek :) Devam etmesi sadece sizin elinizde.


Bi' vaktim oldugunda erkekler icin de yazacagim, kolay gelsin!


Hamis: Ozellikle Ingilizce sifatlar kullandim ki, buraya gelir de alisverise cikarsaniz, nitelendirmede yardimci olabilir.

Dr.Gamze Balci Camsari
The following user(s) said Thank You: umc, eguerre, onur
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago - 12 years 10 months ago #3 by eguerre
Bu soru icin cok erken ve bunca onemli konu arasinda onemsiz bir ayrinti gibi gozukebilir ama aklima gelmisken unutmadan sormak istedim. Gorusmede dis gorunus etkili oluyor mu? Ne renk ve ne tarz kiyafet giymek daha uygun olur? Erkekler icin takim elbise kolay bir secim tabii ama bayanlar icin daha zor.
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.323 seconds