Topic-icon ABD'deki asistanlık / ihtisas başvurusu görüşmeleri sırasında irtibatta olduğum diğer programlardan bahsetmeli miyim?

12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #1 by USMER
Sayin Üyemiz "bozkan"

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #2 by umc
Çok güzel bir soru. Görüşmeler ile ilgili soruların toplandığı başlık için çok yerinde ve daha önce değinilmemiş bir konu. Teşekkürler...

Görüşmeler, ABD'de tıpta uzmanlık yolculuğunun sonucunu belirleyebilecek en önemli basamaklardan biridir. Görüşmeler ABD'deki akademik dünyada çok büyük titizlikle organize edilir ve çok ciddiye alınır, genellikle bir tam günü kapsar ver hafta içidir. Hafta sonu yapanlar, veya yarım gün yapan programlar da mevcuttur.

Görüşme tecrübesi başlı başına "maçı aldırabilecek" bir oyun sahasıdır. Bir günlük performans ile bir , bin yapılabilir, aynı şekilde bin bire düşürülebilir. Son derece doğal bir akışı vardır ama son derece profesyoneller tarafından veriler dikkatle toplanır ve sonradan defalarca işlenmek üzere kaydedilir.

ABD'deki akademik tıp dünyasında dürüstlük çok büyük prim yapan bir özelliktir. Ali cengiz oyunları, açık olmayan planlar, tutarsızlıklar başvuruyu çok yaralayabilir. Genel kaide olarak mümkün olduğunca açık olmak çoğu zaman kazandırır.

Görüşme tecrübesi sırasında adayın başvuru hedefleri ve bölgeleri mutlaka konusu geçecek bir alandır. Bu konu genellikle doğal bir havada "başka nerelere başvuruyorsun?" ya da "bu taraflarda mı kalmak istiyorsun?" gibi sohbet çerçevesinde açılır. Bu sorulara adayın cevap vermeme hakkı vardır. Ve nazikçe bu soruyu cevaplamak istemiyorum diyebilir. Ancak tavsiyemiz odur ki, bu hak olsa bile kullanılmamalıdır ve olabildiğince açık davranmak daha çok kazandırır. Şayet başka yerlere de başvurmak adayın en doğal hakkıdır ve bu karşı tarafça da çok anlaşılabilir bir şeydir. Dahası bu bilgi adayın elinin ne kadar kuvvetli olduğu konusunda bir fikir de vereceği için bir taktik olarak da karşı tarafa verilebilir. Program direktörleri aynı kurum içindeki özel durumlar dışında kurumlar arası olarak adaylarla ilgili iletişim kurmazlar, gelenek olarak bu böyledir, ama elbette özel örnekler olabilir ve kurmayacakları anlamına gelmez. Ancak kişi dürüst ve şeffaf olduğu sürece bu tip potansiyel iletişimlerden yara almadan çıkar, tam tersine dürüstlüğü onanacağı için olumlu bir izlenime yol açabilir.

Özetle tavsiyemiz, bu tip sorulara dürüst cevap vermenin çok doğru bir karar olacağıdır.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: in ter, elifson, abdulkadir1983, drpb
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #3 by bozkan
Amerika da yaptığım telefon konuşmalarında ve diğer görüşme sırasında bir soru ile muhatap kaldım ve kültür farklılığı yüzünden bu sorunun cevabının nasıl verilmesi gerektiğini bilemiyorum:
Amerika da bir yer ile görüşürken hocanın başka bir yer ile de görüştün mü sorusuna ,dürüst bir şekilde cevap vermiştim.Ancak o diğer program kordinatörü ile arayıp konuşmuş sonuçta bazı şeyler elimizde olmuyor ancak bu tarz sorulara nasıl cevpa vermeliyiz?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.203 seconds