Topic-icon ABD'de yaşam kalitesi ve PARA $$$$

9 years 8 months ago #1 by Drfurkannn
ABD'de yaşamak için kaç para lazım

Amerika’da mutlu bir şekilde yaşayabilmek için gelirinizin en az 65 bin 850 dolar olması gerekiyor ama bu sadece Mississipi eyaleti için geçerli. Eğer New York’ta yaşıyorsanız mutlu olmak için en az 99 bin 150 dolar kazanmanız gerekiyor

Bazıları “Mutluluğu parayla satın alamazsın” ya da “Para mutluluk getirmiyor” dese de istatistikler, paranın belirli bir noktaya kadar mutluluğu satın alabileceğini gösteriyor. Yaşadığınız eyalete göre mutlu bir hayat yaşamanızı sağlayacak paranın miktarı da değişiyor.
Yatırım grubu Advisor Perspectives tarafından yapılan kapsamlı bir analize göre ABD’de mutluluğu en az 65 bin 850 dolara, en çok ise 122 bin 175 dolara satın alabiliyorsunuz. Mutluluk için belirlenen para miktarı sınırı ise 75 bin dolar. Princeton Üniversitesi’nde 2010 yılında para ve mutluluk arasındaki ilişkiyi analiz eden Prof. Dr. Daniel Kahneman ve Prof. Dr. Angus Deaton’a göre 75 bin dolardan fazla olan gelir, insanların mutlu olması için bir neden değil. Kahneman ve Deaton bu durumu şöyle açıklıyor:
“İnsanların 75 bin dolardan fazla gelirleri olması, onların günlük hayatlarında daha mutlu olmasını sağlamayacaktır… Ama 75 bin doların üzerinde elde edilen gelir insanlara daha iyi bir hayata sahip oldukları hissini verecektir.”

EN PAHALI MUTLULUK HAWAİİ’DE
ABD’de mutlu olmak için en az paraya ihtiyaç duyulan eyalet 65 bin 850 dolar ile Mississippi iken en çok paraya ihtiyaç duyulan eyalet 122 bin 175 dolar ile Hawaii. Mutluluğun sınırı kabul edilen 75 bin dolardan daha fazla paraya ihtiyaç duyulan eyaletler ise şunlar: Nevada, Kuzey Dakota, Colorado, Pensilvanya, Minnesota, Arizona, Washington, Delaware, Maine, New Hampshire, Vermont, Maryland, Rhode Island, Oregon, Connecticut, Kaliforniya, New Jersey, Alaska, New York, District of Colombia, Hawaii. Dünyanın en pahalı metropolleri arasında yer alan New York’ta mutlu yaşamak için insanların 99 bin 150 dolar gelire ihtiyaçları var. ABD’nin mutlu olmak için 100 bin dolardan fazla gelire ihtiyaç duyulan diğer eyaletleri ise District of Colombia (104 bin 700 dolar) ve Hawaii (122 bin 175 dolar).

BORÇ MUTSUZ EDİYOR
Mortgage, kredi kartları ve üniversite kredisi gibi borçlar kesinlikle insanların yüzlerindeki gülümsemeyi yok edebiliyor. Veriler ise Amerikalılar’ın borçlarının azaldığına işaret ediyor. Federal Reserve verileri, vergiler ödendikten sonra kalan gelirin bir yüzdesi olarak borç servisi ödemelerinin 2007 yılında yüzde 13’e yükseldiğini gösterirken Gallup tarafından 2009’da yapılan bir anket, bu oranın yüzde 12,2’ye gerilediğini ortaya koyuyor.
2014 yılının birinci çeyreğine kadar olan dönemde ise Amerikalılar, gelirlerinin yüzde 9,9 ile borçlarını ödüyorlar.

POSTA212
The following user(s) said Thank You: neox, hakangelincik

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.218 seconds