Topic-icon 'Pre-match' diye ifade edilen eşleştirme öncesi asistan alımı nasıl gerçekleşmektedir?

13 years 3 months ago #1 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by umc

meral wrote: Bazi hastanelerden eslestirme yapilmadan once adaylara yerlestirme icin teklif geldigini duymustum. Bu hastaneler fazla tercih edilmeyen yerler olsa gerek. Boyle bir teklif nasil degerlendirilebilir? Ayrica kabul edilse bile her halukarda ise baslama Temmuz ayinda mi gerceklesiyor?


Pre-match denilen periyot görüşmeler ile "match" günü arasındaki peryottur, görüşmeye giren adaylara match günü beklenmeden kontrat teklifleri yapılabilr. Bu adayların match sisteminden çıkmaları şartına bağlıdır. Program adaya "match sistemnden çık bizim kontratı kabul et" diye bir teklif yapar , bu genellikle beğenilen ve şansa bırakılmak istenmeyen adaylara yapılan bir tekliftir. Aday bu teklifi kabul ederse match sistemınden ayrıldığını beyan eden bır sözleşme imzalar ve match den çekilir. NRMP sitesinde "withdraw match" seçeneğini seçerek eşleştirmeden çekilir ve Mart ayını beklemeden kadrosunu alır.

Bu teklifi yapan programların tercih edilmeyen yerler olduğu genellemesi doğru değildir. Eşleştirme öncesi bazı programlarca geleneksel olarak uygulanmaktadır, daha ziyade güçlü adaylara yapılan bır tekliftir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: meral
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 10 months ago #3 by meral
Bazi hastanelerden eslestirme yapilmadan once adaylara yerlestirme icin teklif geldigini duymustum. Bu hastaneler fazla tercih edilmeyen yerler olsa gerek. Boyle bir teklif nasil degerlendirilebilir? Ayrica kabul edilse bile her halukarda ise baslama Temmuz ayinda mi gerceklesiyor?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.198 seconds