Topic-icon Kardiyoloji kontejanlari az mi?

10 years 2 months ago #1 by rabinovich2006
Amerikada uzmanlik kazanmak kolay degil.

Dahiliye en cok uzman alan branstir, o yuzden en cok insan da oraya girer, bir de zor ve yogun oldugu icin amerikalilarin kacindigi bir brans, bu iki neden beraberinde yabanci hekimler icin avantaj saglar. Diger taraftan dahiliyenin kalabalik olmasi kompetatif branslar (kardio gibi) icin dezavantaj saglar.

Son olarak: "Amerikada kardiolog mi olacan?? Haha cok zor la olum bu!" Diye bir laf 30 sene once belki de Murat Tuzcuya denmistir...
Basarilar
The following user(s) said Thank You: psyringae, cemerol

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #2 by mehmetyasin
Kardiyoloji dahiliyenin yandalı olduğu için önce 3 yıl dahiliye asistanlığı yapmanız lazım.Ondan sonra kardiyoloji yandalına başlayabilirsiniz.Tabi bu zaman içinde birçok dinamik değişebilir.En basitinden başarılı bir dahiliye asistanlığı geçirirseniz kardiyoloji yandalı başvurusunda muhtemelen büyük bir avantaj sağlarsınız diye tahmin ediyorum.
The following user(s) said Thank You: cemerol

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #3 by cemerol
amerikada kardiyoloji alanında uzmanlık yapmak istiyorum ama bugün katıldığım bir konferansta amerikada dahiliye alanı kontenjanlarının fazla kardiyolojinin ise çok az olduğunu öğrendim. Yani bana denilen ağzımla kuş tutsam bi ihtimal alırlar beni. Bu gerçekten böylemi ? Yani kardiyoloji kontenjanının az olduğunu biliyodum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Kafam çok karışık şuan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.201 seconds