Topic-icon ABD' de en gözde iç hastalıkları tıpta uzmanlık eğitimi veren klinikler/fakülteler hangisi/leri?

13 years 4 months ago #1 by kerim
Bu bilgilendirici cevaptan dolayi tesekkurler ulas abi.
Anlatimlarinda tarihi doneleri de harmanlayarak bilgi aktarman, yazilarini cok okunasi hale getiriyor.
"rounding" in neden kullanildigini anlamis oldum

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc, zebir
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #2 by umc
Rank Hospital
1 Johns Hopkins Hospital, Baltimore
2 Mayo Clinic, Rochester, Minn.
3 Massachusetts General Hospital, Boston
4 Cleveland Clinic

5 Ronald Reagan UCLA Medical Center, Los Angeles
6 New York-Presbyterian University Hospital of Columbia and Cornell
7 University of California, San Francisco Medical Center
8 Barnes-Jewish Hospital/Washington University, St. Louis
9 Hospital of the University of Pennsylvania, Philadelphia
10 Duke University Medical Center, Durham, N.C.


[url=http://USNEWS 2010-11 Amerika'nın en iyi hastaneleri]http://health.usnews.com/health-news/best-hospitals/articles/2010/07/14/best-hospitals-2010-11-the-honor-roll.html[/url]

Yukarıdaki liste her yıl ufak değişiklere uğrar ve temel bütün branşlarda ayrı ayrı hastaneler yarıştırılır. Dahiliye günümü tıbbında artık çok genel bir alan olarak kalmıştır, dahiliyenin sıralaması yapılmaz, ama dahili branşların ayrı ayrı yapılır.
Yukarıdaki listedeki hastanelerin hepsi eğitim hastanesidir ve sadece dahiliyenin alt branşları değil tüm diğer major branşları Amerikan ve Dünya standartlarının üzerindedir.

Yukarıdaki listedeki ilk 5 hastane yaklaşık son 10 yıldır bir aşağı bir yukarı ilk 5 de stabildir.

Johns Hopkins Hastanesi, modern dahiliyenin doğum yeri sayılır ve son 20 yıldır (sıralamalar yapılmaya başlandığından beri) birinci sıradadır. Prof Osler, Hopkins hastanesinde tıp eğitimi tarihinde ilk defa "hasta başı staj" eğitimi başlatmış, nöbet tutma denilen kavramı icat etmiş ("residency" il asistanların Hopkins hastanesinde kalıyor olmaları nedeniyle buradan gelir), vizit yapma denilen kavramı icat etmiş (kubbe şeklinde olan ilk Hopkins orjinal binasında hasta odalarını dönerek dolaşan asistanlara "rounding" denilyordu) ve Amerika'nın ilk asistanlık eğitimi kavramını icat etmiştir. Johns Hopkins bu sebeplerden modern Amerikan tıbbının doğum yeri sayılır ve dahiliye (Osler), cerrahi (Halsted), kalp cerrahisi (Blalock), beyin cerrahisi (Cushing), KBB, Kadın Doğum, Pediyatri (Park), Çocuk Psikiyatrisi (Kanner) gibi branşların akademik anlamda doğduru yer sayılır. Dahiliye programına geri dönersek Osler tarafından kurulan programda halen asistanlara "Osler" Asıstanları denir, her hafta cuma günü "aequinimitas" kravatları takılır (Osler'in ilk yazılarının çıktığı dergi) ve halen ABD'deki en prestijli dahiliye programı sayılır.

Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Harvard Mass General dahiliye programları değişik sebeplerden çok prestijlidir. Mayo Clinic ABD'de universiteden bağımsız eğitim hastanesi modelinin ilk örneğidir, çok prestijli bir kuruluştur, halen Cleveland Clinis ile beraber en iyi hizmeti en ucuza getirebilen iki hastaneden biridir (yakın zamanda yapılan sağlık reformunda Obama tarafından her iki hastanenin CEO ları bu konuda görüşme yapmıştır). Cleveland Clinic 2009 itibariyle dünyadaki en büyük kalp merkezine sahiptir (400 yataklı kalp hastanesi) ve 1400 toplam yatak ile ABD'deki en büyük hastanedir. Kardiyoloji programı her yıl 13 yandal öğrencisi alır ve ABD'deki en büyük ve en prestijli kalp programıdır. Romatoloji (2), Gastro (2) ve Enfeksiyon ve Endokrın de en iyi 5 arasında sıralanır. Bu sebeplerden dahiliye programı çok prestijlidir. Mass General Hospital, Harvard Tıp Fakültesinin en büyük ve ilk hastanesidir, tarihsel olarak çok büyük bir prestije sahiptir. Dahiliye programı da buna bir istisna değildir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: zebir
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #3 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago - 13 years 4 days ago #4 by acerit85
ABD de en gözde iç hastalıkları uzmanlık eğitimi veren kurumlar hangileridir?
The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.245 seconds