Topic-icon ABD de dahili uzmanlık eğitimi esnasında birinci basamak hizmetleriyle birlikte çalışma söz konusu mudur?

13 years 3 months ago - 13 years 3 months ago #1 by umc
Bu güzel soru için teşekkür ederiz.

ABD'de PCP sisteminden bahsetmek lazım.

Primary Care Physician = PCP

Genellikle ya da genel dahiliye uzmanları ya da aile hekimlerinden oluşan bu grup bireylerin birinci basamak sağlık hizmetlerini veren gruptur. Bunlar özel ya da akademik merkezlerde çalışırlar ve Türkiye'deki sağlık ocağı sistemininin eşdeğeri bir fonksiyon görürler.

ABD'de genellikle her bireyin (belli bir sosyoekonomik seviyenin üstünde olan) bir PCP si vardır. Bu kişiler hastaların çoğu zaman sürekli ve düzenli olarak gördükleri hekimlerdir. Bu kişiler kendilerini aşan sorunlarda üst uzmanlara yönlendirirler. Bu durumlarda uzmanlar bu aile hekimleriyle ortak çalışma içine girer. Günlük uzmanlık pratiğinde (asistanlık eğitimi dahil) bu kişiler ile düzenli olarak bilgi alışverişinde bulunulur. Hasta yatırma işlemleri sırasında rutin olarak sorulan sorulardan birisi hastanın PCP sinin kim olduğudur. Taburcu edileceği anda bu kişinin bilgilendirilmesi yine rutinlerden biridir.


acerit85 wrote: ABD de dahili uzmanlık eğitimi esnasında birinci basamak hizmetleriyle birlikte çalışma söz konusu mudur? birinci -ikinci ve üçüncü basamaklar birbirinden tamamen bağımsız mıdır?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #2 by umc
Sayın Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago - 13 years 6 days ago #3 by acerit85
ABD de dahili uzmanlık eğitimi esnasında birinci basamak hizmetleriyle birlikte çalışma söz konusu mudur? birinci -ikinci ve üçüncü basamaklar birbirinden tamamen bağımsız mıdır?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.650 seconds